Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Саопштење ФК Црвена звезда

Управни одбор ФК Црвена звезда, на челу са вршиоцем дужности председника Управног одбора, Светозаром Мијаиловићем, издао је саопштење поводом последњих дешавања у клубу. Саопштење вам преносимо у целости.

Имамо пуно разумевање за тешкоће са којима се сусрећу сви запослени у ФК Црвена звезда због кашњења у исплати зарада, као и одлуку једног мањег дела запослених да ступе у штрајк због неисплаћених обавеза. Такође се овом приликом захваљујемо већем делу запослених који се суочавају са истим проблемима као и мања група незадовољних, али је њихова професионална свест и љубав према Црвеној звезди превагнула у односу на личне проблеме.

Морамо још једном подсетити и запослене и целокупну јавност да неисплаћене зараде нису једини финансијски проблем са којим се суочава наш клуб. ФК Црвена звезда има дуг од скоро 50 милиона евра и сви наши повериоци имају право да буду и незадовољни и љути на Црвену звезду. У разговорима са повериоцима, видели смо огромно разумевање и толеранцију везано за њихова потраживања. А свесни смо да многи наши повериоци нису могли да исплате зараде својим запосленима због неиспуњених обавеза које Црвена звезда има према њима.

Запослени у Црвеној звезди морају да схвате да раде у фирми која послује са губитком од 50 милиона евра и да није економски логично да у се губиташу зарада редовно исплаћује. Осим тога, у завршној фази је нова систематизација послова у клубу која предвиђа да се број запослених преполови, јер је оволики број непотребан и нефункционалан, и против је интереса Црвене звезде. А сви ми морамо схватити да смо само сервис играча, да су они најважнији јер они праве резултат и стварају нову вредност за Црвену звезду.

Управни одбор чини све што је могуће у овим тешким временима да обезбеди средства за нормално функционисање клуба, па и за исплату зарада запосленима. Подсећамо да је у последња два месеца учињено много на стабилизацији клуба, пре свега на формирању тима, добијању лиценце за такмичење, укидању забране регистрације играча, унутрашњој организацији клуба, обезбеђивању нових спонзорских уговора итд.

Много наслеђених проблема има ФК Црвена звезда и ми смо ту да решавамо те проблеме, један по један у складу са приоритетима. Нико нема чаробни штапић да за два месеца реши проблеме који су се нагомилавали годинама. Зато овом приликом позивамо све запослене у клубу да засуку рукаве и дају свој пуни лични допринос да сви заједно стабилизујемо и подигнемо наш клуб на ниво који прижељкује сваки искрени Звездаш. А управа клуба ће учинити све да се зараде исплати у што краћем року, само тражимо разумевање и стрпљење.

И за крај као закључак: поставили смо три стратешка циља у овој години – стабилизација клуба, подмлађивање тима и освајање шампионске титуле. Знамо да је изузетно храбро у оваквој ситуацији поставити овако високе циљеве и исте остварити, али ћемо уложити сву расположиву енергију, капацитете и знање да испунимо оно што смо зацртали.

Управни одбор
ФК Црвена звезда

Светозар Мијаиловић,
в.д. председника УО
ФК Црвена звезда

Повезане вести

1 comment

ЦЗПК авг 27, 2014 at 19:35

Зашто се онда не зна колика је плата функционерима ?

Reply

Leave a Comment