Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Стефан Јовић на мети црвено-белих

Репрезентативац Србије и доскорашњи кошаркаш Радничког из Крагујевца, Стефан Јовић, фигурира као могуће појачање Црвене звезде на позицији плејмејкера преносе београдски медији.

STEFAN JOVICЈовић се истакао добрим партијама у дресу националног тима овог лета и изборио за место међу 12 путника за Светско првенство у Шпанији на којем је Србија премашила сва очекивања и освојила сребрну медаљу. У девет утакмица бележио је просечно три поена, 2,1 скок, 1,7 асистенција и 1,33 украдене лопте, по чему је био најбољи у тиму. У игри је проводио нешто више од 15 минута у просеку, а најбољу партију пружио је у групној фази против Француске када је забележио девет поена и четири украдене лопте.

Јовић је рођен 3. новембра 1990. године у Нишу. Висок је 198 центиметара и познат као велики навијач Црвене звезде, што може на крају да превагне у корист београдског тима, али у конкуренцији за довођење нове наде српске кошарке су и два клуба из региона, а постоји и опција одласка у иностранство.

Стефан је претходне сезоне у дресу крагујевачког Радничког на 12 утакмица у Еврокупу за 19 минута у игри бележио 3,9 поена, 3,1 асистенцију и 2,6 скокова. Против Паниониоса је убацио десет поена и забележио шест скокова. У АБА лиги је на 18 утакмица остварио 4,3 поена, 2,7 асистенција, 2,4 скока и 1,39 украдених лопти за просечно 21 минут у игри. Против Игокее је забележио 16 поена, шест скокова и две украдене лопте, а занимљив учинак је имао и против Солнока: осам поена, шест асистенција и пет украдених лопти.

Ништа још није познато, али Звезда има изгледне шансе да доведе у своје редове овог талентованог кошаркаша који је скренуо пажњу на себе одличним наступима у националном тиму најпре у припремним мечевима, а касније и солидним играма на шампионату у Шпанији. До краја недеље ће бити познато где ће Јовић наставити каријеру.

Повезане вести

9 comments

Zvezdas S сеп 17, 2014 at 17:26

Jovic je ok igrac ,ali po meni je porazavajuce sto navijaci po forumima pljuju po Rebicu.Neznam sta je taj momak dosad lose uradio.Licno mi se nesvidja sto Aranitovic nije medju 15 igraca ,Partizan forsira Marinkovica ,decko je dao protiv Cibone 18 poena ,na utakmicama prijateljskim dobija dobru minutazu u prvom timu Partizana ,a Zvezda ,je ostavila Aranitovica u Omladincima da igra i narednu sezonu sto je porazavajuce.Taj momak jednostavno mora biti u prvom timu bar na sirem spisku ,jer licno se bojim da ce decko otici iz Zvezde.Mladi igraci treba da igraju ,da se razvijaju a ne da sansu dobijaju limitirani igraci .

Reply
cz сеп 17, 2014 at 19:06

Niko ne treba da napada Rebica,ali za njegovo dobro mislim da ga treba poslati kod Milana,tamo ce imati minutazu i afirmisace se.Kod Radonjica je nije imao sjedio je bezveze citavu sezonu a sada je u godinama kada treba sa njim najvise da se radi da bi izasao taj kvalitet,naravno ako ga ima,a ja mislim da ima.Druga stvar,kod Radonjica mladi igraci ne mogu napredovati u to smo se uvjerili,igramo Evroligu tu ti trebaju ozbiljni,kvalitetni i iskusni igraci ako zelis nesto,takodje tempo od svaka tri dana utakmica nisu izdrzali ni oni iskusniji,Tadija,Katic,Simonovic….Meni se tim ove sezone svidja,jer je mlad sa par iskusnih,ne mogu reci starijih igraca jer i oni su relativno mladi jedina briga mi je Radonjic jer njegov ostanak ne mogu jos da prezalim.I ja bi tog momka volio da prikljuce ali nece minutazu dobiti sigurno,on je po meni drugi Bogdanovic,fenomenalan igrac cak i likom podsjeca na njega 😀 tu je i Stojanovic.A kad kazes to za partizan,bez imalo sumnje vujosevic je trener za naseg,on od mladih igraca napravi IGRACINE,Lovernja je preporodio, forsira ih,radi sa njima i bog zna sta jos i Bogdanovic je njegovih ruku djelo tako da…A sto se Jovica tica,definitivo sam za dolazak jer nam treba pjel da podjeli minutazu sa Vilijamsom.

Reply
jagodina navija za zvezdu! сеп 17, 2014 at 11:51

Sta se desava sa sajtom? Nenormalno je propao.pre sam na svakih 2,3 sata dolazio da vidim da li ima nekih novih vesti..a sad „Slika nedelje“ je tu 7 nedelja -.-
Sto se tice Jovica apsolutno sam za!

Reply
mariachi сеп 17, 2014 at 12:00

Sajt bi progledao opet kada bi vratili stari dizajn… Ovo stalno menjanje umanjuje posetu.
Za Jovica nisam siguran. Imamo Mwilla za 25-30 min, Djenku za ostalih 10 min plus Reba moze u aba ligi da igra 10 min sigurno.

Reply
jagodina navija za zvezdu! сеп 17, 2014 at 14:50

Neka ga neka dodje.Zdrava konkurencija.Pogledaj poziciju 2 Potpuno ispunjena.tako i treba pa ko je bolji neka igra,

Reply
pera сеп 17, 2014 at 16:00

Mogli bi da diskutujemo do zore. Ja tvrdim da je Jović idealan bek plejer jer sam siguran da će Will više igrati dobar napad od dobre odbrane gde je Jović car. Djenka, da ponovim nije plej i gužva je na dvojci i nastupi pojedinaca će zavisiti od protivnika. Mi tu jedinicu, dvojku sada nemamo jer ono što je Djenka tu pružao nije donosilo prevage, čovek je dvojka koja ima ruku. Stefan bi menjao Willa a u kombinaciji sa Lazićem i Kalinom imali bi neprobojnu odbranu u kojoj bi Bobi samo sakupljao lopte kao kruške. U ovoj kombinaciji Lazić bi više bio krilo a Danguba po meni glavni šraf u tranziciji sa Jakom. Pod košem, milim da će ove godine ponovo biti napravljene dvojke dakle Luka i Bobi i Tejić i Cirbes. Da li ima mesta za petog visokog igrača ne znam to je na treneru jer su u igri i sva tri igrača iz FMP a nekako sigurno ne bih ispustio Gudurića na kome bi mogla naša igra da se gradi u nastupajućim godinama. Sve u svemu ako je odbrana osnova igre tima onda apelujem da konačno proigramo još neku odbranu kako bi smo imali rešenja jer očigledno je da smo popunjeni na svim pozicijama odlično.

Reply
MrT сеп 17, 2014 at 13:00

Da, u pravu si,fazon pre i dok sam na sve ove razne vesti ulazio bilo je minimum po 10tak kometara,a sad samo kad je neka „BAM!“ vest…

Reply
vladica сеп 17, 2014 at 11:21

ovo je po meni odlicno! moramo da imamo dobru zamenu za vilijamsa jer evroliga trazi dve jake petorke, rebic jeste dobar al je premlad za evroligu…odlicno bi bilo ako ga potpisemo! sta se desava sa cetvrokom, jel dovodimo nekog?sta je sa dragovicem sto je bio na probi?

Reply
josif сеп 17, 2014 at 10:42

Bilo bi dobro da dovedemo Jovica da bude zamena Vilijamsu,da dobija po 10-15 min ove sezone a vec sledece bude vazan deo tima.Uz to obavezno i jedan igrac na poziciji 4,neki mediji su preneli da je kandidat Vladimir Dragicevic.Jel neko zna nesto o tome.Pozz.MKD

Reply

Leave a Comment