Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвено-беле убедљиве против Војводине

Фудбалерке Црвене звезде савладале су на домаћем терену екипу Војводине са 5:1 у оквиру другог кола Суперлиге Србије и на тај начин задржале максималан учинак на почетку нове сезоне.

Звезда је дошла до вођства већ у осмом минуту када је Дина Благојевић погодила мрежу Наталије Коларић. Убрзо је предност дуплирала Катарина Ђорђевић након још једне одличне акције, а новосадски тим је успео да смањи поготком Савановићеве из пенала, који је направљен над Слађаном Лазић. Међутим, Звездин састав је искуством играња у најјачем рангу такмичења успео да на одмор оде са предношћу од три гола против дебитанта у елитном друштву после поготка главом капитена Иване Ерац након корнера у 42. минуту и младе Кристине Пантелић, која је у 44. минуту натрчала на једну одбијену лопту и из непосредне близине је лако спровела у мрежу. Тренер гостујућег тима је на полувремену заменио голмана, па је шансу добила Јована Дрезга, али ни она није остала несавладана јер је најбољи стрелац Црвене звезде из прошле сезоне Тијана Ђорђевић у 56. минуту снажно шутирала и поставила коначних 5:1 за београдки тим.

   Црвена звезда – Војводина 5:1 (4:1)

Помоћни терен стадиона Црвене звезде. Гледалаца: 150. Судија: Јелена Бањеглав (Бачка Топола). Стрелци: Благојевић 8′, К. Ђорђевић 17′, Ерац 42′, Пантелић 44′ и Т. Ђорђевић 56. минут за Црвену Звезду, а Савановић из пенала у 21. минуту за Војводину. Жути картон: Тришић (Црвена звезда).

Црвена звезда: Милојевић, Живановић (од 56. Стојановић), Стојановић, Ђуричек, К. Ђорђевић (од 74. Петричевић), Тришић, Пантелић, Ерац, Благојевић, Матић (од 65. Еленков), Т. Ђорђевић.

Војводина: Коларић (од 46. Дрезга), Стоиљковић, Трајковић, Савановић, Јанковић (од 80. Гарић), Малијер (од 46. Гавриловић), Лазић, Делић, Голубовић (од 46. Силуши), Аврамовић, Станојев.

Црвена звезда после два кола има максималан учинак од шест бодова као и Напредак из Крушевца, који има мало бољу гол разлику уз напомену да вишегодишњи шампион Спартак из Суботице има три бода, али и меч мање. У следећем колу црвено-беле гостују управо Напретку у Крушевцу у дербију треће рунде такмичења.

 

Повезане вести

Leave a Comment