Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновије

Лука Митровић нови капитен Звезде!

Након што је Марко Симоновић напустио Црвену звезду Телеком било је јасно да ће црвено-бели добити новог капитена. Већ на првом тренингу тренер Звезде Дејан Радоњић саопштио је да ће то бити Лука Митровић који није био на тренингу са екипом јер брани боје репрезентације Србије:

„Капитен ће бити Лука Митровић“ – кратко и самоуверено рекао је Радоњић пред бројним новинарима, а потом додао: „Лука је већ неко време у процесу и систему клуба и од њега се у наредном периоду пуно очекује. Он поседује велике квалитете које смо ми препознали и на основу тих ствари донели одлуку да као капитен предводи екипу наредне сезоне. Осим што нам је тенденција да екипа буде млада и остале околности су имале утицаја у оваквој одлуци“, истакао је Радоњић.

Митровић има само 21 годину али је својим залагањем, великом борбеношћу и кошаркашким квалитетима пуно пута одушевио Звездашку јавност па оваква одлука не треба да чуди. Митровићу ће ово бити трећа сезона у првом тиму Црвене звезде Телеком.

Повезане вести

12 comments

josif авг 12, 2014 at 10:01

Bircevic je potpisao za Estudijantes!Radenovicac zele da zadrze jer nije skup tako da mogu za pleja da posalju vecu ponudu ako zelimo igraca koji ce biti mozak tima.Pozz.MKD

Reply
Marko авг 11, 2014 at 23:13

Vucic,sve se radi da bi se pomoglo KK partizanu,Gasprom ce da kupi 50 posto kluba.Sad bi najradije da prekine saradnju sa nama,vukao nas je jer je poznato da nas troduplo vise ima nego njih,mi glasali zbog Zvezde i eto njima se okrenuo.Ne mogu da vjerujem,a nista se ne radi da bi se nas FK privatizovao!

Reply
Luka авг 12, 2014 at 11:14

Gazprom ne uzima groblje, to je priča za malu decu. A to da državu nije briga za to što nam se FK gasi, to je 100% tačno.

Reply
Zvezdas S авг 11, 2014 at 23:04

Zelim da pozelim nasim momcima mnogo srece u novoj sezoni.Neznam zasto ste se poceli loziti na Jovica,decko je ok solidan plej .Rebic ce za klasu biti bolji od Jovica,decko je na upravo zavrsenom prvenstu dokazo da je vanserijski potencijalRebic je pametan plej ,sa odlicnim sutem ,dobim ulazom ,malo bi trebo da pojaca rad na odbrani.U prestojecoj sezoni Rebic treba da dobije bar 10 minuta po utakmici,odgovorno tvrdim da ovaj momak ima sve predispozicije za odlicnog -vrhunskog pleja.Takodje ocekujem znacajnu minutazu za Gudurica ,za koga imam misljenje da bi trebo biti jedan od lidera ovog tima Zvezde ,od naredne sezone ako dobije minutazu decko ce postati reprezentativac,samo je potrebno ove momke istrpeti.Licno nebi dovodio Radenovica,jer realno dobar deo utakmica je bio ispod proseka ,ako se dovodi igrac na toj poziciji bolje je dovesti Bircevica ,sa kojim ce mo biti mnogo bolji i opasniji,ili pruziti vecu sansu Kaplanovicu ,koji je u FMP -u zaista imao sjajnu sezonu ,kao i Cvorovic.Nasi mladi igraci treba da dobiju sansu,Zvezda ce dobiti vrhunske igrace ,a Srbija sjajnu buducnost.Mislim da je nama Srbima ,najveci problem sto neverujemo , necenimo potcenujemo,omalovazavamo i sumnjamo u svoje a tudje idealizujemo .Mogu zamisliti sta bi Dule svinja dao da ima ove momke u Partizanu .

Reply
Lazaris авг 11, 2014 at 22:27

Nešto ću vam reći.Radonjić je veliki radnik,maksimalno posvećen poslu i za to mu skidam kapu.Simonović igra za Srbiju dobro jer nema taj pritisak kao što je imao kod nas jer je bio kapiten.Zvezda je specificna jer nekad veoma dobri igrači propadnu zbog tog pritiska igranja,a neki veoma lošiji igrači su uspevali jer su umeli da se nose sa tim pritiskom.

Reply
pera авг 11, 2014 at 19:56

Da li je bitno ko je kapiten tima, po meni nije. Privilegija i obaveza za Luku ok. Ne filozofirati već potpisati Radenovića mada bih ja pre potpisao Birčevića jer ima to što ovom timu fali dobar šut za tri poena. Možda treba potpisati i Jovića kao drugog pleja, dobar je čak odličan u reprezentaciji s tim što se s njim mora raditi pakleno na šutu i taj Američki plej koji mora biti organizator igre.

Reply
jagodina navija za zvezdu! авг 11, 2014 at 17:02

‘Ajde luka sad na kraju sezone sa peharima u rukama da povedes navijanja kao kapiten. ❗ ❗ ❗
„ZVEZDA PRIPADA ZVEZDASIMA,NE TAJKUNIMA I MAFIJASIMA“

Reply
cz авг 11, 2014 at 16:15

Drago mi je zbog ove odluke! Ono sto jeste dobro to je da podmladjujemo tim.Jedini sto me brine jeste trener,sa ovim mladim i talentovanim timom treba zestoko da se radi i da se iskoriste sve njihove pojedinacne mogucnosti ali posto Radonjic bar po mome misljenju i da mu se Lebron dovede ne zna osnovne stvari,ne znam sta da ocekujem.Glavu dajem da se Djenka,Jaka i Bobi pa i Lazic mogu iskoristiti jos vise,sve ce ovde da zavisi od njega kao i pleja kojeg dovedemo.Citam da zele vratiti Radenovica on je na momente djelovao dobro,ali kao i svi koji su otilsi od deset utakmica jedna je dobra ostalo nista,da li je do njih ili loseg vodjenja tima zaista ne znam,nisam za njegov povratak ali ako izbora nema….Pratim Simonovica u reprezentaciji,covjek je procvjetao da li zbog toga sto je u nekom naletu sada i usponu forme,zeljom za dokazivanjem ili zato sto ga Radonjic nije znao iskoristiti na pravi nacin,ugl meni licno za ovu sezonu je navece pojacanje trebao biti trener ali to se nije desilo jos pogotovo ako podmladjujemo tim,jednostavno nemam povjerenja u njega sve je prokockao.Koliko god da sam zbog nekih stvari razocaran praticu Zvezdu i ici na utakmica iako imam gorak osjecaj zbog prosle sezone,ali jace je od mene,i ima tu igraca koji su davali sve od sebe.Nadam se da navijaci nisu odustali mislim i na Delije i Zvezdase,i da ce tribine biti punije u svim takmicenjima a ne samo Evroligi.

Reply
Villa авг 11, 2014 at 14:44

Prava odluka. Jos da ovim klincima koji su iz FMP-a uvrsteni u prvi tim da se da da igraju, i da imaju znacajnu ulogu u timu i to je pravi put.

Reply
Mike Scott #21 авг 11, 2014 at 14:04

Bravo Radonja, prava odluka!

Reply
Suba Czv авг 11, 2014 at 14:04

Izgleda da se i u Fk i Kk počinju duvati novi vjetrovi odnosno, počinju da se okreću svojoj djeci koja su neupitno naša budućnost. To ne može da ne valja, svaka čast neka se samo tako nastavi! Ustvari, treblo bi još više da se na tome poradi u Fk ali bitno je da je konačno počela ovakva politika i da se ne prekine sa njom, a prave Delije (ne oni što se igraju sa transparentima na Severu!) će uvijek takvu priču prepoznati i bezuslovno podržati! Srećno Luka, igraj, bori se i vodi nas. 😛

Reply
ds авг 11, 2014 at 13:47

Iznenadjen sam bas,ocekivao sam da ce to biti Lazic jer je najduze u Zvezdi,a igra odbranu sto nas trener mnogo voli ahahah jos i iskusniji,ali svakako sam zadovoljan ovom odlukom to ce jos vise uticati na rad Luke,zelim mu sve najbolje.

Reply

Leave a Comment