Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатНајновијеФудбал

Антић: „Очекујем паклено гостовање у Крушевцу“

Један од фудбалера који је дебитовао за Црвену звезду у Москви против Спартака је и Никола Антић.

Леви бек Црвене звезде је такође пропустио првих неколико утакмица на почетку првенства због административних проблема, али они су решени и Ненад Лалатовић на Антића сада може у потпуности да рачуна.

Антић је у Москви оставио добар утисак против веома квалитетног противника.

– Утакмица против Спартака је, уз финале европског првенства које смо прошлог лета освојили, једна од најупечатљивијих у мојој каријери. Стадион на којем никада нисам играо, велики број навијача, квалитетан противник који је у својим редовима имао и доста репрезентативаца, су све фактори који су утицали да ми та утакмица доста значи на пољу искуства. Играти по први пут у животу пред скоро 40.000 људи је нешто најупечатљивије што сам доживео, и то ми је, наравно, само подстрек да наставим да напредујем и развијам се као фудбалер. Осетио сам да имам циљ у животу – играти дуги низ година на неком стадиону као што је овај. Наравно, желим да истакнем и то да је Маракана и даље остварење сна великом броју фудбалера, и сигуран сам да ћу бити још и више импресиониран када будем истрчао на терен, уз ветар у леђа пуне Маракане – рекао је Антић, који задовољан својом партијом.

– Изашао сам на терен са мотивом да одрадим све оно што ми је шеф Лалатовић задао. Већ доста дуго играм ову позицију, и знам шта треба да радим. Трудио сам се да будем фокусиран сваке секунде свог боравка на терену. Играо сам 60 минута и ја сам задовољан иако, наравно, увек може боље и тога сам свестан.

На тренинзима се готово није ни примећивало да је Антић на Маракану стигао овог лета. Другарска атмосфера је оно што, по његовим речима, смањује период неопходне адаптације на нову средину.

– Рекао сам и када сам долазио да се радујем сарадњи са Николом Мијаиловићем, и он је у потпуности испунио оно што сам очекивао. Помаже ми сталним саветима и својим искуством. Када год сам га нешто питао, изашао ми је у сусрет. Сама атмосфера је одлична, уклопио сам се у тим у којем се налази доста младих играча, као и неки искуснији који су много комуникативни, и желе да нам помогну. Осећам се као да сам ту већ пар сезона, и зато ми је много лакше да тренирам када се осећам као део екипе – рекао је Антић.

Следећи тест за Антића и екипу биће гостовање Напретку из Крушевца. Звездин дефанзивац је свестан тежине и важности коју ова утакмица доноси.

– Пред нама је тешко гостовање. Играћемо пред пуним стадионом где ће скоро сви бити против нас, и очекујем „паклено“ гостовање. Ми ћемо, наравно, и поред тога ићи на победу. Она нам је потребна како бисмо задржали максималан учинак. Покушаћемо да наметнемо нашу игру, и да испунимо све задатке које шеф пред нас постави – закључио је Антић.

Повезане вести

2 comments

axa сеп 12, 2014 at 16:37

stadion nece biti pun nego prepun, i kao i uvek skoro SVI CAK I POLOVINA SEVERNE tribine navijac za zvezdu tako da ne lupajte, poznato je da zvezda je u latentno dobrim odnosima sa napredkom tako da tu nece biti problema oko icega, pa cak e dovodi se u pitanje ni domacinov poraz ali ono sto je bitno je da pazite sta radite i da prestanete da blatite sveto ime velikog kluba, nama je itekako potreban povratak na pravi kolovoz koji vodi ka evropskim takmicenjima jer nas klub zasluzuje da povrati staru slavu, zato U BOJ ! ! !

Reply
dusan сеп 12, 2014 at 09:46

prvo, necete igrati pred punim tribinama gde ce skoro svi biti protiv vas, nego pred punim tribinama na kojima ce svi biti uz vas. drugo, jasno mi je da svi mislite na pare i kako cete da se prodate, jasno mi je da ste odigrali utakmicu na stadionu koji izgleda kao svemirski brod, ali morate da shvatite da je stadion crvene zvezde najvazniji stadion na svetu, da je zvezda najvazniji klub na svetu i da se tako ponasate. od ovog dresa nema ni vaznijeg ni boljeg.

Reply

Leave a Comment