Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Хет-трик Дауде, погодили и Мрђа, Стојановић, Младеновић…

Викенд за нама на фудбалским теренима широм планете обележио је доскорашњи нападач Црвене звезде Абиола Дауда, који је постигао сва три гола за Витесе у шампионату Холандије. Мрежу је погодио и његов саиграч из прошле сезоне Драган Мрђа у победи јапанске Омије, док јe прецизан из једанаестерца за Бате Борисов у Белорусији је био Филип Младеновић, а НенадПурке Стојановић је био стрелац за Леотар у Републици Српској уз још неколико погодака бивших играча Звезде на теренима у Србији.

Нигеријац са шведским држављанством је до овог кола одиграо три меча без поготка за Витесе, а онда је експлодирао у 5. колу против Ексцелзиора, када је постигао голове у 40, 60. и 65. минуту, главом, левом и десном ногом за први тријумф свог тима од 3:1. Имао је феноменални Дауда још једну стопостотну прилику, али га је осујетио голман гостујуће екипе приликом акције у којој га је саиграч омео да се и четврти пут упише у стрелце иако је други стрелац црвено-белих из претходне сезоне био у повољнијој позицији. Дауда је у великом стилу из игре изашао у 76. минуту.

Драган Мрђа је у дресу јапанске Омије играо до 84. минута, а успео је да постигне водећи гол за свој тим у 34. минуту меча против Кашиме Антлерс. Омија је славила са 2:1, али се још увек налази у опасној зони, а Мрђа је у деветом мечу у Џеј лиги постигао свој пети погодак. У другом рангу такмичења Милош Бајалица је одиграо цео меч за Кјото, који је на гостовању савладао Теспакусацу.

Филип Младеновић је одиграо свих 90 минута за Бате Борисов, а у шестом минуту је реализовао пенал за вођство свог тима против екипе Торпеда, која је до краја меча успела да изједначи на 1:1 и однесе бод са тешког гостовања.

НенадПуркеСтојановић,некадашњи сјајни џокер Црвене звезде, који је са екипом Славољуба Муслина у сезони 2003/04 освојио дуплу круну постигао је други гол за Леотар у 83. минуту 5. кола Прве лиге Републике Српске и тако оверио тријумф против Напретка из Доњег Шепка од 2:0. Екипа из Требиња води на табели са освојених 12 бодова.

У италијанској Серији А на терену су се нашла четворица некадашњих играча Звезде. Душан Баста је одиграо цео меч за Лацио у победи против Ћезене од 3:0, док је његов саиграч Филип Ђорђевић изашао из игре у 60. минуту, када га је заменио искусни Мирослав Клосе. Ненад Томовић (Фиорентина) је одиграо свих 90 минута и зарадио жути картон у ремију против Ђенове (0:0), док је цео меч за Торино у поразу на гостовању од Сампдорије (0:2) одиграо Никола Максимовић. Урош Ћосић је у Серији Б за Пескару играо до 32. минута против Болоње, а његов тим је на крају поражен резултатом 2:3.

Славиша Стојановић је дебитовао као тренер Лирса у Белгији и већ на старту је остварио резултат за поштовање, јер је његов тим успео да избори реми против фаворизованог Андерлехта (2:2) и то у 93. минуту. Стратег Мехелена Александар Јанковић је остварио победу против Вестерлоа резултатом 5:2. У другом рангу белгијског фудбала Ибрахим Соме је одиграо цео меч за Левен против Патро Ајсдена у победи од 3:0, чиме се његов тим учврстио на врху табеле.

Ернан Баркос је одиграо цео меч за Гремио у 21. колу бразилске Серије А, али овога пута није успео да се упише у стрелце на гостовању против Атлетико Минеира (0:0). Аргентинац је тренутно трећи стрелац лиге са девет голова.

У Енглеској Премијер лиги наступају два некадашња ђака школе фудбала црвено-белих. Александар Коларов је ушао у игру у тиму Манчестер ситија од 77. минута и асистирао је код гола Мартину Демикелису у 83. минуту за реми (2:2) на гостовању против Арсенала. Није имао срећу да затресе мрежу у 88. минуту јер је погодио стативу. Немања Матић је одиграо свих 90 минута за Челзи у победи против Свонсија од 4:2.

Александар Пантић је за Кордобу ушао у игру од 69. минута у шпанској Примери у ремију против Алмерије (1:1) и за то време је добио и жути картон.

У Француском елитном шампионату наступила су само двојица играча који су носили дрес београдских црвено-белих. Павле Нинков је играо за Тулуз до 73. минута у поразу на гостовању у Ремсу (0:2), док је Милош Нинковић у дресу Евијана играо до 77. минута, али је његов тим поражен на домаћем терену од Олимпика из Марсеља резултатом 1:3. Ненад Ковачевић је стандардан у екипи Нима у Лиги 2, па је још једном одиграо свих 90 минута у ремију против Бреста (0:0).

Евандро се вратио у тим Порта и заиграо од 54. минута на гостовању против Гимараеша (1:1). Славни тим је кикснуо први пут у овогодишњем шампионату Португала, а Бразилац је добио и жути картон у 68. минуту.

Колонија бивших играча Звезде у Турској имала је своје представнике и овог викенда. У елитном рангу су заиграла тројица, а у Другој лиги двојица некадашњих фудбалера црвено-белих. Душко Тошић је одиграо свих 90 минута за Генчлербирлиги у поразу од Бурсе (1:2). Његов тим није добро стартовао у новој сезони, па се помиње да би ускоро могао да их преузме Роберт Просинечки, легендарни играч Црвене звезде, који је као тренер клуба из Љутице Богдана освојио за сада последњи Звездин Куп 2012. године. Бруно Мезенга је за Акхисар заиграо од 75. минута у ремију против Сиваса (2:2), а Горан Чаушић је ушао на терен за Ескишехир од 75. минута и извукао бод (0:0) на тешком гостовању против Галатасараја. У Другој лиги су за Манису играли Ненад Милијаш и Бранимир Субашић. Доскорашњи капитен Звезде је на терену био до 64. минута, а Субашић је одиграо целу утакмицу у тешком поразу (0:4) на гостовању против Болуспора. Маниса је после два кола прикуцана за дно табеле без бодова са гол разликом 0:7.

Благој Георгијев је провео на терену свих 90 минута и добио жути картон у победи Рубина од 2:1 на гостовавању против Ростова који са клупе предводи Миодраг БожовићГроф“. Славољуб Муслин је са Амкаром стигао до још једне победе, а овога пута је савладан Урал са 2:1 у седмом колу руске Премијер лиге.

Огњен Мудрински је наступао за Арау до 75. минута у победи против Туна од 2:1 у осмом колу Швајцарске Супер лиге, а у другом рангу такмичења Марко Муслин је за Вил одиграо свих 90 минута у ремију против Бил-Бина (0:0).

Лука Миливојевић је дебитовао за Олимпијакос у трећем колу Супер лиге Грчке и провео свих 90 минута у игри, а црвено-бели из Пиреја су савладали ОФИ са 3:0. Лука Милуновић је ушао у игру у дресу Платанијаса од 83. минута, а његов нови тим је славио са 3:0 на гостовању против Ерготелиса.

Колумбијац Маурисио Молина је ушао у игру од 55. минута за јужнокорејски Сеул у победи против Инчона од 3:1.

У америчкој МЛС лиги, репрезентативац Хондураса, Луис Гаридо још једном је провео на терену свих 90 минута у екипи Хјустона, која је ремизирала против Колумбуса резултатом 2:2.

Кристијан Борха је замењен у 79. минуту у екипи мексичког Веракруза, а његов тим је одиграо нерешено 1:1 против Атласа.

Мигел Араухо је заиграо за Алијанцу из Лиме по повратку у Перу. На терену је провео свих 90 минута и зарадио жути картон у ремију против Реал Гарсиласоа (0:0).

У Казахстану се игра завршни део првенства, а сви некадашњи првотимци Звезде наступају у тимовима који се боре у лиги за опстанак. Милош Трифуновић и Марко Блажић су играли за Атирау у поразу на гостовању против Жетисија (0:1), док је Игор Бурзановић у победи Иртиша против Спартак Семеја од 3:2 био на терену до 75. минута.

Александар Јевтић је поново заиграо за Лиаонинг у кинеској лиги. Из игре је изашао у 61. минуту, а његов тим је славио са 3:0 против Шангаја.

Саша Стаменковић је искључен у 40. минуту меча против Казара, али је његов Нефчи и са 10 фудбалера успео да забележи тријумф од 1:0 у азербејџанском шампионату. Некадашњи омладинац црвено-белих Марко Станојевић (Симурк) одиграо је свих 90 минута у поразу од Кабале (1:2).

У мађарској су на терен изашла само двојица бивших играча Звезде и то у међусобном дуелу. Драган Вукмир (МТК) и Милан Богуновић (Папа) одиграли су целу утакмицу. Вукмир је зарадио жути картон и славио победу на гостовању резултатом 1:0.

Каду је играо за молдавски Шериф из Тираспоља у победи на гостовању против Динамо-Aута резултатом 2:1.

Ифеани Оњило, који се налази на позајмици у кипарском Ермису одиграо је само прво полувреме у поразу од АПОЕЛ-а (0:1), а у наставку је остао у свлачионици.

Бернард Паркер је у Јужној Африци био на терену свих 90 минута у дресу Кајзер Чифса, који су савладали Преторију са 2:1.

Бојан Павловић је бранио за грузијски Зестафони целу утакмицу у поразу од Самтредије на домаћем терену (0:1).

Ненад Срећковић је заиграо за словеначки Копер од 68. минута у победи на гостовању против Рудара из Велења резултатом 3:2.

У 7. колу Премијер лиге Босне и Херцеговине цео меч за Олимпик из Сарајева у победи од 3:0 против Младости из Велике Обарске одиграо је Јадранко Богичевић, који је у сезони 2003/04 био део Звездиног тима који је стигао до дупле круне. За Сарајево су у ремију против Челика (1:1) играли некадашњи омладинци црвено-белих Иван Татомировић (цео меч) и Милош Стојчев, који је касније замењен.

Марко Мирић је играо до 84. минута за Славен Белупо из Копривнице у 8. колу хрватског шампионата, али је његов тим убедљиво поражен у Задру резултатом 0:4. Марко Вешовић је одиграо цео меч за Ријеку у победи од 1:0 на гостовању у Осијеку.

За крај ево и учинка великог броја бивших играча Звезде на теренима у Србији. Славољуб Срнић је постигао гол за Чукарички у поразу од Партизана (2:4). Он и Филип Стојковић су одиграли целу утакмицу за тим са Бановог Брда, док је Драгољуб Срнић ушао у игру од 58. минута. Нино Пекарић је још једном био стрелац за Војводину у победи против нишког Радничког од 3:0. Постигао је гол у 42. минуту, а из игре је изашао минут пре краја меча. За Нишлије су играли Владимир Ђорђевић (цео меч) и Петар Ђуричковић (до 79. минута). Данијел Михајловић је одиграо читав меч за Јагодину, а његов саиграч Огњен Ожеговић је ушао у игру од 76. минута у поразу од суботичког Спартака за који је до 65. минута наступао Андреј Мркела. Бојан Ђорђевић је замењен у тиму Новог Пазара у 70. минуту у поразу од Младости из Лучана (1:2), док су за Раднички из Крагујевца у тријумфу против Вождовца у Београду (1:0) играли Јован Крнета (цео меч) и Марко Перовић (изашао у 89. минуту). Немања Златковић је био на терену свих 90 минута у тиму Вождовца. Рад и Доњи Срем поделили су бодове (1:1), а шансе за своје тимове нису искористили искусни Дарко Спалевић, који је за екипу из Пећинаца одиграо цео меч и Славко Перовић (Рад), који је замењен у 90. минуту. У другом рангу такмичења Весељко Тривуновић је наступио свих 90 минута за Бачку у победи на домаћем терену од 1:0 против Слоге из Петровца на Млави, за коју је до 76. минута играо Милош Рељић, који је добио и жути картон. Стефан Чикић (Синђелић) је ушао у игру у 35. минуту и у 78. постигао леп гол у поразу на домаћем терену од Радника из Сурдулице (2:4). Милан ЈеремићЏери“ замењен је у тиму Слободе из Ужица у 55. минуту, а његова екипа је поражена од Моравца (0:2). У београдској групи српске лиге Душан Ђокић и Александар Кировски одиграли су читав меч за Земун у ремију против Раковице (0:0), а бивши резервни голман Звезде је био играч утакмице. У дринској зони је искусни Владимир Мудринић одиграо свих 90 минута за Златибор у поразу против Задругара резултатом 0:1.

 

Повезане вести

2 comments

Teks Viler сеп 16, 2014 at 18:55

Razumem vas da mi sklonite komentar ali ne smatram da Zvezda vise pripada nekom iz uprave ili bilo kom profesionalnom navijacu nego meni ili Spartancu,Otpisanom,Fornicatoru,Milanu KG…Koji je obozavavamo.

Reply
Teks Viler сеп 16, 2014 at 18:03

Da li je normalno prodati Daudu za 500000?Ili pustiti Nineta,onako?Ili cekati da Lazi istekne ugovor?Ili ne uvaliti portparola nikom a on se vuce kao crevo po terenu…Ili se odreci bisera Jokica tek tako.Koki,nemoj nam vise ciniti,molimo te mi koji volimo Zvezdu,pusti nas da propadnemo.

Reply

Leave a Comment