Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеОдбојка

Јулија Миловиц за МЦЗ: Српкиња и пре добијања држављанства

Јулија Миловиц, капитен женског одбојкашког колектива, одавно се не осећа као странац у нашој земљи, а сада ће и званично постати Српкиња. Наиме, након две године проведене у Србији и шестомесечног чекања да се заврши папирологија, Јулија је добила српско држављанство.

У кратком разговору уверили смо се да језик одавно не представља баријеру за лепу Јулију, а она нам је открила разлоге због којих се одлучила на овај корак.

Како се осећаш поводом тога што си постала Српкиња?

Морам да кажем да моја породица вуче српске корене са очеве стране, тако да сам била Српкиња и пре него што сам постала “Српкиња“.

Који је био разлог за такву одлуку?

Овде живим и играм одбојку већ две године, упознала сам културу и језик, а имам и пуно сјајних пријатеља. Срећна сам због могућности да задржим своје мађарско држављанство и да уз њега добијем српско. У овом региону готово традиционално има доста породица са двојним држављанством и то је право богатство које имамо – мост између две нације.

Постоји и лакши начин да се добије држављанство. На пример, да се удаш за Србина. Да ли си размишљала о томе? (смех)

Брак? Због држављанства? Какав предлог! А љубав? (смех)

Шта очекујеш од нове сезоне и како ти се свиђа рад са новим тренером?

Очекујем веома напоран рад и такмичење. Морамо да дамо све од себе на сваком тренингу и свакој утакмици како бисмо освојили првенство и Куп. Решене смо да то остваримо, као и да забележимо што бољи резултат у ЦЕВ Купу. Према ономе што сам до сада могла да видим, рад са новим тренером је сјајан и доста обећава.

Да ли би волела да заиграш за Србију једног дана?

Сада је то и правно могуће, а који играч не би волео да игра за један од најбољих тимова на свету – рекла је нова држављанка наше земље.

 

Повезане вести

1 comment

miloshb авг 14, 2014 at 11:58

Dooobra. Odlicna je Julija. 😛

Reply

Leave a Comment