Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Злато за пет Звездиних ватерполиста на Светском купу

Подмлађена ватерполо репрезентација Србије освојила је златну медаљу на Светском купу у казахстанском Алматију тријумфом у финалу против Мађарске са 11:9 после петераца, а чак петорица играча Црвене звезде су се радовали најсјајнијој медаљи уз селектора наше селекције и тренера црвено-белих Дејана Савића.

До злата су стигли Страхиња Рашовић, Сава Ранђеловић, Виктор Рашовић, Никола Ешкерт и појачање Звезде за наредну сезону из редова вечитог ривала Димитрије Обрадовић.

Страхиња Рашовић је био најбољи стрелац националног тима у овом великом успеху са укупно 12 голова (колико је постигао и Гаврил Суботић). Највише голова постигао је против Казахстана (16:10) у четвртфиналу – пет, а у финалу против Мађара био је прецизан извођач петерца. Његов брат Виктор Рашовић, седам пута се уписао у стрелце на Светском купу, а најефикаснији је био на мечу против САД-а (11:9) у групној фази, када је постигао три поготка. Сава Ранђеловић је пет пута матирао противничке чуваре мреже, укључујући и два поготка против Казахстана, док су Никола Ешкерт и Димитрије Обрадовић постигли по четири гола. Ешкерт је од тога чак три пута савладао голмана Црне Горе у победи у групи од 9:3, док се Обрадовић истакао у финалу против Мађарске са два поготка.

Посебно треба истаћи да је Сава Ранђеловић уз Партизановог ватерполисту Душана Мандића, једини ове године учествовао у освајању све три златне медаље репрезентације Србије и то у Светској лиги, на Европском првенству и Светском купу. Наравно сјајан биланс од три злата на три велика такмичења у 2014. години има и селектор Дејан Савић, који ће и у новој сезони предводити црвено-беле ватерполисте, а они ће и поред бројних одлазака поново имати солидан тим, који ће покушати да одбрани домаће трофеје.

 

Повезане вести

Leave a Comment