Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Шахисти савладали новосадски ДДОР и прекинули серију пораза

Шахисти Црвене звезде забележили су другу победу на турниру Прве лиге Србије, који се одржава на Палићу, тријумфом над новосадским шаховским клубом ДДОР-ом резултатом 3,5:2,5.

GM_Stefan_DjuricЗвезда је на тај начин прекинула низ од четири пораза и сада може знатно лакше да се посвети наредним мечевима. Сергеј Федорчук је у првој партији био бољи од Драгана Шолака. Ово је украјинском мајстору трећа победа на турниру уз три ремија и он за сада има најбољи индивидуални учинак од Звездиних такмичара. Затим је Бошко Абрамовић ремизирао са Робертом, а Стефан Ђурић (на слици) је савладао Вучковића и после три партије донео велику предност црвено-белима од 2,5:0,5. Ђурићу је ово била прва победа на турниру и испоставило се пресудна за Звездин тријумф. Он је претходне сезоне био лидер тима, када је клуб бележио победе у нижем рангу, а сада је прекинуо лош низ и био кључни играч у освајању три бода. У преостале три партије Слободан Мартиновић и Боривоје Вујачић су ремизирали и привели меч крају у Звездину корист.

6. коло: Црвена звезда – Новосадски ШК ДДОР  3,5:2,5

Сергеј Федорчук – Драган Шолак                              1:0

Бошко Абрамовић – Маркус Роберт                         реми

Стефан Ђурић – Бојан Вучковић                               1:0

Слободан Мартиновић – Александар Ковачевић   реми

Саша Величковић – Мирољуб Лазић                        0:1

Боривоје Вујачић – Синиша Шарић                           реми

Црвено-бели су се изједначили на табели са ДДОР-ом. Оба клуба имају по шест бодова, али новосадски састав заузима седмо место због више меч поена (18,5), док је Звезда осма (16,5 меч поена). Испред су Ласта и Металац са по осам бодова. У седмом колу Звезда се састаје са екипом Јелица ПЕП из Горачића, која тренутно дели треће место са Словеном из Руме. Сакупили су по 13 бодова.

Повезане вести

1 comment

Danilo сеп 5, 2014 at 10:53

Bravo, samo napred! Prve table CZ su veooma dobre, ostale solidne… Vrlo je važno i raduje me da se Zvezda vratila na veliku scenu, radi se o velikom klubu sa puno trofeja i prava je šteta kada se ranije bio ugasio. Sada pošto smo obnovili rad kluba verujem da će biti ozbiljnih ljudi koji rukovode klubom, da će znati da rade i da više nikada nećemo dozvoliti gašenje. SREĆNO ZVEZDO!

Reply

Leave a Comment