Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Победа над Стразбуром за друго место у Милузу

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Стразбур резултатом 87:74 (26:19, 16:21, 18:15, 27:19) и тако заузели друго место на турниру у Милузу. Трофеј је освојио Бајерн, а иза црвено-белих су остали Панатинаикос и Стразбур.

Београдски тим је крајем прве четвртине стекао солидну предност, а серију су наставили и у другој деоници, па је у једном тренутку било и плус девет (28:19). Ипак, француски тим је до полувремена смањио вођство црвено-белих на само два поена разлике, а у трећој четвртини су након тројке Бангалија Фофане стигли и до вођства од 48:45. Кратко је потрајала предност Стразбура, јер је Звезда до краја трећег периода игре преокренула и повела са 60:55. Екипа Дејана Радоњића је контролисала резултат у последњих десет минута, а у финишу су Никола Чворовић и Марко Тејић погодили тројке и преломили утакмицу за другу победу екипе на турниру.

Још једну феноменалну партију у Милузу је пружио центар Црвене звезде Бобан Марјановић, који је за нешто мање од 28 минута у игри постигао 28 поена уз осам скокова, одличан шут из игре 15-13 и индекс 31. Истакао се и млади Марко Тејић који је забележио 13 поена, пет скокова и три асистенције уз јако добар шут за три поена 5-3 и индекс 19 за 23 и по минута у игри. Лука Митровић је убацио 10 поена уз два скока и две асистенције. У екипи Стразбура најефикаснији је био Жереми Лелуп са 16 поена, док је несуђено Звездино појачање од пре две године Али Траоре убацио 15 поена уз четири скока и три асистенције.

Црвена звезда – Стразбур 87:74 (26:19, 16:21, 18:15, 27:19)

Црвена звезда: Митровић 10 (2 ск, 2 ас, 2ул), Џенкинс 9, Марјановић 28 (8 ск, шут за два 15-13, индекс 31), Вилијамс 4 (5 ас, 2 ск), Чворовић 5 (3 ск, шут за два 1-1, тројке 1-1), Ребић 6 (1 ас, тројке 3-2), Блажич 2, Каплановић, Цирбес 6 (3 ск, шут за два 5-3), Тејић 13 (5 ск, 3 ас, тројке 5-3, индекс 19), Гудурић 4 (2 ул). Није играо: Дангубић.

Стразбур: Лелуп 16 (2 ск), Добинс 6 (6 ск, 3 ас), Кембел 11 (3 ск, 2 ас), Траоре 15 (4 ск, 3 ас), Хауард 12 (5 ск), Тупан 8, Лакомб, Фофана 4 (3 ск), Буке, Лабанка. Нису играли: Франсоа и Ба.

Бобан Марјановић је на три меча у Милузу бележио сјајних 20,3 поена по утакмици, док је Лука Митровић имао просек од 11,3 поена, а Чарлс Џенкинс тачно 10 поена по мечу.

 

Повезане вести

4 comments

cz сеп 15, 2014 at 16:34

Bobi opet dominira,bar se ove sezone nadam da cemo biti u formi kada bude potrebno,sad na pripremama ne mogu nikoga da izdvajam niti da komentarisem Jakinih 2 ili od Vilijamsa 4 kosa.Bitno je da timski igramo,da nam ove sezone napad bude raznovrsniji ne samo da se lopta i akcije osmisljaju za Bobija,naravno on je najjace oruzije treba ga forsirati kao i Cirbesa ali takodje i ostali moraju maksimalno ucestvovati.Ocekujem bolju sezonu za Djenku,Jaka da bude na istom nivou kao predhodne,Danguba da se pokaze,iako sam bio skeptican oko Kalinica momak me demantovao.Svojim zalaganjem je izborio dosta dobru minutazu na poslednje 4 bitne utakmice Srbije,vidimo da pored fantasticne odbrane moze da doprinese i napadu.Znam da ce Radonjic forsirati odbranu,apslotuno se slazem iz nje dolazi siguran i tecan napad,ali nas je prosle sezone bio ocajan,da ne duzim ova mora biti bolja,ja u igrackom kadru problem ne vidim osim u treneru ali…i naravno navijaca da bude vise!

Reply
ACA сеп 15, 2014 at 16:08

Ne mogu a da ne prokomentarisem,kako takav centar poput BOBIJA MARJANOVIĆA NEMA MESTO U REPREZENTACIJI….

Reply
pera сеп 15, 2014 at 08:08

Posle ovog finala svetskog prvenstva kreće ozbiljan rad u klubu. Pridružiće se sva tri igrača koja sada nisu prisutna. Majstor Kalina i Danguba i Lazić. Biće to dobar tim, možda sa manjkom iskustva ali treba preslikati dobru atmosveru iz reprezentacije. I još nešto dovesti Jovića dečko ima karakter koji nam baš hvali.

Reply
aca nis сеп 16, 2014 at 01:49

Zao mi je sto nema vise optimista za kosarkaski klub. Ima razloga za tim. Naime, 2010 nismo postojali, od tad klub ide uzlaznom putanjom, nikako ne stagnira. Jeste da nismo uzeli titulu, ali dobro se radi i uz manje greske se ide ka njoj, i u aba ligi i u domacoj gde je prisutan sveopsti mulj ali cinjenica je da ni partizan nije slabiji uopste, cak na sve to imaju ustaljen rad i dobrog trenera. Igramo vec drugu sezonu evroligu, sto je za mene i bolje od titule, ali svako ima svoje misljenje, i sto je za nas ranije bio pojam, sada je realnost. Imamo fantasticne mlade igrace, i pratio sam mladje selekcije reprezentacije, 70%, ako ne i vise cine ih nasi igraci. Imamo tim gde se razigravaju ti mladi igraci, FMP i trenera koji je dobar i koji ce da im usadi Zvezdastvo. Dakle, ako se uporede igraci do 2010, uspesi, stabilnost, i igracka i finansijska, kontinuitet, i kvalitet rada, dolazimo do zakljucka da nismo nikad bili bolji nego sad, i svake sezone pravimo korak napred. Ima razloga za optimizam, ali ne treba srljati po svaku cenu, za godinu- dve nam stizu i bolji igraci od ovih sad, pa cemo videti. Uzivam dok gledam Zvezdu u kosarci, radimo odlican posao, titule ce same doci od sebe.

Reply

Leave a Comment