Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Стрелци Ђокић и Коларов

Претходних дана национални шампионати у великој већини земаља нису играни због репрезентативних мечева, али је неколико бивших фудбалера Црвене звезде наступило у нижим лигама и у репрезентативном дресу.

Александар Коларов постигао је гол за Србију против Француске (1:1) у пријатељском мечу у Београду и на тај начин донео реми у дебију на клупи новог селектора Дика Адвоката. Фудбалер Манчестер ситија одиграо је цео меч и погодио мрежу Лориса у 80. минуту. Поред њега читав меч је одиграо и Немања Матић, док је Филип Ђорђевић замењен у 75. минуту, а Филип Ђуричић је ушао у игру у 61. минуту и касније добио жути картон. У игру нису улазили Душан Баста, Душко Тошић и Ненад Томовић.

Поред њих још два некадашња Звездина фудбалера су облачила дрес својих националних селекција. Сегундо Кастиљо је у убедљивој победи Еквадора против Боливије од 4:0 на терену био до 71. минута. Он је због повреде пропустио Светско првенство у Бразилу, а сада се вратио у национални тим. За Црну Гору је цео меч против Молдавије у Подгорици одиграо Немања Николић у тријумфу од 2:0 на старту квалификција за Европско првенство, док у игру нису улазили Филип Касалица и Марко Вешовић.

Већи број некадашњих играча Црвене звезде играо је минулог викенда у српским нижим лигама. У другом рангу такмичења Весељко Тривуновић је одиграо свих 90 минута за ОФК Бачку у поразу од Бежаније (0:1), а Милан Зорица је такође био на терену свих 90 минута у дресу београдског тима, који је славио победу на тешком гостовању. Мисдонгард Бетолингар је у дресу краљевачке Слоге забележио цео меч на домаћем терену против Металца (0:2). Нови играч Синђелића Стефан Чикић, није се радовао на гостовању против Јединства (0:1), а у игру је ушао у 56. минуту. Милош Рељић је био на терену до 74. минута у дресу Слоге из Петровца на Млави, а његова екипа је ремизирала против Јавора (1:1). Милан ЈеремићЏери“ изашао је из игре у 59. минуту у тиму Слободе на гостовању против Радника.

У трећем рангу такмичења свој дан је имао некадашњи голгетер Црвене звезде Душан Ђокић, најбољи стрелац тима из шампионске сезоне 2006/07. Он је у дресу Земуна постигао два гола против Хајдука у 46. и 64. минуту за победу екипе из Горње Вароши на домаћем терену од 2:0 у београдској групи српске лиге. Цео меч за Земун је бранио Александар Кировски. У војвођанској групи српске лиге свих 90 минута за Раднички из Нове Пазове у ремију против Баната (1:1) је одиграо 38- годишњи Горан Бошковић, који је крајем деведесетих са Звездом освојио неколико националних купова.

Луис Гаридо је одиграо целу утакмицу за Хјустон у победи против Монтреала од 3:2 у америчкој МЛС лиги, док је бивши контроверзни дефанзивац црвено-белих, Милан Јовановић, претходне недеље за ирански Падидех Корасан одиграо свих 90 минута у ремију против Естегала (1:1) на гостовању.

У јапанској Другој лиги Милош Бајалица је још једном стандардно био у саставу Кјота цео меч у ремију на домаћем терену против Џеф Јунајтеда (3:3), док је Такајуки Сузуки ушао у игру за Мито Холихок од 76. минута у поразу против Монтедио Јамагате (0:1). У белгијској Другој лиги Ибрахим Соме је за Левен одиграо цео сусрет против бриселског Вајт Стара (4:2). Није успео да се упише у стрелце, али је зарадио жути картон.

Повезане вести

Leave a Comment