Moja Crvena Zvezda
КошаркаНајновијеПрипреме

И Јака Блажич у авиону за Француску

Кошаркаши Црвене звезде Телеком отпутовали су у Француску где ће од 12. до 14. септембра учествовати на веома јаком турниру у Милузу. Противници црвено-белих биће Панатинаикос (12. септембар), Бајерн Минхен (13. септембар) и Стразбур (14. септембар):

– Очекује нас веома јак евролигашки турнир, са реномираним противницима. Драго ми је да смо опет позвани да играмо у Милузу и да имамо могућност да одмеримо снаге са изузетно квалитетним ривалима – почео је причу тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић.

Стратег црвено-белих за мечеве са Панатинаикосом, Бајерном и Стразбуром моћи ће да рачуна и на Јаку Блажича. Иако је словеначки репрезентативац у среду предвече из Шпаније допутовао у родни Блед, изразио је жељу да се одмах прикључи тиму па се тако борбени бек нашао у авиону за Француску. Осим Блажича, пут Милуза кренули су Ребић, Вилијамс, Тејић, Марјановић, Цирбес, Дангубић, Гудурић, Каплановић, Џенкинс, Митровић и Чворовић.

– И даље се налазимо у специфичној ситуацији, јер је неколико играча на спољним позицијама у фази опоравка. Из тог разлога ће нам много значити долазак Јаке Блажича, који је показао велику жељу да се по завршетку обавеза у репрезентацији Словеније одмах прикључи екипи. Нећемо га од старта превише оптеретити иако снага наших противника то свакако захтвеа. Његова минутажа биће дозирана и о томе ћемо доста водити рачуна. Резултат нам је у другом плану, али ће овај турнир бити сјајан тест за ову младу екипу – поручио је Радоњић и потом додао:

– Дангубић путује са нама, али неће играти. У Француској ће урадити све оно што је неопходно како би по повратку из Милуза почео са кошаркашким тренинзима. Лазић остаје у Београду и радиће по специјалном програму – закључио је Радоњић.

Дуел Црвене звезде Телеком и Панатинаикоса на програму је у петак од 18.30.

Повезане вести

4 comments

josif сеп 12, 2014 at 11:22

Realno sastav nam je tanak za EL i tesko da mozemo proci grupu.Za ABA i domacu ligu smo dobro popunjeni ali kad se setim Radonje i njegovih tajm-auta!Pozz.MKD

Reply
pera сеп 12, 2014 at 19:37

Ne lupaj ako hoćeš da gledaš Lebrona gledaj NBA. Iz ovog sastava biće bar tri igrača za reprezetnaciju Srbije a to je jedan od ciljeva tima u sezoni. Malo li je.

Reply
dejo сеп 12, 2014 at 11:19

Ovo ce biti sezona u kojoj ce Jaka „explodirati“! Samo napred!

Reply
vladica сеп 11, 2014 at 19:07

a sta je sa ovim dragovicem posto ga ne vidim medju putnicima…nije prosao probu, odustalo se od njega ili sta?

Reply

Leave a Comment