Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Два гола Ракића за повратак на прво место

Црвена звезда је у оквиру 6. кола Јелен Суперлиге савладала на свом терену екипу Новог Пазара резултатом 2:0. Оба гола је постигао Ђорђе Ракић и тако, барем до сутра, вратио свој тим на чело табеле.

Први гол је постигао након убачене лопте Печника са леве стране где је остао потпуно сам на другој стативи, у петерцу. Други је постигао тако што је Аврамовски пожртвовано дошао до лопте, а Ракић је покупио, шутирао са ивице казненог простора, а она се од Тинтора одбила иза леђа голмана.

Треба поменути и да је Предраг Рајковић остао несавлдана и након 567 минута игре.

Текстуални пренос сте могли пратити на нашем сајту:

Црвена звезда: Рајковић, Петковић, Павићевић, Лазић, Мијаиловић, Ковачевић, Савићевић, Босанчић Печник, Лазовић, Ракић.

Нови Пазар: Живковић, Ђорђевић, Мијић, Хаџибулић, Кецап, Русмир, Вуковић, Рагиповић, Јевтовић, Удовичић, Тинтор.

Прво полувреме:

6. минут: први озбиљан напад на утакмици, Лазовић је прошао по десној страни, али је лопта само прошла кроз шеснаестерац противника.

7. минут: Ковачевић је одлично шутирао са дистанце, Живковић је одбио лопту, а Печник слабо захватио одбитак и послао лопту далеко преко гола.

10. минут: Звезда све више стеже обруч око противничког гола, а напади углавном иду преко Дарка Лазовића, који за разлику од претходних мечева, делује расположено за игру.

14. минут: ГОООООООООЛ! Лазовић је поново прошао по десној страни, одиграо повратну ка Савићевићу, његов шут је био изблокиран, отпадак је покупио Печник и одлично проследио ка Ракићу који  је био потпуно усамљен на другој стативи.

21. минут: Рагиповић је шутирао из даљине, али је Рајковић лако ухватио ту лопту.

28. минут: Мијаиловић је са леве стране центрирао, а Босанчић је потпуно сам у казненом простору шутирао главом, али је лопта одскочила испред гола и погодила стативу. Потпуна теренска иницијатива Црвене звезде.

31. минут: Још једна акција по десној страни играча Црвене звезде. Лазовић је центрирао након асистенције Ракића, али је голман Живковић у последњем тренутку ухватио лопту испред Печника.

34. минут: Најбоља шанса до сада за госте. Десни бек Ђорђевић је одличним соло продором избацио Мијаиловића и Лазића, улетео у казнени простор, али је послао лопту поред леве стативе голмана Рајковића.

36. минут: Поново гости лако долазе до шансе за гол. Након поклоњене лопте, Хаџибулић је оклевао пред голом, а на кратко одбијену лопту натрчао је Јевтовић и послао је по земљи поред гола.

39. минут: Русмир је отео лопту Мијаиловићу, послао параболу на другу стативу, али је Петковић главом избацио у корнер. Након првог корнера, Пазарци нису успели да угрозе гол Рајковића. Период игре када играчи Црвене звезде срљају у предаји лопте и доста греше.

40. минут: Тинтор је лоше проценио путању лопте и поклонио је Лазовићу који је покушао да постигне гол са неких двадесетак метара, али је Живковић поново добро био постављен.

44. минут: Поново добар продор Лазовића, али је још једна убачена лопта завршила на нози играча Новог Пазара. Након корнера је Звезда дуго тражила позицију за гол, док није Босанчић убацио лопту по земљи, али су се поново у карамболу пред голом боље снашли играчи у плавим дресовима.

То је уједно било и последње узбуђење на утакмици. Црвена звезда је боље ушла у меч, у потпуности искористила предност домаћег терена и у првих пола сата имала потпуну теренску иницијативу. У финишу полувремена, као да су играчи Црвене звезде изгубили концентрацију, везни ред је правио доста грешака и остављао простора противнику за шансе, које нису ипак биле озбиљније.

Друго полувреме:

У паузи је извршена измена у домаћем тиму. Даниел Аврамовски је заменио Вукана Савићевића.

52. минут: Одлично је Ковачевић упослио Печника, а Словенац у ситуацији 1 на 1, искоса са леве стране погодио голмана Живковића. У наставку акције, Мијаиловић је натрчао на лопту, али је послао преко гола.

54. минут: ГООООООООООООЛ! Поново Ђорђе Ракић! Аврамовски је пожртвовано дошао до лопте након грешке одбране Новог Пазара, покупио је Ракић, шутирао са двадесетак метара, а Тинтор је у покушају да изблокира шут, преварио свог голмана и лопта је завршила у мрежи.

58. минут: Поново је Лазовић прошао по десној страни и убацио лопту пред гол, а Ракић се није снашао најбоље и није успео да упише хет-трик.

63. минут: Друга измена у Црвеној звезди. Уместо Нејца Печника у игру улази дебитант, Александар Катаи.

72. минут: Након потпуне доминације играча Црвене звезде, коначно су и гости дошли до прилике за гол. Мијић је шутирао са десне стране, али је Рајковић сјајном парадом поново спасао свој гол.

74. минут: И трећу измену врши тренер Лалатовић. Уместо двоструког стрелца, Ракића, у игру улази Деспотовић.

84. минут: Прекршај је досуђен испред шеснаестерца Црвене звезде, али Русмир је послао лопту високо преко гола.

87. минут: Исто као и у финишу првог полувремена, опада темпо игре домаћег тима и све више нападају гости, али без озбиљнијих шанси.

88. минут: На истом месту је поново досуђен прекршај за госте, али још један јако лош шут завршава поред гола.

Крај! Црвена звезда је дошла до своје пете победе у шампионату у мечу у којем је углавном доминирала и стварала шансе.

Повезане вести

28 comments

boban сеп 21, 2014 at 11:50

Mijailovic – pod hitno na klupu !!

Reply
Hez сеп 21, 2014 at 00:06

Ljudi, ovo ja baš mučno bilo. Pući ćemo uskoro na nekom gostovanju glatko. Štoperi su dobri, bekovi loši (pogotovo kapiten), ali najgori su oni u koje sam se baš nadao – Lazović, Pečnik i Savićević. Špica praktično i nemamo izuzev Rakića, i kako onda da očekuješ golove?

Reply
Luka сеп 21, 2014 at 00:03

Jako loše, Pazarci su mogli i bod odneti uz malo sreće. Ne znam ni sam kako davamo ove golove, neće ovo ovako doveka. Mada iskreno, nisam iznenađen slabom igrom, ne može se od ovog sastava i trenera očekivati previše. I Terzićeva skorašnja izjava kako „titula nije prioritet, ali ćemo se boriti za nju“ ukazuje na nepovoljan rasplet ove sezone. Ne bih ja mnogo ni kukao ako ova ekipa ne bude prvak kad bih znao da će se sezona iskoristiti za početak oporavka kluba, ali toga ni na vidiku sa ovima u upravi…

Reply
dejo сеп 21, 2014 at 11:28

Mislim da gresis sto se tice i igre (ne bih rekao da je to bilo tako slabo) a narocito ljudi koji su sada u UO jer gori od onih Lukicevih ne mogu biti!!! Nikako!!! Kad se samo setim policijskih generala Banovica i Simica (cirkuzanti), pa Dulica, pa Mrakica…uh…dobro je da uopste postojimo kakvi su to likovi bili i sta su sve radili!

Reply
miki сеп 20, 2014 at 23:46

Mislim da se sve vise vidi da Vukan nije igrac koji je za zvezdu. On jeste veliki zvezdas i nase dete, ali jednostavno ne mozemo na njega da se oslonimo. Po meni je mali Ristic mnogo bolje resenje na tom mestu, pokazao je da se dobro snalazi i mnogo je jaci u duelu od vukana. Rakic je ok, ali je jedan centarfor ovog kvaliteta malo za celu sezonu, brzo ce se istrositi a nema adekvatnu zamenu jer je jovic jos zelen, a despotovic koliko vidim jos nije nista pokazao… Odbrana nam je ocigledno najbolji deo tima.

Reply
Звезда шампион! сеп 20, 2014 at 23:13

Један је Ненад Милијаш,прави капитен ❗

Reply
Звезда шампион! сеп 20, 2014 at 23:12

Очајна,безидејна,катастрофална игра нашег тима,а ви причајте шта хоћете…Све похвале иду Рајковићу и Лазићу поново,морам споменути и Ракића као двоструког стрелца мада далеко од тога да ме његова игра одушевљава али човек ради свој посао.Катаи и Боске ће бити велика појачања.Остали морају много боље поготово капитен,Лаза и Печник.

Reply
Милован сеп 20, 2014 at 21:37

Ја сам депримиран… Браћо, чак би волео и да је договорена утакмица, лакше би ми онда ова игра Звезде пала…
Првих пар кола са клинцима смо играли боље… Босанчић пар лопти напамет шаље у празно… а, и непотребно по неки пут солира и филозофора… Вукана форсирају, небили га неком уваљали… једино због тога могу да схватим зашто је на терену… И овај одсутни Лазовић је ипак бољи од Гаврића… Печника нема нигде… Најбољи су били Рајковић и Лазић… А , можете замислити какви су остали кад је Ракић по мени одах био после њих… Од Катаија може бити нешто…. Мислим да би нам везни ред боље функционисао са Аврамовским и Ристићем од почетка….
Ето… видимо се опет на Маракани…

Reply
Djole-Jagodina сеп 20, 2014 at 21:27

Ovako osvojeni bodovi pocece da nam se svete na kraju a to nebi bilo dobro.Moramo biti ubitacni 90 minuta a losa sredina do boga/Nadam se brzoj igri jer svi su naucili da trce i da se bore

Reply
ACA сеп 20, 2014 at 21:06

Svaka cast momcima na jos jednoj pobedi. Sve u svemu, veoma dobra partija. Odbrana veoma dobra, na celu sa Rajkovicem koji je odlican. Vezni red jos neuigran, ali vremenom ce doci sve na svoje mesto. Posle Rajkovica, Kovacevic je odigrao najbolju utakmicu. Neumoran, trci, svaka mu cast. Vukan definitivno nije pokazao nista posebno ni u ovoj utakmici, Avramovski je pokazao vise u drugom poluvremenu. Bosancic jos nije fizicki skroz spreman, ali pokazuje da ce biti pojacanje. Lazovic solidan, za razliku od Pecnika, koji ocigledno nije u formi. Rakic odlican veceras, u pravo vreme golovi. Realno, osvajamo bodove, ali mozemo mnogo bolje od ovoga. Ima prostora za napredak, narocito u napadu. Samo hrabro u nove pobede 😛

Reply
Милован сеп 20, 2014 at 22:01

и још нешто…. Делије са гуслама су били оригинални…. Нешто ново на теренима….

Reply
Фисте сеп 20, 2014 at 23:25

Потпуно се слажем са човеком, само што мислим да боскету треба мало времена, можда ће временом почети боље да игра, делује ми као да зна фудбала. Како време одмиче све сам мишљења да је Вукан Савићевић добар играч, али да није за Звезду, ово је било пето коло он је играо на сваком мечу до сада у стартних 11, треба му дати шансу у наредна два меча и ако за тих седам мечева (што би просечном Звездином детету требало бити сасвим довољно) не уради нешто треба му се захвалити и пустити неког другог. Рајковић најбољи играч убедљиво, мали баш одскаче квалитетом од остатка екипе штета што прошле сезоне није бранио нигде био би сигурнији дупло. Треба напоменути да је противник играо без главног тренера којег нема већ неко време, тако да је 2:0 уз овакву игру против противника који нема тренера већ готово недељу дана благо речено СРАМОТНА. Мора то много боље, дали смо два гола а практично нисмо шутнули на гол

Reply
Бранимир сеп 20, 2014 at 21:02

Барем смо дефинитивно добили комплетног играча за „велика дјела“ – Босанчић. Изгледа да лик није у међувремену дангубио, већ је вриједно тренирао и стицао снагу и кондицију. Технички готово провокативно супериоран, па чак и у задњој линији показује безобразлук. Ја сам веома задовољан. Ковачевић стандардан. ракић би требао да игра пуном снагом колико може (60) а затим да пола сата пуном снагом игра Јовић. Печник потпуно одсутан, овакав није потребан Звезди.

Reply
dusan сеп 20, 2014 at 20:52

ne znam sta je ovo, ali ne lici ni na sta. nastavlja se prica u kojoj mi igramo egal utakmice sa svima. danas je novi pazar na momente bio superioran – brzi, jaci, bolji sa loptom. kovacevic ima pregled igre nula, savicevic nema kvalitet za zvezdu. lazovic u ovom kapacitetu bolje da sedi na klupi nego da igra. pecnik kao da je zaboravio da igra lopte. pocelo je sa kompromisima, jer se ne moze drugacije objasniti da jovic ne ulazi u igru. metiljavi smo, slabi u duelu. jedino sto je vredelo su bosancic i rakic. ovo otsalo mora sve mnogo bolje.

Reply
pera сеп 22, 2014 at 12:47

Dobro si primetio druže. Mi kao tim i kao klub ne umemo da igramo sa jednim špicem to nismo igrali od Duleta Savića. Uvek kad Lalaltović zaigra 4 4 2 mi imamo igru sa ovim kombinacijama to ne valja. Ne mogu ni da shvatim trenera nema kompromisa ako neko ne odradjuje posao posle 20 minuta sledi zamena. Njega treba da interesuje samo tim i igra i nema sentimentalnosti. Svako ko očekuje da bude povlašćen ne treba timu jer je on ispred svih. Zašto nema malog Ristića kad je on pokazao u Rusiji da je ta prava polutka koja pravi igru za druge igrače pa makar delio igru sa Vukanom. Vukan je dobar igrač ali trenutno mu koncepcija ne odgovara. Ne možemo da igramo ponavljam sa jendim špicem. Vukan i Miloš bi pokidali ali ta dva spoljna Pečnik i Lazović i centarfor moraju da trče više da više žele loptu. Imam utisak da mi igramo utakmice sa parolom lako ćemo. Svaki protivnik igra sa sto posto snage i to pogotovo protiv nas. Sad je potrebno da se sedne i pogleda u lice i pitaju svi igrači šta mi hoćemo ove sezone. Ako hoćemo titulu onda ajde i da je osvojimo ovo je timski sport nisu dovoljna dva igrača. I još nešto radi li stručni štab na ispravljanju grešaka pojedinaca koje se stalno ponavljaju. Pa igrači se tokom seone usavršavaju non stop rade na ispravljanju svojih nedostataka od kondicije do tehnike to je poenta tima.

Reply
MarkoBeograd сеп 20, 2014 at 20:51

Upravo dosao sa utakmice, 7020 gledalaca, sramota!!!! 👿

Reply
dusan сеп 20, 2014 at 20:54

7020 je sasvim u redu cifra za ono sto ima da se vidi

Reply
MarkoBeograd сеп 20, 2014 at 22:22

Dolazilo je 22 000 u prethodnim sezonama u proseku a titule nisu bile ni na vidiku, o igračkom kadru ni da ne pričam. 5 sezona je držan kontinuitet o kom su svi pisali i divili se,napravljena je dobra atmosfera, mobilizacija zvezdaša i povratak na stadion. To nas je izgleda držalo dok se nije uzela titula. Da bi imalo šta da se vidi, da klub koji volimo bude bolji , treba DOĆI na stadion, KUPITI kartu i pomoći kako prisustvom , tako i finansijski. Najlakše je pronaći izgovor, 2 sata na stadionu i 200 – 400 dinara 99% ljudi može da priušti. Ubiće nas mentalitet!

Reply
Luka сеп 20, 2014 at 23:56

Sedam ‘iljada? Banja, čoveče, kako igramo i kakva nam je perspektiva kluba (sa UO u kome nema nikog ko ume da sastavi dve rečenice, pa i ne idu na sednice), to je puna kapa…

Reply
apac сеп 20, 2014 at 20:02

Nzm ljudi za vas,ali ja nisam zadovoljan igrom uopste,dobro je samo sto smo pobedili.Ocigledno nam nije prijala reprezentativna pauza iako smo odigrali dobar mec protiv Spartaka.Nadam se da ce se uskoro sklopiti kockice i da cemo zaigrati na prepoznatljivom nivou.

Reply
maki сеп 20, 2014 at 19:57

mora to brze i opasnije po gol..mali vukan apsolutno nema kvalitete za zvezdu..to sam video u svih ovih 6 tekmi..spor metiljav bez pasa driblinga..ostali su solidni mada mora bolje..

Reply
Бранимир сеп 20, 2014 at 20:57

Тек сад?

Reply
MILAN KG сеп 20, 2014 at 19:52

igra ocajna kao u krusevcu samo sto smo sad pobedili ja sam zaspao dva puta tokom drugog poluvremena igrali smoocajno bez ideje jedino je rezultat dobar.

Reply
Teks Viler сеп 20, 2014 at 19:08

Igramo sa jednim spicem ali je postavka ofanzivna.Bosancic zna mnogo fudbal,Rakic daje golove a levi bek nam je slaba tacka(ni desni nije posebno dobar).Ova kisa kao da doprinosi sivilu,trebamo svezu krv u vidu Jovica i Gavre.Ristica nema u postavi,mozda je vreme da Jovica spremamo za sestu zvezdinu zvezdu.Vec cetvrt veka nemamo tu instituciju,dajte Luku!

Reply
MILAN KG сеп 20, 2014 at 18:38

vodimo ali igramo presporo lose napadamo jalovo gol smo dali srecno ali ok lazovic veze nema decko igra kao da ga je neko puskom naterao da igra, tolike godine je kod nas nigde nije mogao da ode ja ga razumem sa jedne strane tesko je da se motivise u takvim okolnostima. videcete ni na zimu nigde nece otici da je on klasa odavno bi nas napustio na kraju ce zavriti u nekom prosecnom timu meni je vaznije da mi proigramo ovo je sve slabo ocajno.

Reply
dejca сеп 20, 2014 at 18:45

Strasno 🙁

Reply
psihijatar сеп 20, 2014 at 18:26

Ima li iko link za utakmicu ?

Reply
Lazaris сеп 20, 2014 at 18:03

Teren je loš.

Reply

Leave a Comment