Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Павићевић: „Напредак заборавити што пре“

Црвена звезда ни на петој утакмици у првенству није примила гол. Заслуге за то свакако иду и Предрагу Рајковићу, који је против Напретка одбранио једанаестерац, али такође и читавој задњој линији, на челу са Савом Павићевићем.

Командант Звездине одбране је овога пута, због повреде Лазића, играо у тандему са Богданом Планићем, и осим пенала за домаћина, утисак је да Напредак није имао озбиљних прилика за гол. Ипак, Павићевић није желео много да коментарише утакмицу из Крушевца.

– Десило се то што се десило. Они су промашили пенал, ми нисмо ни добили прилику да га изведемо, иако се сви слажу да је било пенала. Одиграли смо само 0:0, кажем „само“, јер ми увек идемо на победу, и све осим победе за нас је неуспех. Зато је и логично што нисмо задовољни, ни својом игром, нити стварима које су се дешавале. Напретку свака част, њима је сигурно био довољан и тај бод , имали су пенал, и мислим да после тога нису имали нити једну прилику за гол. Нама је фалила завршница у нападу, и на крају је остало 0:0 – кратко је прокоментарисао утакмицу Павићевић.

Податак да одбрана којом „командује“ још ниједном није савладана свакако импонује, али је и слаба утеха уколико екипа не успе ниједном да затресе мрежу противника.

– Прија ми то што нисмо вадили лопту из мреже до сада, за нас из одбране је велика ствар што нисмо примили гол већ пет утакмица. Али, више бих волео да смо у суботу примили три, а да смо дали четири гола. Наставићемо да играмо још „тврђе“ и покушаћемо да останемо несавладани и у наредним утакмицама.

А наредна утакмица, против Новог Пазара на Маракани, веома је важна за екипу.

– Треба ово заборавити што пре, и спремити се за утакмицу против Новог Пазара која ће такође бити тешка. Нови Пазар је изненађујуће изгубио код куће од Лучана, и сигурно ће против нас покушати да се „врате“, и да нам узму бод или сва три. Морамо бити максимално опрезни. Оставља трага сваки резултатски неуспех Звезде, али окрећемо се Новом Пазару и свим снагама у суботу ћемо покушати да освојимо сва три бода – не оставља дилему Павићевић.

Повезане вести

Leave a Comment