Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Раднички бољи од Звездиних шахиста

Шахисти Црвене звезде поражени су у четвртом колу турнира Прве лиге Србије, који се одржава на Палићу, од екипе Радничког из Крагујевца резултатом 2,5:3,5.

Дан је лепо почео по црвено-беле, јер је Звездин Украјинац Сергеј Федорчук савладао мађарског шахисту, који наступа за Раднички, Рихарда Рапорта. Испоставило се да је то била једина појединачна победа београдског тима, јер су од преосталих пет партија две добили Крагујевчани, а остале три су завршене ремијем. Стефан Ђурић, Радован Говедарица и Саша Величковић су ремизирали, а екипа је забележила трећи узастопни пораз. Сергеј Федорчук (на слици) у досадашњем току такмичења није поражен. Забележио је две победе и два ремија, али да би клуб прекинуо лошу серију потребно је и да му се остали чланови тима прикључе.

4. коло: Црвена звезда – Раднички Водовод (Крагујевац)  2,5:3,5

Сергеј Федорчук – Рихард Рапорт                        1:0

Бошко Абрамовић – Иван Иванишевић               0:1

Стефан Ђурић – Милош Перуновић                    реми

Слободан Мартиновић – Бранко Дамљановић   0:1

Радован Говедарица – Бобан Богосављевић     реми

Саша Величковић – Мирослав Миљковић          реми

После новог пораза шахисти Црвене звезде пали су на девето место на табели са три освојена бода, али у наредном сусрету играју против београдске Ласте, која се налази на последњој 12. позицији са два бода, тако да црвено-бели имају добре изгледе да напредују, а повољна околност је и што су у четири кола забележили 10,5 меч бодова, а то је такође битан фактор за коначни поредак.

Повезане вести

Leave a Comment