Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звезда убедљива против Јагодине, 3:0!

Црвена звезда савладала је у оквиру другог кола ЈСЛ Јагодину, резултатом 3:0 и приказала још једну добру партију, упркос неигрању појачања. Наш тим је од почетка диктирао темпо и стварао шансе, а до краја је успео да постигне три поготка, уз нове минуте за Звездину децу.

Већ у другом минуту голман „ћурана“ је испустио лопту, до ње је први стигао Лазовић међутим није успео да проигра Милијаша на другој стативи. Најбољи период игре црвено-бели су имали у средишњем делу првог полувремена. Неколико одличних акција извели су момци у црвено-белим дресовима, али Лазовић, Савићевић и Ракић нису успели да промене резултат. Са друге стране гости јасно опредељени за дефанзиву и покушаје из контри и полуконтри нису успели да угрозе Рајковића, изузев покушаја Цветковића из скраћеног корнера, али је млади чувар мреже био на висини задатка. Једини погодак у првом делу виђен је у 38. минуту, када је Ненад Милијаш поново демонстрирао класу. Слободан ударац са 30 метара претворио је у вођство свог тима још једном мајсторијом. Да буде ефектније лопта је окрзнула стативу приликом уласка у мрежу. До краја полувремена није више било узбуђења, па се на одмор отишло резултатом 1:0 за Црвену звезду. 

Већ у трећем минуту наставка предност је дуплирана. После центаршута са леве стране голман Перић је испустио лопту, а све је то одлично испратио Ракић и повисио на 2:0. Од тог тренутка питање победника је било решено. Уследило је надмудривање на средини терена и није било превише опасних ситуација ни пред једним ни пред другим голом. Црвено-бели су сигурно чували лопту и само на моменте убрзавали ритам. У 67. минуту једну дубинску лопту иза леђа одбране Јагодине одлично је испратио Лазовић, умакао чуварима и поставио коначних 3:0. Тренер Лалатовић у завршници је поново указао прилику Звездиној деци Јовићу, Јовановићу и Ристићу. Нема дилеме да сваки минут овим младим момцима представља драгоцено искуство. 

Максималан учинак из прва два кола уз допадљиву игру наградила је и Звездина публика. Важно је истаћи и учинак одбране тима из Љутице Богдана. У 180 минута фудбала у текућој сезони мрежа младог Рајковића је и даље нетакнута. 

Наредног викенда на програму је први дерби, дуел Војводине и Црвене звезде у Новом Саду.

Црвена звезда – Јагодина 3 : 0

Стадион: Црвене звезде, Маракана
Посетилаца: 12.718
Судија: Бојан Николић.

Стрелци: Милијаш у 38. минуту, Ракић у 47, Лазовић у 67.
Жути картони: Ковачевић
Црвени картони:

Црвена звезда: Рајковић – Петковић, Павићевић, Лазић, Мијаиловић – Ковачевић, Милијаш, Савићевић – Лазовић, Печник и Ракић.
Клупа: Тркуља, Јовић, Караклајић, Ристић, Грујић, Гогић, Јовановић.
Шеф струке: Ненад Лалатовић.

Јагодина: Перић, Гашић, Филиповић, Шушњар, Михајловић, Мартиновић, Митошевић, Цветковић, Милинковић, Савковић и Арсенијевић.
Клупа:
Ђуричић, Цветковић А., Ивановић, Фреди Аду , Ђурић, Леповић, Мијатовић.
Шеф струке: Младен Додић.

Прво полувреме

4. Офанзивна Звезда за сада, притиска Јагодинце, али без правих шанси.

14. Добар ударац Милијаша са дистанце, али брани Перић.

16. Две одличне прилике за наш тим. Прво је Лазовић тукао главом преко гола након центаршута са леве стране, а потом Милијаш шутирао са леве стране поред стативе.

19. Фантастична акција нашег тима. Измењали су неколико пасова наши играчи да би са полудистанце тукао Савићевић, али одлично брани Перић.

21. Покушао је Печник да лобује Перића, без успеха.

30. Цветковић шутира снажно искоса са леве стране, али брани Рајковић.

34. Филиповић је шутирао са дистанце, лопта одлази поред гола. Јагодина све више напада.

milijas38. Голчина Ненада Милијаша! Капитен нашег тима је шутирао са готово 30 метара из слободног ударца, лопта се од стативе одбила у мрежу немоћног Перића. Води Звезда са 1:0!

Друго полувреме

47. Ракић постиже погодак након борбе за лопту са голманом гостију.

64. Покушава један од наших играча маказицама, али лопта завршава поред леве стативе голмана Перића.

67. Одлична асистенција Милијаша на груди Лазовићу, који прима лепо лопту и успева да савлада Перића по трећи пут вечерас. Веома добра игра нашег тима, који, за разлику од претходне сезоне, када се након гола или два повлачио и смиривао игру, сада напада све до последњег судијског звиждука, што се очигледно исплаћује. Веома ангажована и полетна Звезда за сада.

gol2

69. Једна од ретких грешака одбране, али Шушњар туче преко гола.

71. Шут гостију са око 20 метара, далеко преко гола.

72. Лука Јовић мења Ракића, стрелца другог гола.

74. Повређеног Павићевића мења Вукашин Јовановић.

79. Добар продор гостију, али лагано брани Рајковић.

85. Још један покушај са дистанце гостију, али поново сигуран Рајковић који је на висини задатка целе вечери.

87. Вукана Савићевића мења Михајло Ристић.

88. Води Звезда са 3:0, али наши играчи се боре као да јуре резултат и врше пресинг на последњу линију гостију. Заиста све честитке Лалатовићу за тактику и припрему екипе која игра без деветорице појачања.

КРАЈ УТАКМИЦЕ

Фудбалери Црвене звезде савладали су Јагодину са 3:0 и тако уписали другу победу у Јелен Суперлиги. Наш тим је играо веома добро, нападачки, ангажовано и пожртвовано током целог сусрета, а из такве игре проистекли су и голови.

Повезане вести

22 comments

Milan Delijaa авг 17, 2014 at 13:44

Postava ako odu Milijaš i Laza
Rajkovic,Mijailović,Lazić,Pavičević,Lazić,Petković,Kovačević,Savičević,Bosančić,Gavrić,Pečnik,RAKIĆ??? i mi mislimo sa ovih 11 da osvojimo titulu?? obavezno treba dovesti zamenu za milijaša i lazovica i dovesti špicaa! Pozz za sve ZVEZDAŠEE 🙂

Reply
delijans авг 17, 2014 at 10:36

Kakav odnos prema igri,Zvezdi,nema stajanja 90 minuta…Ja sam zadivljen!!!

Reply
MILAN KG авг 17, 2014 at 02:25

TREBA NAM CENTARFOR PRAVI GOLGETER!!!!!! OD RAKICA NEMA VAJDE COVEK VEZE NEMA TERZICU REAGUJ!! 😀

Reply
madness2233 авг 17, 2014 at 01:55

Ako….Milijas ode,moramo Ninkovica vratiti makar na 6 meseci-da bi Avramovski,Savicevic i Ristic sticali iskustvo.Mislim da bi Rakic bolje igrao kad bi sa klupe ulazio.Spica do 31.8 moramo dovesti.Ali pravog-ne neku “laznu 9“ tipa Cavric…

Reply
MILAN KG авг 17, 2014 at 00:42

http://sport.blic.rs/Fudbal/Domaci-fudbal/257827/Terzic-Jovic-nosi-devetku-i-da-Van-Persi-dodje-prodacemo-ga-za-osam-miliona nevezano za utakmicu sa Jagodinom sad sam procitao ovaj tekst i nimalo nisam serecan ako vec sledece godine prodamo JOVICA!!!!!! onda jbg. on 23 decemba puni 17 godina!!! po ovoj izjavi Terzica prodajemo ga sledeceg leta!!!! za 7,8 milona eura!? zar nije bolje da ga prodamo za 2,3 godine kad bi vredeo 20 miliona ako se gurne u reprezentaciju? ako mi za godinu dana prodamo njega ristica,Jovanovica,Stojanovica… jeste da smo u dugovima i sve to ali zar se tako radi ovamo biseri nasa deca a gledamo kako sto pre da ih prodamo!!!!!.

Reply
Luka авг 17, 2014 at 01:43

Sve si u pravu osim za sumu – nema više takvih ponuda za nas, jer svi znaju u kakvoj smo situaciji i svi ucenjuju i obaraju cene. Siguran sam, da nam neko sad ponudi dva miliona za malog, prodali bi ga koliko sutra.

Reply
MILAN KG авг 17, 2014 at 04:02

terza kaze da smo odbili atletiko madrid nudili nam 2,5 miliona eura?!

Reply
Tuco Ramirez авг 17, 2014 at 00:26

Kapitenu. IZVINI zato sto sam ovde pre godinu dana na istom mestu pisao protiv tebe!!!

Reply
MILAN KG авг 17, 2014 at 01:08

i ja se pridruzujem i ja sam ga napadao „pljuvao“ ipak je on majstor ja sam ga najvise osporavo zbog negovon kretanja na terenu.

Reply
joda023 авг 17, 2014 at 00:08

MIKI KAPITEN JEDAN JE MIKI KAPITEN MIKII KAPIIIIIIIIITEEEEEEN JEDAN JE MIKI KAPIIIIIIIIIIITEEEEN

Reply
Звезда шампион! авг 16, 2014 at 23:43

МИКИ НЕ ИДИИ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

Reply
Звезда шампион! авг 16, 2014 at 23:42

Јој колико лепши фудбал играмо него прошле сезоне,феноменалне акције,пресинг до краја меча без обзира на вођство,али нам стварно треба квалитетан нападач као што је био Мрђа прошле сезоне,Ракић се труди,дао је на срећу гол али нема он тај квалитет…Шта рећи за капитена….једноставно мајстор фудбала.Рајковић такође фантастичан.Посебно ми је драго због Савићевића,коначно је показао свој таленат.Лаза одличан такође.Вукашин Јовановић је одлично искористио своју минутажу,чак је имао онај продор у стилу Бекенбауера.И остали су били добри.МА БРАВО САМО ТАКО ДО ДУПЛЕ КРУНЕ ❗

Reply
ivan ks авг 16, 2014 at 23:20

Nenade, pogledaj snimak tekme i pazljivo analiziraj ucinak Marka Petkovica. Zakljucak ce ti e sam kazati. Srecno u Novom Sadu. Ivan Krusevac

Reply
mariachi авг 16, 2014 at 23:11

Uh bilo bi dobro da nam zabrane registraciju igraca! 😀 😎 😎 😆 😆

Reply
ds авг 16, 2014 at 23:11

Solidna utakmica kao i protiv Radnickog,nema bunarenja i tih losih strana,agresivni i borbeni smo od pocetka do kraja jedini sto brine jesu golovi.Uzmemo loptu,krenemo naprijed uvijek se stane ili neko pogrijesi,mora se napadac dovesti definitivno,ovaj gol Rakica je cista sreca i ne nadam se posebno njegovim golovima,ali vidjecemo mozda i grijesim.Kao sto ne neko vec napisao zadnja linija visoko izlazi,vise sam Petkovica vidio u nekim prodorima nego Lazovica,mislim da on i Pecnik trebaju malo vise stajati,davati im loptu da bi opasniji bili,a bice i vise upotrebljivih lopti za koje se nadam da Rakic nece promasiti.Milijas ce svakako nedostajati,da onog njegovog gola nije bilo pitanje kakav bi nastavak bio,jos ona asistencija.Treba uzeti u obzir i da pojacanja nisu tu pa cemo za klasu bolje djelovati,nadam se,mada je trener samo dvije izmjene najavio,tu je i Gavric a i Despotovic mozda se on bolje pokaze.Sledeca utakmica bas teska,Vojvodina u top tri najteza gostovanja nadam se dobrom rezultatu,opet ponavljam jedino na napadu nekim akcijama da se poradi i da golovi dodju jer je evidentno da je to problem,i veoma bitan jer na gostovanjima jos ovakvom svaka sansa se iskoristiti mora.

Reply
ACA авг 16, 2014 at 23:05

Svaka cast momcima na zasluzenoj pobedi. Borbenost na najvisem nivou. Igranje visokog presinga za sada daje rezultat. Sto se tice pozicija u timu, Rajkovic raste iz meca u mec, odbrana stabilna, ali trebace vremena da to bude jos bolje. Vezni red cini Milijas pre svega, perfektna partija. Lazovic dosta dobar, Pecniku nedostaje svezine, ali vremenom ce uci u formu. Fali kvalitetan napadac, realno Rakic nije Mrdjin kalibar, a Jovicu treba vremena, mlad je. Svidja mi se forsiranje mladih igraca, Jovanovic je pokazao da ce biti nasa buducnost. Sve u svemu, dobra uvertira pred derbi u Novom Sadu. Voleo bih da vidim konacno pojacanja na delu. Samo hrabro 😛

Reply
Delija_101 авг 16, 2014 at 23:03

Moze da kaze ko sta hoce, ali ja hocu da gledam ovu ekipu i u nastavku sezone. Znam da ova ekipa nece biti prva, ne zato sto nema kvalitet vec zato sto ce neki drugi namestaju kao danas, ali zato kad vidim sa kakvom lakocom Savicevic, Jovanovic, Grujic, Ristic i malo stariji Lazovic kontrolisu loptu, pa tu je svaki dodir pesma. Koliko samo malih sitnih dodira, koliko mirnoce i samopouzdanja, pa to nisam dugo video na marakani. I da dodam za Milijasa, uz fizicki spremnu ekipu koja zatvara sve rupe, on moze da radi ono sto najbolje zna, a njegova forma podseca na onu iz sezone 2007-2008.

Reply
cz авг 16, 2014 at 22:30

Kako cemo mi bez Milijasa,kakva lopta, u oko 😀

Reply
Marko авг 16, 2014 at 21:59

Istina da dominiramo,agresivni smo,igraci se vracaju kada loptu izgube,napadamo ali do gola nikako, treba nam jedan vrhunski napadac.Malo mi se ne svidja sto zadnja linija visoko izlazi tj Petkovic a Lazovic i Pecnik se povuku i nema tih prodora sa strane ni jednog ni drugog,probavamo nesto kroz sredinu ili prebacujemo loptu Rakicu kojeg se rijesiti treba sto brze,ili bolje za njega da gol da pa da ga krene ako ovako nastavi nece dobro biti ni za nas ni za njega.Ocekujem vise golova,kao i prosle sezone kad smo uzimali na Mari protivnike sa po dva,tri gola razlike,a i da do 70 mn imamo vecu prednost da bi mogli opet uvesti mlade.

A sta reci za Milijasa,kad ode ko ce golove da daje? Svaka cast!

Reply
Igor авг 16, 2014 at 21:53

Neverovatno je koliko se puno oslanjamo na jednog igraca, na Milijasa. A ovaj „fudbaler“ Rakic ako do kraja sezone postigne 2 gola, mozemo biti presrecni.

Reply
Delija_101 авг 16, 2014 at 21:42

Miki nemoj molim te da ides!

Reply
cz авг 16, 2014 at 21:37

Ajde brate jace to, moramo na poluvrijeme otici sa bar jednim golom u njihovoj mrezi.Tacno se vidi da nam spic treba,sve neke akcije,napadi, ali nista konkretno

Reply

Leave a Comment