Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Несавладиви Рајковић 567 минута без примљеног гола

Млади чувар мреже црвено-белих, Предраг Рајковић, и у шестом мечу ове сезоне није примио гол, па је свој низ несавладивости, рачунајући и последње коло претходног шампионата, продужио на сјајних 567 минута.

Голман омладинске репрезентације Србије, који је један меч одиграо и за сениорску селекцију, наставља да исписује странице историје најтрофејнијег српског клуба. Приближио се првенственом клупском рекорду Звонка Милојевића, који је у сезони 1994/95 био несавладан 697 минута узастопно, а укупно 716 минута. Рајковић је цео свој низ од 567 минута остварио у шампионату и сада му недостаје још само 130 минута да стигне Звонков првенствени рекорд. Бобан Бајковић је у сезони 2011/12 одолевао 820 минута узастопно у свим такмичењима, што је најдужи низ у клупској историји. Од тог броја је у првенству био несавладан 640 минута у низу.

Наредне две утакмице Звезда игра против чачанског Борца у шампионату и Купу, па ће то бити лепа прилика да се талентовани голман још више приближи љубимцима Звездиних навијача. Заслуге за  гранитну одбрану црвено-белих припадају и ове сезоне одличним дефанзивцима, па најтрофејнији српски клуб после шест кола има импресивну гол разлику 9:0, што се никада раније није десило на почетку шампионата у богатој историји Звезде.

Повезане вести

11 comments

Marko сеп 23, 2014 at 00:22

Trenutno nema boljeg golmana od RAJKOVICA !!! ❗ ❗ ❗ 😀 😀 😀

Reply
dejo сеп 21, 2014 at 11:25

Posle dugo vremena imamo pravog golmana! Veliki respekt Bajkovicu i Stamenkovicu ali sada imamo pravog, skolovanog i sigurnog golmana. Mislim i siguran sam da ce napraviti veliku karijeru!

Reply
DejanS сеп 21, 2014 at 10:04

Uz svo duzno postovanje, mi najzad imamo golmana posle Bajka i Stamenog. Ja sam se kod svake lopte upucene u sesnaesterac tresao. Sad mnogo mirnije gledam utakmicu. Jos kad bih proradio napad… bog da nas vidu

Reply
boban сеп 21, 2014 at 11:58

zaboravio si Randjelovica 🙂

Reply
dexy122 сеп 21, 2014 at 13:34

Pavlovic! 😀

Reply
Teks Viler сеп 21, 2014 at 08:09

Bravo Rajko,polako,tek si na pocetku,raskosan talenat posedujes,treba ti mnogo strpljenja,rada i iskustva da postanes Beara novog veka!Mislim da nemamo pravog coveka za kapitena,Dzoni izvini ali nisi vodja,mada stvarno ne znam da li bi to mogao postati Aca Kovacevic.Vukan nikako da proigra,nije zaboravio fudbal,setite se nastupa i gola protiv Cernomoreca prosle godine.Svaka cast Lalatovicu sto ga trpi,valjda ce se decko oduziti nekim boljim izdanjima.Shvatam trenerovu opreznost sa Risticem,Lukom i Grujicem,deca su to,dozira njihove nastupe.Lazovic je telom u Zvezdi a glavom u inostranstvu(menadzeri pune glavu momcima,strasno)Pecnik van forme ali namazan i iskusan,mora proraditi.Svaka cast Djordju Rakicu,povreda,adaptacija,osporavanje…i golovi.Odrekli smo se Nineta i Daude zbog sujete Kokezine a sa njima bi se prosetali.Mnogi ovde pisu da JSD ima los tim,nikad slabiji itd.Mislim suprotno,da su bolji u veznom redu,mozda i u spicu,svakako imaju bolji bekovski par,takodje imaju sjajnog golmana kao i mi,jedino je nas stoperski tandem jaci.I imaju FSS a mi?Ipak,verujem u novu titulu!

Reply
Dušan сеп 21, 2014 at 12:22

Za sve se slažem osim za Rakića. Dečko jednostavno nije golgeter, daleko je od Mrđe i Daude i zato od početka sezone imamo jako lošu realizaciju i svega devet datih golova na šest utakmica (od kojih četiri kod kuće). Na svakoj utakmici mora da omaši neku stopostotnu priliku ili čak i prazan gol, često ne prati igru i deluje kao izgubljen a vidi se iz aviona da ceo tim igra za njega i da se samo njemu uporno nameštaju šanse.

Reply
V.P. сеп 21, 2014 at 13:55

Mislim da je bolje da se Rakicu promeni pozicija. Ovo sto se radi sa Lukom(da bude cas krilo, cas iza spica) to bi trebalo raditi sa Rakicem jer on zna sa loptom,ali kretanje mu je mnogo lose, a i jednostavno nema onaj osecaj za gol(kad da zastane, kad da uleti…)

Reply
Dušan сеп 22, 2014 at 19:32

Jović svakako nije za krilo. Za njega se vidi na prvu da se odlično snalazi u šesnaestercu (Inzagi fazon) i ne deluje opasno kad ima loptu spolja, dok mi se čini da bi se Rakić više snalazio van šesnaesterca nego u njemu, a i nema loš šut. Rakiću je bolje dati loptu na 20 metara od gola nego na petercu 😆

Reply
Luka сеп 21, 2014 at 17:17

U pravu si, Teks, idemo na ruku grobarima umanjujući njihovu snagu. Jači su u veznom redu zbog neočekivano loše igre Pečnika i Lazovića, špica imaju jednog kao i mi (Lazovića ne računam) ali boljeg, bekove je suvišno i komentarisati jer naši su očajni, a golmani su odlični na obe strane. E, na štoperima smo (za mene sasvim neočekivano) izrazito bolji, i to je neka nada da možemo izdržati trku.
P.S. Katastrofalan izbor kapitena, i to si dobro uočio.

Reply
balja сеп 23, 2014 at 09:02

Poenta je ovde u nečemu drugom mislim da niste pogodili kritikujući igrače a pogotovo uporedjujući sa grobarima. Mi smo uvek imali najveće uspehe kad nismo obraćali pažnju na njih nego gradili svoju igru. Ovde se vidi da nam fali jedan pravi Bosančić koji može mnogo u veznom redu i da nam fali pravi Vukan. Mislim da nas ova taktika sa jednim špicem u napadu sapliće jer godinama igramo sa dva špica, igrači imaju navike a nasuprot znamo da ova igra sa jednim špicem donosi rezultat. Osnovno je ovo da ta četiri vezna igrača znaju tačno šta ko radi i kome prosledjuje loptu. Ne sumnjam u Rakića ali igru treba praviti prema protivniku i u utakmicama gde kao recimo Novi Pazar sa sporom half linijom damo šansu Despotoviću. Mali Jović i Rakić moraju imati više šansi da igraju. I još nešto nikako sujeta igrača neki moraju biti stariji neki mladji. Svako ko je došao da igra za Zvezdu mora da zna da je to klub u kome trenutno igra onaj koji je najpotrebniji da se pobedi. Gospodo svako treba da se izbori za svoju šansu a Zvezda i njen uspeh je ispred svih vas i nas navijača.

Reply

Leave a Comment