Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Јовановић пред Спартак: „За мене је то утакмица каријере“

У петак, 05. септембра, Црвена звезда ће у Русији улепшати свечаност Спартака из Москве.

Многим фудбалерима који ће отпутовати на пријатељску утакмицу, биће то прво путовање у Русију. Један од њих је и Вукашин Јовановић, који се подједнако радује и утакмици, али и путовању у ову велику земљу.

– Очекујем пре свега добру утакмицу. За мене ће то бити утакмица каријере јер никад у животу нисам имао прилику да играм пред толиким бројем људи. Велика је част што ћемо баш ми отворити тај стадион, нови дом фудбалера Спартака, и објекат на којем ће се играти и светско првенство – пун је позитивних утисака Јовановић.

Биће то пријатељска утакмица два клуба чији навијачи гаје братске односе. Међутим, за Звездиног штопера, то је прилика и да се наметне.

– Биће јако леп амбијент, њихови навијачи ће нас добро дочекати, стварно сам одушевљен и једва чекам утакмицу. Не само због амбијента, већ зато што ћу покушати да се наметнем шефу и стручном штабу. Ја ћу играти као да је првенствена утакмица. Даћу свој максумум јер ми је много битно да одиграм добро и да се наметнем. Морам искористити сваки минут да стекнем поверење тренера, макар то била и пријатељска утакмица – јасан је Јовановић.

Деспотовић: „Добро ће нам доћи та утакмица

Иако је прошао млађе категорије Црвене звезде, Ђорђе Деспотовић није у свом првом „мандату“ дебитовао за црвено-беле.

Деспотовић Ђорђе
Деспотовић Ђорђе

Ове сезоне, судбина је хтела да ово Звездино дете поново потпише за свој клуб, и дебитује баш против клуба у којем је играо након одласка из Црвене звезде.

– Презадовољан сам што сам дебитовао за свој клуб. У Звезди сам био скоро осам година, али испало је тако да сам заобилазним путем дошао до дебија у црвено-белом дресу. Све то ми је пролазило кроз главу и док сам стајао поред аут линије, спреман да закорачим на траву Маракане. Свакако да су ми емоције биле помешане, срећа је била неописива – радо се присетио Деспотовић.

Звездин нападач ће са својим друговима у четвртак отпутовати пут Русије, где ће Црвена звезда у пријатељском мечу одмерити снаге са Спартаком из Москве.

– Добро ће нам доћи та утакмица, и у право време, јер је пауза у првенству због играња репрезентација. Биће то добра провера иако нема такмичарски значај, јер ће нам послужити да одржавамо форму. Играћемо пред пуним стадионом, биће добар амбијент и ми се надамо што бољем исходу, и да ћемо се показати у што бољем светлу. Победа нам је, наравно, циљ. Црвеној звезди је победа увек циљ – не оставља дилему Деспотовић.

Повезане вести

Leave a Comment