Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Маркус Вилијамс и званично Звездин!

Маркус Вилијамс нови је плејмејкер Црвене звезде Телеком, а искусни организатор игре потписао је једногодишњи уговор са црвено-белима. Вилијамс је четврто појачање Звезде у овом прелазном року пошто су већ ангажовани Никола Калинић, Немања Дангубић и Маик Цирбес.

Вилијамс је рођен 3. децембра 1985. године у Лос Анђелесу, висок је 191 центиметар, а студирао је на Универзитету Јукон. Чак четири сезоне провео је у НБА лиги играјући за Њу Џерси, Голден Стејт и Мемфис. У најјачој лиги света одиграо је укупно 203 утакмице уз просечан учинак од 5,6 поена и 2,8 асистенција. Занимљиво је да је 2007. био учесник Ол стар утакмице најбољих рукија и да је исте године био изабран у други најбољи тим новајлија НБА лиге.

После четири године у НБА био је члан руског Јенисеја, кинеског Нанђинга, Уникахе из Малаге и Локомотиве Кубан. Има двогодишње искуство играња у Евролиги, а са Уникахом и Локомотивом успевао је да се домогне Топ 16 фазе. Прошле сезоне у елитном клупском такмичењу Европе у дресу екипе из Краснодара на 24 утакмице просечно је бележио 7,3 поена, 3,8 асистенција и 2,2 скока по мечу.

Вилијамс добро зна у какву кошаркашку средину долази с обзиром да је минуле сезоне био у прилици да игра против Звезде. На отварању евролигашке сезоне у Београду био је убедљиво најбољи играч са учинком од 23 поена, 7 скокова и 3 асистенције, док је у реваншу у Русији уписао 13 поена и 8 асистенција. Био је фасциниран Звездиним навијачима и атмосфером из Комбанк арене и у неколико наврата је истицао да је то био најбољи амбијент у којем је играо.

Занимљиво је истаћи да је Маркус Вилијамс био члан репрезентације САД која је 2005. године учествовала на Светском првенству. Вилијамс ће се екипи прикључити на Златибору за неколико дана.

Повезане вести

14 comments

Wild Wild авг 16, 2014 at 04:58

Williams je opasan igrač, i normalno je da smo dobro odrešili kesu za njega i da nismo mogli da ga potpišemo na duže od jedne sezone. Ono što je problem je – zna se – trener. Pravi čovek na klupi od ovog bi tima napravio šampiona ABA lige i učesnika top16 Evrolige i sa Marinovićem na pleju, a Radonjić teško i sa Mekejlebom. Ružno je reći, ali jedina nada za spas sezone (a bila bi gre’ota prokockati i ovu) je loš start i ekspresna smena trenera. Nemoguće mi je da priželjkujem Zvezdine poraze, ali realno je očekivati baš ovakav rasplet, imajući u vidu limitiranost našeg „stratega“. Nadajmo se najboljem. ZVEZDA!

Reply
luto авг 16, 2014 at 01:30

još jedan centar i to je to, ali s radonjićem, nemamo šanse, on jednostavno ne zna igraču dati poziciju koja mu najbolje odgovara…tim je dobar to je nesporno, mislim da je puno bolji od prošle sezone, volio bi da je Katić ostao, naravno i Nelson, a ostale je bilo sevap otjerati…..

Reply
mariachi авг 15, 2014 at 22:33

Mi jos nismo svesni kakvog smo igraca doveli! M Will je masina! Idemo sigurno u top 16 bez dileme!

Reply
luto авг 15, 2014 at 15:56

još samo da radonjić ode, jer on će sve upropastiti…

Reply
Бранимир авг 15, 2014 at 18:30

Надам се да ће се поновити случај као у ФК и да један скроман тренер неће моћи, све и да хоће, урадити толико тога лошег колико играчи могу својим квалитетом урадити доброг и гурати локомотиву у праву страну.

Reply
Звезда шампион! авг 15, 2014 at 14:28

Сјајно појачање,свака част управи ❗ Добродошао царе ❗

Reply
Danilo авг 15, 2014 at 14:00

Isto mislim da je dobar ali prilično nedisciplinovan igrač! To mora trener da ispravi sa njime… Mene brine koliko može Cirbec? Katić je bio snažniji od njega i pogađao je kad ne ide ostalima… Cirbes mi je mnogo tanan… Ali da vidimo.

Reply
Uroš авг 15, 2014 at 12:21

Jeste Vilijams dobar plej, vrhunski igrač i to.. Ali mene taj ugovor na jednu godinu brine jer možda će on samo da odrađuje poso onako jedva, da igra kao deda, a možda će da eksplodira, zato nemojte odmah ti ćeš da budeš glavni, trpaćeš ove one… Dobar potez uprave ali trener je briga :facepalm:

Reply
Alex Unders авг 16, 2014 at 08:02

To jeste rizik, i veliko je pitanje koliko će on uopšte zapinjati u ABA ligi (za srpsku me baš zabole). U EL će hteti da se maksimalno pokaže, to je sigurno, ali i tu je jako bitno da to radi bez štete za tim, jer ako njemu bude cilj 20 poena po meču bez obzira na procenat šuta, to neće valjati. Sve ovo izgleda kao preveliki zalogaj za Radonjićeve „kvalitete“, i verovatno i jeste…

Reply
nikola авг 15, 2014 at 11:58

Konacno neko ko prangija trojke…. 🙂

Reply
Senad авг 15, 2014 at 11:52

Jesam se nadao nekom dobrom pleju,ali ovakvom iskreno ne.,vrhunski igrac.Kad se sjetim kako me samo nervirao prosle sezone u Areni kad nam je zatrpo kos trojkama…
Otprilike to je to,s tim da bi moglo da dovedemo jos jednog centra,jer tesko je sa dvojicom izgurati sezonu.Bilo bi odlicno da se Radenovicu produzi ugovor,tako bi dobili alternativu na poziciji cetiri i pet.Ivan je pokazao da moze da odigra na centru ako zatreba,sjetite se utakmice protiv Makabija u Beogradu

Reply
Zvezdas S авг 15, 2014 at 10:34

Zelim da pozelim dobrodslicu ovom zaista odlicnom kosarkasu.Prosle godine kad je igro protiv Zvezde ,zaista mi je kao kosarkas bio nepoznat,ali kao igrac me je odusevio.Ako bude igro bar 70 posto svojih mogucnosti mislim da ce mo imati velike izglede za top 16 kao i titule u ABA I DOMACOJ LIGI.Najiskrenije mislim da je u Evropi medju 10 najboljih plejeva.Zaista cestitam upravi naiskrenije na dovodjenu ovog BOMBA- vrhunskog igraca i nadam da ce ovaj momak pruziti onakve partije kakve mi navijaci od njega ocekujemo.

Reply
Luka авг 15, 2014 at 09:28

Ma nije problem uopšte što je ugovor jednogodišnji – svi klubovi to rade, pogledajte groblje koliko su puta doveli crnca pleja na godinu dana. Problem je naš trener koji ne ume da iskoristi igrače koje ima ni kratkoročno ni dugoročno. Williams ima ogroman potencijal, ali i veliku nedisciplinu u igri, i tu bi se snašao jedan jak, prekaljen i iskusan trener, a kakav je naš, to znamo…

Reply
ДОБРОДОШАО авг 15, 2014 at 09:00

МАРКО

Reply

Leave a Comment