Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеПрипреме

На тренинзима кошаркаша и Добрић, Ђукановић, Радивојевић и Мајсторовић

Кошаркаши Црвене звезде Телеком отпутовали су на Златибор где ће спровести базични део припрема. Као и претходних неколико година црвено-бели ће бити смештени у хотелу Wаи Таи, који у свом склопу има кошаркашку дворану, теретану и све неопходне услове за квалитетан рад, а повратак у Београд заказан је за 29. август.

Од старта припрема, које су почеле 11. августа, тренер Дејан Радоњић на располагању је имао осморицу играча: Марјановића, Лазића, Дангубића, Ребића, Тејића, Гудурића, Чворовића и Каплановића с обзиром да су Никола Калинић, Лука Митровић, Јака Блажич и Маик Цирбес заузети репрезентативним обавезама. Чарлс Џенкинс и ново појачање Маркус Вилијамс за неколико дана ће се прикључити тиму, а у складу са обимом посла који екипу очекује на Златибору Радоњић је морао додатно да освежи снаге:

– Екипи смо прикључили Брану Ђукановића и Огњена Добрића из ФМП-а, као и Ђорђа Мајсторовића, некадашњег Звездиног јуниора који је прошле сезоне играо за Хелиос. О његовом статусу ћемо одлучивати тек по завршетку припрема. С обзиром да нам недостаје велики број играча на Златибору ће са нама тренирати и Вук Радивојевић што ће нам омогућити да имамо оптималан број играча за неометан рад у кошаркашком делу – објаснио је Радоњић.

О досадашњем току припрема и раду екипе на тренинзима Радоњић се врло похвално изразио:

– Иако смо радили у мало другачијим околностима, с обзиром на број играча које смо имали на располагању, могу бити врло задовољан. Најважније је да смо спровели у дело све оно што је било у плану. На Златибору имамо изванредне услове за рад, а акценат ће бити на стицању физичке снаге и кондиције. Како нам се првотимци буду прикључивали тако ћемо све више пажње усмеравати на саму игру – поручио је Радоњић.

Непосредно пред полазак на Златибор сигла је вест да је Маркус Вилијамс потписао уговор са Црвеном звездом чиме је попуњено место плејмејкера:

– То је јако добра вест. Маркус Вилијамс ће нам се прикључити следеће недеље. Упражњено место организатора игре било је веома комплексно за нас током читавог прелазног рока. Скаутирали смо велики број играча, разматрали смо много опција и на крају дошли до Вилијамса за кога сматрам да ће својим искуством и квалитетима помоћи да ова млада екипа буде још боља – закључио је Радоњић.

Повезане вести

4 comments

pera авг 15, 2014 at 16:22

Čovek je rekao da će Majstorović odraditi pripreme sa ekipom pa će se kasnije videti šta će biti. Mislim da treba dovesti još dva igrača Jokića i Jovića. Ne bih da elaboriram reći ću samo da bi smo sa njih dvoje imali idealan tim koji se trenutno može sastaviti.

Reply
Бранимир авг 15, 2014 at 18:25

Слажем се. Јокић није споран. Питање је колико је скуп, јер је врло амбициозан. Ја мислим да је прича са Ребићем врло рискантна и да, као класични плеј, тешко може узвратити захтјевима Евролиге. Зато је овај Јовић врло коректно рјешење, а мислим да не би био ни скуп. То би и за њега била добра понуда.

Reply
pera авг 15, 2014 at 19:06

Brate rekao si dva razloga zašto bih ja doveo Jovića a najbitniji je jer je to visoki plej za razliku od ostala dva, zna da razigra ima pozitivan bezobrazluk a vidiš i on je Zvezdaš što kod mene opet ima prednost. Ima slične sposobnosti kao Lazić u odbrani a igra pleja veoma agresivno u odbrani što recimo Wilijams ne forsira, dakle različiti su igrači a to jedno drugo dopunjuje.

Reply
Zvezdas S авг 15, 2014 at 16:03

DJordje Majstorovic ,je izdanak zadnje Zvezdine, juniorske sampionske generacije,-generacija Nemanje Nedovica-pre fuzije sa fmpom,znam da je igro na poziciji centra i da je bio juniorski reprezentativac.

Reply

Leave a Comment