Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Још једна победа фудбалерки у првенству

Фудбалерке Црвене звезде савладале су Слогу Раднички резултатом 1:0 на гостовању у оквиру шестог кола Супер лиге Србије. Одлучујући погодак на терену Радничког на Новом Београду постигла је Тијана Ђорђевић у 22. минуту.

Црвено-беле су заслужено славиле и пети пут ове сезоне, иако су домаће играчице на почетку имале добру шансу коју нису успеле да реализују. Звезда је узвратила преко Дине Благојевић, али њен ударац за мало није завршио у мрежи. Меч је одлучила Тијана Ђорђевић у 22. минуту, када је продором у шеснаестерац са десетак метара савладала голмана домаћег састава. Постигла је свој пети гол у шампионату, тренутно је четврти стрелац лиге и најефикаснија у свом тиму. Имала је Звезда још једну сјајну шансу. Дина Благојевић је центрирала из корнера у 40. минуту, а капитен Ивана Ерац је уздрмала пречку.

Стварале су играчице Црвене звезде шансе и у другом полуврмену, али мрежа се више није затресла. Неколико пута је голман Слоге Радничког Војиновићева била успешнија од гостујућих фудбалерки. Кристина Пантелић је пружила одличну партију и уз стрелца Тијану Ђорђевић је најзаслужнија за нови тријумф црвено-белих.

Слога Раднички – Црвена звезда 0:1 (0:1)

Стадион Радничког (Нови Београд). Гледалаца: 100. Судија: Јелена Ристић (Београд). Стрелац: Тијана Ђорђевић у 22. минуту. Жути картон: Цако (Слога Раднички).

Слога Раднички: Војиновић, Лунова (Росић), Ратковић, Јовановић (Вуковић), Јанковић, Тешић, Милановић (Крунић), Ковачевић (Гангољ), Чутура, Плећић, Цако.

Црвена звезда: Петковић, Живановић, Ракић (Мићић), Ђуричек, Стојановић, Тришић, Пантелић, Ерац, Благојевић, Матић, Ђорђевић (Еленков).

После шестог кола Црвена звезда дели друго место са крушевачким Напретком. Оба клуба имају по 15 бодова, а Напредак и нешто бољу бољу гол разлику. У следећем колу црвено-беле дочекују суботички Спартак, који у досадашњем току сезоне има максималан учинак од 18 бодова.

 

Повезане вести

1 comment

БојанЗецБЛ сеп 23, 2014 at 11:57

Поздрав за редакцију и тим „Моја Црвена Звезда“. Резултат сте написали погрешно, па исправите. Слога раднички је била домаћин, док је наша Звезда била гост, па је резултат 0:1. Ето, није критика, већ сугестија. А иначе, добро радите и само тако наставите! Поздрав из Бање Луке!

Reply

Leave a Comment