Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Јовић и звaнично Звездин!

Црвена звезда Телеком ангажовала је ново појачање. У редове црвено-белих стигао је још један сребрни репрезентативац са Светског купа у Шпанији. Реч је о Стефану Јовићу (1990, 198) који игра на позицији плејмејкера. Јовић је са Звездом потписао трогодишњи уговор и тако је успешно стављена тачка на преговоре који су отпочели одмах по завршетку прошле сезоне.

Рођен је у Нишу 3. новембра 1990. године, а каријеру је започео у Ергоному. Бранио је боје Слоге из Краљева, а последње две године био је члан Радничког из Крагујевца. Прошле сезоне у АБА лиги имао је учинак од 4,3 поена, 2,7 асистенција, 2,4 скока и 1,4 освојене лопте за просечно 21 минут на терену. У Еврокупу на 13 утакмица просечно је бележио 3,9 поена, 3,1 асистенција и 2,6 скокова по мечу.

Јовић је заблистао у овог лета у дресу репрезентације на Светском првенству у Шпанији са којом је освојио сребрну медаљу. Био је један од џокера селектора Александра Ђорђевића са учинком од 3 поена, 2,1 скока и 1,7 асистенција по мечу. Такође, са репрезентацијом је 2013. године освојио два одличја: сребрну медаљу на Медитеранским играма и бронзу на Универзијади.

Стефан Јовић је у неколико наврата истицао да је велики навијач Црвене звезде и да би желело да обуче црвено-бели дрес. Жеља му се испинула, а ми само можемо да му поручимо – СТЕФАНЕ, ДОБРОДОШАО.

Повезане вести

16 comments

Alex Unders сеп 21, 2014 at 22:59

Bravo! Dajte još trenera pa da se igramo!

Reply
pera сеп 21, 2014 at 22:19

Kad sam rekao da Stefan dolazi niste verovali. Eto vam sada igrača za tri naredne sezone. Možda sada treba gurnuti u FMP sve ove klince da igraju s tim što opet apelujem dovedite Novaka jer je slobodan da igra u FMP imaćemo najbolja tri pleja na ovim prostorima na isteku ove sezone na tacni a tada se i nadam i šansu da Gurović preuzme prvi tim a recimo Vuk njegov posao u FMP. Mi jednostavno moramo postati fabrika dobro školovanih košarkaša i prepoznatljivost za košarku Srbije. I još nešto, da batalimo račundžijsku košarku jer se mi u njoj ne snalazimo mi jednostavno moramo igrati košarku našeg intelekta što je i reprezentacija pokazala. Jako sa mnogo ideja i tranzicije sa proigravanjima koje dolaze iz malog mozga i zbunjuju protivnike.

Reply
Luka сеп 21, 2014 at 22:57

Sve se slažem osim za Gurketa. Mnogo je rano za to, nemamo više vremena za učenje trenera, posle Radonjića mora da dođe proveren i iskusan stručnjak.

Reply
БруталноРеалан сеп 21, 2014 at 21:57

Добродошао Јовке! Ове године имамо можда и бољи ростер, доста млађи и значајно атлетски израженији. Изговора више нема. Радоња ако је имало гледао Салетов докторат скапирао је да играчи попут Калине и Јовића дају и преко максимума уз јасну улогу у тиму. Значи, мозак и диригент МВил, уз њега потрошачи Ђенка, Јака па и Дангуба уз обавезно активног Бобија доле. Лука је ту нешто попут Бјелице, држи скок и одбрану рекета плус фактор у нападу продорима и шутем. Калина и Јовке искидају одбрану, изнесу лопту, продор, куцање, неки шут и пуна капа.
Не знам, можда сам још по утиском лудила и чуда репрезентације али мислим да Салетов стил може да заживи и код нас. Уосталом, имамо 2 активна и 3 репр. са ширег списка и Шонета, што није мало. Суштина је да Радоња има све у рукама, надамо се да је научио на грешкама. Поздрав браћи.

Reply
otpisani101 сеп 21, 2014 at 20:31

mnogo srece i titula sa zvezdom zelim stefanu jovicu…i ove godine imamo dobru ekipu,koja na zalost nema trenera,jer radonjic to nije…radonjic je i prosle i godinu ranije imao najbolju ekipu,zvezda bila najveci favorit i u aba i u nasoj ligi,i sve bitne utakmice u te dve godine je radonjic izgubio…ako u u prosle dve godine u ulozi glavnog favorita radonjic nije osvojio nista,nije mi jasno kako mu covic veruje da ce ove godine biti bolje…radonjic forsira odbranu,napad ga ne zanima a svetsko prvenstvo je pokazalo da su u finalu igrale napadacke ekipe…nadam se da ce pod pritiskom javnosti radonjic uskoro biti smenjen i tek onda mozemo se nadati titulama…

Reply
РУК сеп 21, 2014 at 20:20

Још само да дође тренер и то је то…

Reply
cz сеп 22, 2014 at 10:20

Trener je prvi trebao doci,dzabe se nadamo onaj smotanko je poceo pripreme,sad izgvora nema jer ima odlican tim…ma sve bih dao samo da lu ledja vidim!

Reply
ds сеп 21, 2014 at 19:44

Igrackim kadrom sam prezadovoljam,mald tim izuzetno kvalitetan i motivisan svaka cast Dordjevicu za napredak Kalina i Jovica.

Mozda smo vec postali dosadni sa Radonjicem,ali jos jednu propalu sezonu necu podnjeti nikako,sad ima odlicne igrace i za sav neuspjeh on ce odgovarati nema tu ni Simonovica,Katica,Tadije na koje se izvlacio odnosno na koje smo se mi navijaci izvlacili.Ostali su najbolji iz prosle sezone,uz odlicna pojacanja opet ponavljam mlad tim sa kojim treba dosta rada i da se nastave dobre partije Kalinica,Jovica da se Dangubic oporavi,a sa trenerom koji osnovne stvari ne znam ja pametan nisam kako dogurati napokon do zeljenog cilja.Rijesili smo djelimicno jedan problem,a to je napad,od Vilijamsa dosta ocekujem ali dacemo mu vremena da ne bude kao i sa Silbom,tu je jos jedan plej i vise necemo imati novog izmorenog Nelsona bez zamjene,vec dvojicu dosta dobrih igraca.Spoljna linija,izuzetna,centrima zadovoljan,imamo koliko dobre igrace u odbrani toliko dobre i u napadu.Ja podrzavam to sto forsira odbranu iz nje ide i sigurniji napad ali kod nas nesto nije stimalo.Rad Dordjevica mi se jako svidja,dobra odbrana jos bolji napad,za svakoga ima akcija,vise mogucnosti, kotiste se pojedinacne mogucnosti igraca bas bas sve,dok smo mi na bitnim utakmicama ovako izgledali,kruzi lopta niko se ne pomjera,Bobi se lomi tamo brzo zaradi licne,uspije nesto da ubaci i tako sve u krug ili uz isticanje jednog igraca kao Djenke protiv Budiveljnika,i naravno na tim tekmama trojke ne postoje, to ne zelim vise da gledam.I druga vrlo bitna stvar,biti najbolji onda kada treba a ne imati iza sebe 20 pobjeda sa kojima se hvalis,a realno protivnicu su znatno losiji od nas bili i kada treba nigdje te nema najgori si,i to je jos nesto sto treba brinuti u radu Radonjica,kao i zbunjenost,nervoza i sve sto ne treba koje prenosi na igrace jer pozitivna energija,vjera dolazi od trenera,opet dokaz uspjeh Srbije.Ova mora biti bolja,izgubilo se na povjerenju navijaca,ja cu dolaziti na utakmice prvenstveno zbog grba, igraca, ali mora se nesto desiti i neki trofeji osvojiti.Vidim da klub dobro radi,zele steci povjerenje tu su i razne kacije sa igracima,nagrade,ne znam kako ide prodaja sezonskih treba da nas bude vise,zaboravicemo proslu ali opet istu necemo tolerisati,bar ja.

Reply
Filip сеп 21, 2014 at 19:42

Sjajno pojačanje po mom mišljenju i mislim da je roster u principu kompletiran. Što se mene tiče, ja smatram da nam je potreban još jedan igrač koji pokriva poziciju 4 i 5, a moj izbor je definitivno Nikola Jokić iz Mege, sjajan igrač i mislim da bi onda trebalo da osvojimo 3 trofeja ove godine. :D, naravno ne znam kako stoje stvari i da li je realno da on dođe u ovom trenutku, ali se nadam kvalitetnom pojačanju i nadam se da će to biti mlad i igrač koji takođe može da napreduje. Pozz 🙂

Reply
pavle сеп 21, 2014 at 19:28

Jos odlicna cetvorka i trener i tim je savrsen.

Reply
aca nis сеп 21, 2014 at 19:26

Bas smo se pojacali na spoljnim pozicijama, Jovic moze da igra 1 i 2 bez problema. Da li ce se naci mesta za Nikolu Rebica, ne znam, voleo bih da se nadje i za njega i za ostala tri momka iz fmp-a, ali tesko. Sjajna prilika da gledamo Zvezdu, imace na sport klubu od utorka turnir, pa videcemo kako igramo, ili bar priblizno, valjda necemo otkrivati sve karte. Jovic je blaza verzija Nelsona, solidan igrac, cvrst u odbrani, ali nema mnogo poena u napadu. Mozda cemo da igramo kao i reprezentacija, sa dva pleja na terenu, u reprezentaciji to nije bilo lose, uostalom sprt klub od utorka, pa da vidimo sa najjacima kako stoje stvari.

Reply
josif сеп 21, 2014 at 19:25

Dobrodosao Stefane!Jos sam jedan igrac na poziciji 4 i kompletni smo i spremni.Pozz.MKD

Reply
Jessie Pinkman сеп 21, 2014 at 18:57

Dobro dosao u stagnaciju! Ima da stagniras kao Blazic, Mitrovic, Lazic….na zalost nemamo trenera koji bi mogao sa tobom da radi. I opet cemo da pobedjujemo Krke, Igokee, Siroki, a kad dodje Jun svinja debela ima da nam objasni u 4 utakmice kako se dobije prevnstvo. Samo da ti objasnim, da smo sve finalne 6 utakmice kod kuce za zadnje 2 godine izgubili. Sve u svemu dobrodosao, a ja kao navijac cu i naravno da podrzavam klub i da kidam zivce kao i zadnje 2 godine. Radonjicu odlazi!!! Napred Zvezda!!!

Reply
saša сеп 21, 2014 at 19:04

aman ljudi vise sa tom titulom.tim se pravi za el i da ponovo izbori istu.a nebitna takmicenja kao sto su kup i domaca titula nikog ne zanima.

Reply
Бранимир сеп 21, 2014 at 21:59

Када бих могао да бирам ја бих пристао да сваке године играмо у Евролиги, по цијену да губимо финала у Лиги без брига. Сигуран сам да има много емотиваца. партизани се тјеше оним што им је једино преостало. Питајте њих да ли би дали ту титулу за играње у Евролиги. Распали су се експресно, остао је ко мора и ко нема гдје да оде.

Reply
moravac сеп 21, 2014 at 18:27

Pa konacno brate!!! Dobro dosao i mnogo srece,pobeda i titula sa nasom ZVEZDOM!!!

Reply

Leave a Comment