Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Зорана и Јасна донеле златну медаљу Србији на СП у Гранади

Чланице Стрељачког клуба Црвена звезда Јасна Шекарић и Зорана Аруновић освојиле су златну медаљу са репрезентацијом Србије у дисциплини ваздушни пиштољ 10 метара на Светском првенству у Гранади. У шампионском саставу је била и Бобана Величковић.

Србија је до првог места стигла са 1.142 круга. Друго место је заузела Кина са 1.141, а бронза је припала селекцији Мађарске (1.140 кругова). Ово је била прва златна медаља за Србију на Светском првенству у Гранади.

Јасна Шекарић је заузела седмо место у финалу дисциплине ваздушни пиштољ са 94,0 погођена круга. Успела је да избори пласман на своје осме Олимпијске игре. Легенда српског стрељаштва до сада је освојила пет медаља на највећој светској смотри спорта. У Сеулу 1988. године стигла је до златне и бронзане медаље, док је још три пута освајала сребро, у Барселони 1992, Сиднеју 2000. и Атини 2004. године, а 2000. године проглашена је од стране Светске стрељачке федерације за најбољег стрелца века, док је по избору Звездине ревије понела титулу најбоље спортисткиње у историји СД Црвена звезда.

Повезане вести

Leave a Comment