Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Aврамовски: „Десетка“ је велика част и обавеза, само големи играчи су је носили!

Kaда имате 19 година и дођете у нови клуб, који је при томе највећи, са највећом подршком навијача у овом делу Европе, имате и велики мотив да се докажете и оставите траг у њему, у колико год великим проблемима он био.

Даниел Аврамовски осетио је те проблеме одмах по доласку, јер није био лиценциран за прва три кола шампионата. Међутим, већ у четвртом, добио је шансу у последњих тридесетак минута. И урадио оно што је могао само пожелети – постигао је погодак за победу пре 12 560 гледалаца на Маракани, са све десетком на леђима, коју је „преузео“ од Ненада Милијаша, који је отишао у Турску.

Он је дан након сјајног дебија говорио о првом наступу за Мондо.

„Пресрећан сам! Данас је баш леп дан. Онај гол ми много значи, није свеједно играти пред пуном ‘Мараканом’ и обрадовати толике људе“.

Задовољан је реакцијом саиграча.

„Честитали су ми сви у свлачионици, свима је лакнуло па и мени. Причали смо после колико је било тешко, колико је било нервозе… Уплашио сам се у једном тренутку да ће се завршити 0:0. Лопта није хтела у гол, четири пута смо погодили стативу и догађало ми се и раније да играм такве утакмице, да неће, па неће. На срећу, завршило се како треба и срећан сам што сам на тај начин почео каријеру у Звезди и Србији“.

О десетки чији ће терет понети са само 18 година, зна довољно, као и о онима који су је пре њега носили.

„Све ‘големи’ играчи… Велика част и обавеза за мене, само када помислим ко је све носио ’10’. Ово је велики клуб, радостан сам што сам добио прилику и да играм овде, а онда и да будем ‘десетка’.“

О периоду „чекања“ на сертификат и улози о тиму прочитајте детаљније на Монду.

Повезане вести

3 comments

raca сеп 1, 2014 at 21:22

Mislim da treba da igra u prvih jedanaest. Bolji je igrac od Ristica i Savicevica.

Reply
milos сеп 1, 2014 at 11:22

Golem na makedonskom znaci veliki, nema potrebe za navodima, vec prevodom. U srpskom jeziku, golem bi bio bas veliki. Pozdrav, ovo je samo dobra namera, nista drugo…

Reply
Бранислав авг 31, 2014 at 22:02

Унио је живост у игру и заслужио је тај погодак! Браво Даниел и настави тако 😉

Reply

Leave a Comment