Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКлупска дешавањаНајновијеРукомет

РК: И даље нема договора са играчима, лиценца „виси“ због 60 000 евра

Рукометни клуб Црвена звезда још увек није добио лиценцу за учешће у домаћим такмичењима. Разлог – дуг који износи 60 000. Тај износ дугује се Николи Докићу, Николи Шљиванчанину, Урошу Милошевићу, Стефану Ћирићу и Немањи Зеленовићу.

И претходних дана било је говора о репрограмирању дуга, након што је Заједница суперлигаша саопштила да неће дозволити Звезди да се такмичи.

Пошто клуб тренутно нема новца да одједном исплати сву петорицу, једина опција остаје договор, уз дате гаранције да ће дуг бити измирен у неколико месечних рата, највероватније до краја године, као што је то случај био и протекле сезоне, пише Спортски журнал.

Тада је гаранције дало Спортско друштво Црвена звезда, а клуб је потом у три рате исплатио сва дуговања једанаесторици играча: Божидару Надовези, Обраду Радуловићу, Огњену Јокићу, Срђану Тривунџи, Николи Стевановићу, Драгољубу Перовићу, Милошу Савићу, Ђорђу Пешићу, Немањи Суџуму, Милану Иванчеву и Марку Ристићу. Дуг од преко 100.000 евра саниран је у року од пет месеци.

Председник Заједнице клубова мушке Супер лиге Драган Јаћовић рекао је како би Звезда могла да реши проблем.

Да ли ће гаранције дати Спортско друштво Црвена звезда или ће неко правно лице на себе преузети обавезу да измири дуг, није толико битно, важно је да клуб уз то има и сагласност играча.“

Играчи су при првом покушају договора одбили да пролонгирају исплату дуга, што је Звезда навела у писму Заједници и РС Србије.

Али, пошто другог начина од договора са играчима нема, у клубу с Маракане поново су се окренули играчима.

Последњи рок истекао је 30. августа, али је Заједница вољна да до 10. септембра сачека Звезду и освајача Купа Србије нишки Железничар, који такође није добио дозволу, јер дугује тројици.

Повезане вести

4 comments

nebojsa сеп 3, 2014 at 19:47

kako pomoci rukometnom klubu

Reply
nebojsa сеп 3, 2014 at 19:46

kako da pomognemo rukkometasima

Reply
MILAN KG сеп 3, 2014 at 15:51 Reply
nokia c5-03 сеп 3, 2014 at 15:18

ima nade!!!

Reply

Leave a Comment