Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Учинак бронзаних кошаркаша Црвене звезде на СП до 17 година

Селекција Србије до 17 година освојила је бронзану медаљу на Светском првенству у Дубаију, а чак шест младих кошаркаша Црвене звезде имало је врло запажен учинак у новом успеху наших млађих репрезентативних категорија. До бронзе су стигли Војислав Стојановић, Никола Ракићевић, Александар Аранитовић, Давид Миладиновић, Стефан Кенић и Никола Поповић.

У мечу за треће место Србија је савладала Шпанију, а Никола Ракићевић је на овом сусрету нанизао 17 поена, седам скокова и три украдене лопте и био најефикаснији у победи која је екипи донела одличје.

Крило Никола Ракићевић је био најбољи стрелац екипе са просеком од 12,4 поена по утакмици, а такође је био лидер тима по индексу корисности (13,7) и по просечном броју украдених лопти (1,86), где је заузео девето место на турниру. Високо је био котиран по проценту шута са линије слободних бацања (87,9 одсто), где је био трећи на шампионату, а имао је и завидан просек скокова од 5,7 по утакмици. Поред одличне партије у борби за бронзу имао је одличан учинак и у убедљивом поразу у полуфиналу против САД-а, када је нанизао 19 поена, пет скокова и три украдене лопте.

Бек Војислав Стојановић је по учинку био одмах уз Ракићевића. Млади кошаркаш, који једини из овог друштва има одиграних неколико мечева у дресу првог тима Црвене звезде на шампионату у Дубаију је бележио 12,1 поен, 6,3 скока, 1,9 асистенција и 1,43 украдене лопте, али му проценти шута нису били на завидном нивоу. Против САД-а је убацио 18 поена, против Аргентине забележио 10 скокова, а највећи индекс (22) уписао је у убедљивом тријумфу над Уједињеним Арапским Емиратима (116:31).

vojislav-stojanovic-jt-crvena-zvezda-telekom-belgrade-nijt-belgrade-2014

Никола Поповић, крилни кошаркашје на шест одиграних сусрета бележио 7,3 поена, 4,7 скокова 1,3 асистенције, 1,17 блокада и једну украдену лопту у просеку. Био је најбољи блокер Србије и 12. на првенству. Феноменалну партију имао је против Емирата, када је забележио 26 поена, 14 скокова, пет блокада и по четири украдене лопте и асистенције за чак 48 индексних поена. На поменутом мечу је из игре шутирао фантастичних 16-13.

Бек Александар Аранитовић је имао просеке од шест поена, четири скока и 1,43 украдене лопте, а и он је најбољу игру на турниру пружио против Емирата, где је забележио 16 поена, пет украдених лопти и четири скока. Он је и најмлађи у овом саставу Србије, јер је једини рођен 1998. године.

Центар Давид Миладиновић био је најбољи скакач тима са 6,6 ухваћених лопти по мечу (15. на турниру). На терену је проводио 22 минута у просеку и имао још и 5,1 поен и једну украдену лопту по мечу уз лоше проценте шута за два поена (36,1 одсто) и са линије слободних бацања (43,5 одсто). Најефикаснији је био против Кине када је убацио 12 поена, док је на мечу против Египта забележио чак 13 скокова.

Крило Стефан Кенић на седам утакмица је остварио просек од шест поена и 3,9 скокова за нешто више од 19 минута у игри, а најбољи учинак имао је против Аргентине, где је забележио 18 поена и четири скока.

Иначе, екипу је предводио бивши тренер Звездиних кадета Вања Гуша, а сама чињеница да је половина репрезентације из редова Црвене звезде довољно говори какав кошаркашки потенцијал имају црвено-бели у млађим категоријама.

Повезане вести

Leave a Comment