Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Ракић и Ковачевић након Новог Пазара

После свих дешавања која су се десила на мечу претходног кола против Напретка из Крушевца, фудбалери Црвене звезде смогли су снаге и рутинском игром савладали Нови Пазар. Уз двоструког стрелца Ђорђа Ракића сигурно један од најбољих у тиму српског шампиона био је Александар Ковачевић.

Њих двојица трасирали су пут до пете победе свом тиму. Такође, ниједан од поменутих није желео да истиче своје заслуге у први план, већ тријумф приписују заслугама колектива.

– Увек сам говорио да сам тимски играч. Значе ми поготци наравно, али они су плод наше агресивности, жеље, игре и духа који поседујемо. Није била лака утакмица, Пазар је променио тренера, имају добре појединце и морали смо да уложимо много труда да их савладамо. Дали смо голове на време што нам је олакшало освајање нова три бода. После свих дешавања везаних за суђење и недосуђене једанаестерце, ова победа нам много значи. Вратили смо се на победнички колосек – истакао је искусни нападач и изнео своја очекивања пред наредни окршај са Борцем из Чачка, прво у Купу, а затим и у првенству.

– Познато је да ниједну екипу није лако савладати у крaтком периоду два пута. Искрено, нисам довољно упознат са њиховим квалитетима, али верујем да ће шеф Лалатовић и комплетан стручни штаб добро скенирати ривала и да ћемо успети из оба дуела да изађемо као победници – констатовао је Ђорђе Ракић.

10609716_796060680454830_227600915121652289_n

За разлику од свог саиграча из напада који је са четири гола најбољи стрелац најтрофејнијег српског клуба, Александар Ковачевић још увек није стигао да се упише у листу стрелаца. Имао је одличан покушај из даљине средином првог дела, међутим голман Зечевић је успео да укроти његов ударац. Млади репрезентативац Србије поново је „преорао“ терен Маракане, свуда га је било и све је стизао.

– Битна победа. Доста смо се потрошили на мечу са Пазарцима, сви смо дали свој максимум и на крају заслужено славили. После нерешеног исхода у Крушевцу, једва смо чекали прилику за поправни и повратак на победнички колосек. То нам је успело и сада се окрећемо новим изазовима. У миру се спремамо за утакмицу, односно две везане против Борца из чачка. Подједнако су нам важне и учинићемо све да забележимо тријумф и у Купу и у првенству – нагласио је Звездин „тенк“ Александар Ковачевић.

Повезане вести

7 comments

РУК сеп 21, 2014 at 20:30

Од Савићевића никад играч, за Катаија срамота колико је неспреман! Он не може ни да потрчи, крајем септембра месеца!? Играч у најбољим годинама, професионалац из Олимпијакоса? Печник је деловао споро и неспремно и на крају прошле сезоне, мислим да је он такав играч, да није тип тркача.

Reply
otpisani101 сеп 21, 2014 at 20:21

cinjenice su da posle pauze koja je bila,igramo mnogo slabije nego u prva 2-3 kola…kovacevic je odigrao maestralno u odbrani,rakic dao 2 gola ali je daleko od ozbiljnog napadaca,spor,ne zna mnogo sa loptom i sto neko ovde napisao treba mu 27 sanse da bi dao gol…mislim da je vreme da se u vatru ubace ristic i jovic…ristic je posle milijasa jedini izgleda u zvezdi koji moze precizno da proigra naseg napadaca a jovic kada god je igrao i ono malo, bio je opasniji napadac od rakica…razlozi slabije igre su -ocajna forma lazovica,savicevic je jos gori i na zalost mislim da ce ostati samo veciti talenat,jer je igrao u svim utakmicama i objektivno nije mnogo pokazao…bosancic i katai su evidentno je nespremni,pecnik daleko od forme itd…trebalo bi da se u igru forsira i makedonac jer mi se cini da je trenutno bolji i od savicevica i od lazovica…lalatovic ima dobru viziju moderne i ofanzivne zvezde,sa presingom tokom citave utakmice i nadam se da ce uskoro igra zvezde tako i izgledati…

Reply
kastiljo сеп 21, 2014 at 14:54

dok nam savicevic bude igrao mi necemo moci da se sastavimo…dok je bilo milijasa njegovo neznanje je moglo da se poturi pod tepih ali sada se jasno vidi da vise nije stvar forme ili mladosti,decko jednostavno ne moze da pruzi ono sto zvezdi treba,nekompletan igrac nema ni brzinu ni dribling ni pas ni sut,sve ovo mu je na nivou prosecnog superligaskog igraca…ima 20 godina,sansu je dobio i po mom misljenju nije je iskoristio i treba se okrenuti avramovskom ili malom risticu,smatram da su obojica bolji od savicevica…prodati ga na zimu za 500 hiljada do 800 jer realno vise od toga ne mozemo za njega uzeti,dovesti za sve pare nekog napadaca poput daude gde ce mali luka da stasava pokloniti rakica nekome jer taj gol moze samo slucajno da postigne ili iz 27 sansi… mijailovic ne moze da igra vise na visokom nivou i to ako neko ne vidi onda stvarno nesto nije u redu sa njim,savicevic takodje na klupu,rakica prodati na zimu i procvetasmo.

Reply
Dejo сеп 21, 2014 at 10:39

Igraci nase Crvene Zvezde dobro ste odigrali tebi Kovacevicu pohvale za igranje na sredini terena a Rakicu pohvale za dva gola nase Crvene Zvezde samo moras ti Rakicu da popravis kretanje u napadu da ako nekom igracu nase Crvene Zvezde dodje lopta da mu je pusti i da ti Rakicu se otvaras samo po sredini napada a i jos nesto pokusaj da se manje nalazis u ofsajd pozicijama Rakicu ❗ 😀

Reply
Milovan сеп 21, 2014 at 11:02

Пријатељу, ти или ниси био на утакмицу… или се не разумеш у фудбал….
Оно је била туга од игре… Ни налик играма у првих 3-4 утакмице….
Најгори део тима је био средњи ред…
Да су можда Аврамоски и Ристић играли од почетка, ваљда би било боље…

Reply
dr сеп 21, 2014 at 10:02

Kovacevic najbolji na terenu juce UBEDLJIVO !!! 😀

Reply
Milovan сеп 21, 2014 at 11:05

Најбољи је… али тек после Рајковића, Лазића и Ракића…. Е сада можеш мислити колико је добро играо када је Ракић био бољи од њега….

Reply

Leave a Comment