Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Нова победа шаховског клуба на Палићу

Шахисти Црвене звезде забележили су другу узастопну победу на турниру Прве лиге Србије који се одржава на Палићу. Црвено-бели су били бољи од екипе Јелица ПЕП из Горачића резултатом 4:2.

61922512_SLOBODAN_MARTINOVIC01Тријумф Звезде додатно добија на значају, јер је остварен против врло квалитетне екипе, која је пре овог кола заузимала трећу позицију на табели. Шахисти црвено-белих су, може се слободно рећи, пружили најквалитетнију партију на турниру, јер нико није поражен у појединачним партијама. Цео бод тиму су донели Сергеј Федорчук и Слободан Мартиновић (на слици), који су савладали своје ривале, док су остала четворица шахиста београдског клуба ремијима донели по пола бода. То су учинили Бошко Абрамовић, Стефан Ђурић, Владимир Луковић и Боривоје Вујачић. Украјинац Сергеј Федорчук и даље не зна за пораз, јер је у седмој партији на шампионату забележио четврту победу уз три ремија. Тријумфом против екипе из Горачића Црвена звезда је стекла лепе услове за одличан пласман, јер клуб у наредна четири меча има знатно лакши распоред.

7. коло: Јелица ПЕП (Горачићи) – Црвена звезда 2:4

Александар Мишта – Сергеј Федорчук  0:1

Бранко Тадић – Бошко Абрамовић        реми

Милош Рогановић – Стефан Ђурић      реми

Милан Зајић – Слободан Мартиновић   0:1

Иван Марковић – Владимир Луковић    реми

Горан Арсовић – Боривоје Вујачић        реми

Црвена звезда се новом победом пробила на седмо место са девет бодова и 20,5 меч поена. Исти број бодова има и новосадски ДДОР, али се због нешто више освојених меч поена (23) налазе на шестој позицији. Наредни ривал црвено-белих је Металац из Горњег Милановца, који се налази на петом месту са 11 освојених бодова. Испред њих су Јелица ПЕП са 13, Југовић из Каћа са 15, Словен из Руме са 16 и Раднички Водовод из Крагујевца са 21 освојеним бодом.

Повезане вести

1 comment

Danilo сеп 6, 2014 at 13:49

Bravo, samo napred Zvezdo! Pratim ih svaki dan…

Reply

Leave a Comment