Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Нова победа фудбалерки у шампионату Србије

Фудбалерке Црвене звезде славиле су на гостовању против крагујевачког Тријумфа у Бадњевцу резултатом 3:2 у оквиру петог кола Супер лиге Србије.

Црвено-беле су теже него што се очекивало изашле на крај са последњепласираним тимом на табели. Тријумф је повео већ у шестом минуту, када је Сара Милосављевић главом матирала Звездиног чувара мреже после центаршута Јоване Самчовић. Међутим, гостујућој екипи није требало много времена да поравна резултат, јер се Тијана Матић у 22. минуту пробила кроз средину и прецизним ударцем матирала Сању Петровић. Звезда у финишу првог дела игре преузима контролу и по левој страни преко најбољег стрелца Тијане Ђорђевић у 35. и 40. минуту постиже голове за вођство од 3:1.

У наставку су црвено-беле контролисале дешавања на терену. Још једну одличну партију пружила је Нада Живановић, дефанзивац београдског тима, а и дугогодишњи капитен Ивана Ерац одиграла је одличну утакмицу. Домаћи тим је у 89. минуту успео да смањи на 2:3 преко Јелене Стојимировић, која је поставила коначан резултат.

Тријумф (Крагујевац) – Црвена звезда 2:3 (1:3)

Бадњевац – Стадион: Под Шупљајом. Гледалаца: 50. Судија: Ана Минић (Ниш). Стрелци: Милосављевић у 6. и Стојимировић у 89. минуту за Тријумф, а Матић у 22. и Ђорђевић у 35. и 40. минуту за Црвену звезду.

Тријумф: Петровић (Пантић), Милосављевић (Јовановић), Гачић, Росић, Ђуричић, Костова, Радисављевић (Васић), Стефановић, Шебек, Стојимировић, Самчовић.

Црвена звезда: Петковић (Ђапић), Живановић, Стојановић, Ђуричек, Бобић, Тришић (Ракић), Пантелић, Ерац, Благојевић, Матић, Ђорђевић (Петричевић, Еленков).

После пет кола црвено-беле имају 12 освојених бодова и деле друго место са крушевачким Напретком, који има нешто бољу гол разлику. Први је Спартак са максималних 15 бодова. У следећем колу Звезда гостује против Слоге Радничког у Рудовцима.

 

Повезане вести

Leave a Comment