Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Шахисти ремизирали против Металца

Црвена звезда је забележила први реми у овогодишњем шаховском шампионату Србије и тако наставила серију од три меча без пораза. Црвено-бели су одиграли 3:3 са Металцем из Горњег Милановца у оквиру осмог кола турнира Прве лиге на Палићу.

Овога пута све појединачне партије завршене су ремијем. Сергеј Федорчук, Бошко Абрамовић, Стефан Ђурић, Слободан Мартиновић, Радован Говедарица (на слици) и Саша Величковић одиграли су нерешено против екипе која у својим редовима има четири интернационална мајстора и освојили значајан бод против тима који је испред црвено-белих на табели. Сергеј Федорчук је и даље непоражен са четири победе и четири ремија, а у доброј серији су и Слободан Мартиновић (четири меча без пораза), Бошко Абрамовић (четири сусрета без пораза) и Стефан Ђурић (три меча у којима није поражен).

8. коло: Црвена звезда – Металац Таково (Горњи Милановац) 3:3

Сергеј Федорчук – Кирил Георгијев             реми

Бошко Абрамовић – Мирослав Марковић  реми

Стефан Ђурић – Игор Соломуновић           реми

Слободан Мартиновић – Драган Којовић    реми

Радован Говедарица – Слобо Вратоњић    реми

Саша Величковић – Владан Рабреновић    реми

После осмог кола црвено-бели заузимају седму позицију на табели са 10 освојених бодова, али имају велику шансу да остваре још бољи пласман до краја такмичења, јер у последње три рунде дочекују Бачку, Јасеницу и Итаку, екипе које заузимају три последња места на табели.

 

Повезане вести

1 comment

Danilo сеп 7, 2014 at 08:57

Bravo, samo napred!

Reply

Leave a Comment