Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Објављен распоред регионалне лиге, неизвесно учешће српских клубова

Иако још увек није познато да ли ће српски клубови по први пут заиграти у регионалној ватерполо лиги, руководство лиге послало је предлог састава група за предстојећу сезону.

Разлог због кога још увек нема потврде о учешћу клубова из Србије у овом такмичењу, међу којима је и актуелни српски шампион и победник Купа Црвена звезда, су трошкови. Ево и распореда утакмица Црвене звезде у групи Б.

1. коло (4. октобар): Младост – Црвена звезда

2. коло (15. октобар): Црвена звезда – Будва

3. коло (25. октобар): Приморац – Црвена звезда

4. коло (5. новембар): Црвена звезда – Медвешчак

5. коло (8. новембар): Опатија – Црвена звезда

6. коло (15. новембар): Војводина – Црвена звезда

7. коло (22. новембар): Црвена звезда – Југ

Термини другог дела сезоне су: 8. коло (6. децембар), 9. коло (13. децембар), 10. коло (10. јануар), 11. коло (17. јануар), 12. коло (24. јануар), 13. коло (31. јануар) и 14. коло (7. фебруар).

У групи А играће: Раднички, Партизан, Приморје, Морнар, Браник, Јадран (Херцег Нови), ПОШК (Сплит) и Јадран (Сплит).

После лигашког дела по четири најбоља тима из обе групе настављају такмичење у новој групи. Бодови се преносе и сваки клуб ће одиграти по осам утакмица са тимовима против којих није играо у првој фази. По завршетку овог дела такмичења играће се фајнал-фор, који би се одиграо 25. и 26. априла, а предност у организацији завршног турнира имаће најбоље пласирани тим.

Клубови који у својим групама после лигашког дела прве фазе заузму позиције од 5. до 8. места наставиће такмичење на другачији начин. Најпре ће бити одигране по две утакмице измећу петопласираних екипа из једне и осмопласираних из друге групе, односно шестопласирани из једне против седмопласираних из друге групе. После тога ће се играти још два круга доигравања на две утакмице како би се добио пласман тимова од 9. до 16. места.

Мечеве би уколико уопште буду играли клубови из Србије требало да преноси “Спорт клуб“, спонзор се још увек тражи, а како тренутно ствари стоје сваки клуб би сносио сопствене трошкове и службена лица, када организује утакмицу. Све ово је још увек само у домену предлога, јер четири савеза треба да потврде или евентуално одбију учешће својих клубова. Остаје да се у наредним данима размотри да ли је српском ватерполу и клубовима у интересу да играју регионалну лигу под овим условима у којима главну реч воде Хрвати, који иначе и имају највише својих представника у такмичењу.

 

Повезане вести

Leave a Comment