Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеПрипреме

Никола Калинић одрадио први тренинг са екипом

Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић пре пар дана је најавио да ће се Никола Калинић прикључити тренинзима екипе у петак. У жељи да овековечимо долазак сребрног репрезентативца са Светског купа у Шпанији на први тренинг црвено-белих, Николи Калинићу смо припремили „заседу“ испред дворане Пионир. Желели смо да га изненадимо, али… Он је изненадио нас.

Наиме, Калинић се испред београдског храма кошарке појавио сат времена пре почетка тренинга. Сурови професионализам, превелико нестрпљење или нешто треће? Када смо Николу Калинића упитали који је разлог томе, као одговор смо успели да добијемо само препознатљив осмех. Изгледало је као да је једва чекао да дође.

Било како било, Калинић је на тренинг стигао први, а у свлачионици га је дочекао само физиотерапеут црвено-белих Милорад Ћирић, популарни Мића. Тек што је задужио нову гарнитуру за тренинг са Звездиним обележјима и испробао део спортске опреме марке Champion, почели су да пристижу и његови нови саиграчи.

Упознавање, срдачни поздрави и честитке на великом успеху са репрезентацијом, а онда и уобичајена увертира пред сваки тренинг: бандажирање, састанак…

KK_ekipa

Никола Калинић је изабрао да у предстојећој сезони носи број 12, а по завршетку тренинга пренео нам је своје утиске:

– Саиграчи су ме заиста сјајно дочекали. Евидентно је да се сви труде да ми олакшају период адаптације, атмосфера је сјајна, а то је јако важно – почео је причу Калинић и потом додао:

Први тренинг је за мене протекао у неком специјалном режиму. Тренери не желе да ме одмах у старту преоптерете док се не уведем у ритам. Другу сезону за редом се због обавеза у репрезентацији касније прикључујем екипе, знам шта ме чека, тако да све иде својим током.

Калинић се врло похвално изразио оним што је видео на првом тренингу:

– Екипа ми заиста изгледа сјајно, нисам гледао утакмице, али сам пратио вести и резултате тима. Они су практично у завршном делу припрема, а на мени је да се што пре и што боље уклопим.

Никола је својим атрактивни закуцавањима у дресу репрезентације Србије целокупну нацију бацао у транс. На питање колико ће му сребрна медаља и сјајне партије на Светском купу значити на пољу самопуздања Калинић је одговорио:

– Значиће свакако. Када си други на свету сигурно добијеш додатну сигурност у себе. Али, и пре Светског превенства нисам имао проблем са самопуздањем и када то кажем не мислим само на кошарку већ на све друге сегменте живота.

Борбени крилни кошаркаш не крије да једва чека да сезона почне. Оно чиме нас је пријатно изненадио је податак да је у слободно време пратио активности свог новог клуба:

– Кад год су то обавезе у репрезентацији дозвољавале пратио сам шта се дешава у Звезди. Видео сам да су поједини играчи били у улози продаваца сезонских улазница, а да су појединци годишње карте носили на кућне адресе. Оригинално, нема шта. Заиста сам се одушевио и слатко насмејао док сам све то гледао. Мислим да су све то фантастичне акције и мало ми је криво што у свему томе нисам могао да учествујем, јер знам колико такве ствари и ти ситни гестови значе навијачима – рекао је Калинић и на крају поручио:

– До почетка сезоне и прве утакмице са Левским остало је две седмице. Позивам навијаче да у што већем броју долазе на наше мечеве, да нам пруже што већу подршку и да заједничким снагама забележимо што више победа.

Повезане вести

1 comment

Teks Viler сеп 20, 2014 at 12:13

Svi pravi Zvezdasi u Arenu i Pionir,dosta je glupog bojkota!Bojkot Delija odgovara samo Vujosevicu i ostaloj jugoslovenskoj kliki.

Reply

Leave a Comment