Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуКошаркаНајновијеПрипреме

Звезда против Борца у суботу

Кошаркаши Црвене звезде Телеком после повратка са базичних пипрема на Златибору несмањеном жестином наставили су са тренинзима у Београду. После завршених обавеза према репрезентативним селекцијама екипи су се прикључили нови капитен тима Лука Митровић и немачки центар Маик Цирбес.

Црвено-беле кошаркаше од 12. до 14. септембра очекује учешће на веома јаком турниру у француском граду Милузу, где ће им противнци бити Панатинаикос, Бајерн и Стразбур. Пре пута у француску Црвена звезда Телеком ће одмерити снаге са чачанским Борцем:

„Дуел са Борцем заказан је за суботу, 6. септембар. То ће бити пријатељски меч затвореног типа, без присуства публике“, појаснио је тренер црвено-белих Дејан Радоњић и потом додао:

„Одлично смо радили током припрема на Златибору, а са таквим приступом наставили смо у Београду. Ипак, општи утисак досадашњег рада пореметила је повреда Бранка Лазића. Њему предстоји пауза од четири недеље, али ће ипак бити у прилици да одржава кондицију и ради по специјалном програму, јер је у питању повреда руке“, констатовао је Радоњић.

Стратег црвено-белих још нема на располагању комплетан тим:

„Постепено у тренинг уводимо Маркуса Вилијамса, јер није физички адекватно спреман. Немања Дангубић још не ради са екипом, а надам се да ће следеће седмице почети са кошаркашким тенинзима. С обзиром на пех који је имао Бранко Лазић и чињеницу да Блажич и Калинић још имају обавезе у својим репрезентацијама, имамо мањак играча на спољним позицијама што представља проблем. Ипак, трудимо се да сваки дан и сваки тренинг искористимо на најбољи могући начин“, закључио је Радоњић.

Кошаркаши Звезде ће после учешћа на турниру у Француској и повратка у Београд 18. септембра одиграти пријатељски меч са екипом Будућности. Потом им следи пут у Турску и учешће на турниру Глора куп (од 22. до 26. септембра), а према речима тренера црвено-белих Звезда би до почетка сезоне требало да одигра још једну контролну утакмицу. Термин одигравања утакмице као и име противника биће ускоро познати.

Повезане вести

Leave a Comment