Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Нови кикс шахиста, Ласта однела три бода

Шахисти Црвене звезде забележили су и четврти узастопни пораз на турниру Прве лиге Србије који се одржава на Палићу. Ласта из Београда је славила са 3,5:2,5 против црвено-белих.

У првом дуелу ремизирали су Грк Стелиос Халкијас (Ласта) и украјински мајстор Сергеј Федорчук, који наступа за Звезду. Затим је Бошко Абрамовић (на слици) савладао Славишу Брења и београдски црвено-бели су повели са 1,5:0,5. Испоставило се да је то била једина победа Звезде, јер су у наредне две партије забележена два пораза и ремија, па је Ласта успела да освоји сва три бода.

5. коло: Ласта (Београд) – Црвена звезда 3,5:2,5

Стелиос Халкијас – Сергеј Федорчук         реми

Славиша Брењо – Бошко Абрамовић         0:1

Миодраг Савић – Стефан Ђурић                 1:0

Зоран Арсовић – Слободан Мартиновић   реми

Никола Остојић – Радован Говедарица       1:0

Петар Бенковић – Саша Величковић          реми

После пет кола шампионата Црвена звезда заузима 10. место на табели са три бода и 13 меч поена. Испод Звезде су само Јасеница из Смедеревске Паланке и београдска Итака са по два освојена бода. У следећем колу Звезда игра са ДДОР-ом из Новог Сада, који је тренутно пети са шест бодова. Разлика између клубова који заузимају позиције од петог до 12. места није много велика, тако да би у случају тријумфа Звезда стигла новосадску екипу на табели.

Повезане вести

1 comment

Dax сеп 4, 2014 at 10:09

Đurić je najlošija karika ekipe… to je stariji igrač i nije više za prvoligaška takmičenja. Fedorčuk i Abramović su veooma dobri! Verujem da ekipoa može da se izdigne, pre svega da sačuvamo prvoligaški status pa u nastavku šta bude. Zvezda je velika i u šahu!

Reply

Leave a Comment