Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Запослени на Маракани: „Штрајкујемо на трибинама, желимо четири зараде, и Неша би био са нама да је остао“

Нема мира на Маракани! Након што је, некако, пред сам истек рока, решен проблем лиценцирања играча, појавио се нови-стари проблем. Запосленима се и даље дугује новац.

Одлука запослених је да сваки дан штрајкују на трибинама стадиона у Љутице Богдана док не добију бар четири зараде. То је, кажу, они, отприлике 500.000 евра, пише Ало, а преноси Мондо.

„Терзић нас је неколико пута слагао. Бићемо овде, на трибини сваки дан док нам не исплати бар четири зарађена лична дохотка. Немамо пара ни деци да платимо вртиће, ни за превоз до посла, за превоз до посла, за комуналије… Верујте, да је Неша (Ненад Милијаш) остао у клубу – он би био са нама овде. Он је сто пута рекао: ‘Дајте људима плате'“, рекао је за лист „Ало“ председник Самосталне синдикалне организације Данијел Ђорђевић.

У штрајку је око педесет запослених из сектора омладинске школе, хигијене, обезбеђења, хотела за млађе категорије.

„Господин власник, директор, председник, генерални секретар… ко зна шта ли је све у клубу, замајавао нас је причама о приоритетима. Уствари, није морао да нас лаже и без тога бисмо чекали. Знамо да прво морају да се обезбеде плате за актуелне играче, да се врате дуговања да би се добила лиценца, али и ми морамо од нечега да живимо. Све смо то сачекали и сада као нема пара за нас. За те четири плате колико захтевамо, а које су поштено зарађене, потребно је око 500.000 евра. Испада да за све има новца, осим за нас. Ако је тако онда нећемо ни да радимо док паре не легну на рачун„, каже Ђорђевић.

На раније речи Терзића да половина запослених није ни потребна клубу и да само доносе штету, радници имају спреман одговор.

„Много неистина је изнео. Стално прича о систематизацији, а никако да је уради. А неће зато што има људи које ни он не сме да склони, а ми их и не знамо. Добијају плату, а нису на послу. Ми кувамо и чистимо за девет категорија омладинаца по 25 играча, плус први тим и цео стадион. Он пореди Звезду и ОФК Београд, па то никако не може да буде исто! Ми имамо пет терена и перемо гаће, ако он каже, за много више фудбалера него што то раде жене на Карабурми“, рекла је једна од запослених за Ало.

Повезане вести

6 comments

cincar авг 27, 2014 at 16:31

A sta sa onim „radnicima“ koji su nedodirljivi, nepoznati, da li oni strajkuju? To li su „navijaci“ Delije sever? Oni odlucuju ko ce da igra, kada pocinje utakmica, a dopunski posao je nabavka petardi i ostalih rekvizita za njihovu zabavu. SAMO TAKO ZVEZDO, DALEKO CES DA STIGNES!

Reply
Teks Viler авг 27, 2014 at 16:54

To su dobri momci,nisu oni krivi sto nema posla…

Reply
Teks Viler авг 27, 2014 at 16:12

Kokeza se sakrio u misju rupu i poturio Terzica.Za neko vreme ce portparol da se oglasi i povede hajku protiv Terze jer ovaj remeti idilu u svlacionici….

Reply
Marko авг 27, 2014 at 14:22

Ma kolika je vama plata bre???
500000e za 50 coveka sto je 4 plate…
500000:50:4=2500
2500 eura plata!?

Reply
Aleksandar авг 27, 2014 at 13:08

Slazem se sve sa Gospodom i Gospodjama koje strajkuju.. Ali, ja dam otkaz ako mi nesto ne odgovara i nigde ne zelim da radim bez plate. Tako mogu i oni, pa neka tuze klub da naplate svoja potrazivanja itd..

Reply
БруталноРеалан авг 27, 2014 at 12:38

Не знам ко је госн. Ђорђевић уосталом није ни битно, чо’ек je објаснио. Дословце.
Власник, директор, секретар, председник. Мултимедијална докторска фигура. Слаг’о? Не, он само говори оно што је богоугодно и што раји прија. А у раји лежи проблем, увек било.

Reply

Leave a Comment