Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеПрипреме

ЦСКА бољи од Звезде у првом колу Глорија купа

Црвена звезда Телеком одиграла је веома добро током већег дела меча против моћног ЦСКА, али је ипак на крају поражена резултатом 77:72. Црвено-бели су одлично почели меч, јака одбрана и сјајна транзиција били су рецепт по ком су изабраници Дејана Радоњића имали предност од десет поена већ на крају прве деонице, али су снажни Московљани показали у наставку зашто су годинама уназад једна од најбољих европских екипа и успели да славе.

У овом мечу су за Звезду дебитовали репрезентативци Србије Стефан Јовић и Никола Калинић који су, баш као и цела екипа, оставили веома добар утисак. У среду у истом термину изабранике Дејана Радоњића очекује други меч Глорија купа у Истанбулу, а ривал ће им бити још један од главних кандидата за Фајнал фор Евролиге – Фенербахче Улкер.

Звезда је силовито започела утакмицу. Црвено-беле је предводио Бобан Марјановић који је постигао првих шест поена за свој тим, а његово сјајно отварање меча пратили су и остали саиграчи пре свега сјајном игром у одбрани. Изабраници Дејана Радоњића били су агресивни и растрчани па им је то донело на крају прве деонице чак двоцифрену предност (23:13).

Међутим, снажна екипа из Москве је узвратила након малог одмора. Одбрана Армејаца је била на граници фаула, а Фридзон и Маркоишвили су кажњавали и најмање остављеног простора. Распуцани играчи ЦСКА и више од три минута без поена црвено-белих потпуно су вратили Московљане у меч и то серијом 12:2 па је половином другог периода резултат гласио 27:27.

Звезда је поново тада упалила моторе, а рецепт је био исти – јака одбрана и брз напад. Марјановић, Џенкинс, Вилијамс и Калинић били су прецизни и чета тренера Радоњића се вратила на плус осам. Ипак, Милош Теодосић је покренуо ривала који је након поготка Арона Џексона, готово уз звук сирене, отишао на одмор са само поеном заостатка (35:34).

Наставак игре је донео праву битку и игру поен за поен, а тако је било до завршнице трећег периода. Црвено-бели су тада стали у нападу, док је на другој страни у праву шутерску серију ушао Маркоишвили, везао 11 поена, а на његову ролу су се надовезали Хајнс и Теодосић па је ЦСКА на почетку последњег периода стекао 16 поена предности (67:51).

Звезда је одговорила сјајним ролама Џенкинса и Блажича на обе стране терена. Бековски двојац црвено-белих је одиграо три везане сјајне одбране, амерички бек је погодио тројку, а Словенац је везао пет поена. Уследила је тројка Вилијамса, затим поени Марјановића и то је потпуно зауставило захуктали ЦСКА и приближила црвено-беле на само три поена заостатка (67:64). ВИлијамс је након поена на другој страни погодио тешку тројку и тако најавио праву драму приближивси своју екипу на само два поена заостатка (69:67).

Међутим, неколико неискоришћених шанси кажњено је од стране Коропкова који је погодио тројку на минут пре краја и поставио на семафор недостижних 75:68.

Црвена звезда Телеком – ЦСКА 72:77 (23:13, 12:21, 16:25, 21:16)

Црвена звезда Телеком: Митровић 7, Блажич 7, Вилијамс 15, Дангубић 4, Марјановић 12, Тејић 2, Цирбес 7, Џенкинс 5, Јовић 2, Калинић 9.

ЦСКА: Маркоишвили 19, Воронцевич 2, Каун 9, Фридзон 11, Џексон 12, Теодосић 13, Хајнс 6, Николс, Коропков 5.

Повезане вести

7 comments

РУК сеп 24, 2014 at 12:00

Овај тим је скуп веома талентованих појединаца, што не чини аутоматски и добар тим. Ту је улога тренера од пресудне важности, али ми га, нажалост, немамо. Прави тренер би од Лазића направио одличног играча, да не причам о осталима. Са Радоњићем играчи, не да стагнирају, они играју све горе и горе.

Reply
Miljan сеп 24, 2014 at 11:51

Dobro je! Jos ova ekipa nije uigrana… Williams je malo divljao al na to treba da se naviknemo, pogotovo ako ga cuvaju igraci tipa Teo koji bas i ne vole odbranu kao i Williams uostalom. Bio mi je smesan kad je cuvao Tea i Jacksona, sve je isao za njima 🙂 al zato u napadu kontrola lopte na maximalnom nivou! Marjanovic i bas ne moze da ga isprati u ovom trenutku al ce i on vremenom da se navikne na njega al zato tu je Zirbes koji je po meni odlican pick igrac i tek ce da napreduje dok traje sezona.
Kalina je bio dobar, pratio je te dve-tri akcije koje imamo i trcao je odlicno kao uostalom i svi igraci, dok Jovic jos nije stigao da nauci te dve-tri akcije 🙂
Ja sam malo mladji tako da se i ne secam NBA iz devedesetih ali moj otac kaze da mali Tejic mnogo podseca igrom na Tonija Kukoca. Igra cetvorku al je okretan, brz, ima odlican sut i sto je najbolje ima onu stvar da sutne i ne bezi od toga.
Luka Mitrovic po meni i nije bio na najvisem nivou i ako je igrao solidno zna on mnogo bolje!
A Danguba je juce malo Dangubio ali ima vremena i za njega i on samo sto je poceo da trenira sa ekipom.
Jaka odlican u drugom delu, ukrao covek 3 lopte za redom i zavrsavao sam, divljak 🙂 al vidi se da je umoran.
Djenka sada treba da se navikne na Markusa i njegovu igru koja je dosta tecnija da ne kazem brza za razliku od Nelsona. Izgledao je dosta puta iznenadjen kad mu je ovaj poslao 2-3 pasa pogotovo onu trojku kad mu je namestio ovaj samo da je sutne i nista vise.
I ZADNJE:
Sve ce se vrteti oko MARCUSA WILLIAMSA i njegove maste na to se naviknite! POZ

Reply
Djole-Jagodina сеп 24, 2014 at 11:27

Ma ni prosle godine ja nisam sumnjao u igrace pa ih Radonja unisti,isto se plasim da i ove godine Radonja ne upropasti sve.Videli ste da kao i prosle godine imamo problem sa zonom jednostavno covek nezna protiv zone pa to ti je.Dobar,ma predobar tim ali trener?????????

Reply
homer сеп 24, 2014 at 07:09

svi do jednog sjajni,odlični momci !!! međutim,msm da je realno da očekujemo upravo ovakve utakmice u EL jer nam je kvalitet dovoljan za 3/4 max. Imamo sjajnu odbranu svi igrači u odbrani odlični ali msm da nam je napad tanak,da protiv zone i dalje ne umemo i da će tu negde oko 65-70 poena biti naš prosek u EL . Što se tiče ABA cenim da ćemo imati maksimalno 5 poraza ,možda čak i manje, i da nas tu čeka relativno lagan posao do finala. Žao mi je što ovaj tim nastavlja dalje sa Radonjićem, ali kod nas je tako,ili skup trener a jeftini igrači ili obrnuto,jeftin trener skup tim…. naša šansa je prvi deo sezone u kojoj velike ekipe još uvek traže top formu,da se nekako ušunjamo u top 16 ,ali biće teško ! pogotovu što smo u grupi u kojoj nema izrazitog favorita već 6 jednakih ekipa . U svakom slučaju juče sam uživao dok sam gledao Jovića,Kalinu,Mitra,Tejića,Dangubića…. srećno momci !!!

Reply
Filip сеп 24, 2014 at 00:20

Moje viđenje sa večerašnje utakmice je da stvarno ove godine možemo da imamo kompaktan tim. Pozitivne stvari i ono što mi je zaista zapalo za oko jeste naša sjajna tranzicija, ondnosno brz prelazak u napad i dobro rešavanje kontranapada, ono što mi je zasmetalo jeste dosta praznih minuta, igre bez ideje, ali ako uzmemo u obzir da je ekipa relativno skoro sastavljena, to je u potpunosti prihvatljivo. Ponovo smo se mučili sa linije slobodnih bacanja što je po mom mišljenju neprihvatljivo i smatram da u svakoj utakmici proitv bilo kog protivnika procenat penala mora biti na najvišem nivou kako bismo pobedili. Takođe, moram da napomenem i sjajnu igru Tea koji je razigravao svoje saigrače i omugćio pre svega Manučaru Markoišviliju da veže nekoliko trojki i posle toga CSKA je stigao do osetnije prednosti od 10 poena razlike. Majk Cirbes je po mom viđenju sjajan igrač i očekujem da će dobro uklopiti. Dangubić je delovao dosta nesigurno i bez samopouzdanja, ali imao je jedan dobar ulaz. Sve u svemu tim je dobar, Markus Vilijams je pokazao da će biti ključni igrač, a podrška mora da bude Dženkins. Od Blažiča očekujem takođe dobru sezonu, ali i od Kaline, Jovića, Marjanovića. Igrali smo bez Lazića i smatram da nam je neophodno pojačanje na poziciji 4, Tejić je pokazao da na njega može da se računa, ali sezona je duga i ja mislim da što je veća konkurencija to je tim jači. 😀

Reply
Nemanja сеп 24, 2014 at 00:45

Zaboravio si Luku koji me oduševljava iz utakmice u utakmicu. Uvek ima rešenje za završetak napada. Ima srce i voli klub što je najvažnije. Jedina šteta je što nema malo boljeg trenera.

Reply
pera сеп 24, 2014 at 16:53

Odigrali smo dobru pripremnu utakmicu gde su svi dobili svoju šansu da odigraju sem Kaplanovića. Tim je dobar dobro popunjen na svim pozicijama ali kad bi imao iskusnog trenera mangupa. Ovako ovo je ista priča kao prošle godine, biće tu dobrih utakmica na svežinu i inspiraciju pojedinih igrača ali igre ponovo nema jer se sve svodi na tranziciju iz dobre odbrane i bunarenje Marjanovića koga kad zatvore nogama nema ništa od napada. Četvorka koja se pominje nam nije potrebna jer ima sasvim dovoljno igrača na tim pozicijama. To što su oni mladi može biti i prednost jer se može igrati i sa dve četvorke što mislim da je odlična opcija protiv nižih ekipa jer Luka i Tejić imaju brzinu i visinu da odigraju zajedno nekoliko minuta uz Kalinu, Lazića i Jovića gde bi došla brzina i skočnost igrača do izražaja. Ovako popunjen tim je šteta da igra samo sa odbranom jedna na jedan i zonom kad je Bobi u igri. To isto važi i za raznovrsnost napada ali šta ćemo kad imamo limit u stručnom štabu koji ne pravi akcije za igrače već se sve svodi na inspiraciju trenutnog pleja. Ja bih rekao da je ovo šablonska, teška košarka i nije u mentalitetu nas Srba. Mi u svim sportovima težimo individualnosti i intelektu i tu dolazimo do limita trenera koji jednostavno nema ni hrabrosti a ni ideje da unapredi igru. Ispade da je nebitno kakve smo mu igrače doveli on igra uvek isto. Nisam video kreacije Vilijamsa, Dangubića, Blažića. Nema ih jer je ovo račundžijska košarka koja se čita iz aviona, nema vica nema srca i zanosa što je u stvari srpska košarka. Igra bez zanosa ne donosi rezultat i to samo znaju najveći, žalim ali Radonjić se ne uklapa u takvu igru.

Reply

Leave a Comment