Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Калинић: Бићемо још бољи

Први пут су у припремном периоду за црвено-беле заиграли Никола Калинић и Стефан Јовић. Сјајни двојац који је са репрезентацијом Србије стигао до сребрне медаље на Светском првенству у Шпанији показао је да ће бити велика снага Звезде у новој сезони.

Многи се не сећају да је Никола Калинић већ био члан клуба са Малог Калемегдана пре почетка сезоне 2010/11.  Одлични крилни кошаркаш је забележио девет поена, по три скока и асистенције против славног тима из Москве. Погодио је једну тројку и био врло запажен у одбрамбеним задацима.

– Ово је била моја прва утакмица у црвено-белом дресу и јако ми је драго што је то било против једног од најјачих тимова Европе ЦСКА. Утакмицу је обележило доста осцилација, показали смо добру игру и то што смо до сада тренирали, а то је јака и агресивна одбрана и да покушамо да дођемо до што више лаких поена. Донекле смо у томе успели, али се види да нам фали још тренинга. Јовић и ја смо готово тек стигли у тим, чека нас још пуно тренинга и мислим да ћемо бити све бољи – истакао је Калинић, а потом прокоментарисао следећег ривала на Глорија купу:

– Фенербахче је можда још јачи противник од ЦСКА. Много су се појачали ове сезоне, али ми у сваку утакмицу улазимо са размишљањем да победимо. Они су изврсна екипа и верујем да ће бити супер утакмица – рекао је крилни играч Црвене звезде Телеком који је затим описао прве дане у црвено-белој опреми:

– Стручни штаб и саиграчи су фантастични. Тренери су преузели бригу о мени и са пуно савета ми помажу. Већину саиграча знам из прошлих сезона, као и из репрезентативних акција и мислим да ми то олакшава – закључио је Калинић.

Повезане вести

2 comments

josif сеп 24, 2014 at 08:46

Niko i ne trazi da pobedjujete u prijateljskim utakmicama!Nismo izgledali lose,fali tu jos nekoliko detalja,uigravanje Kaline,Dangube i Jovica koji bi trebalo da u drugom delu sezone budu kljucan faktor u utakmicama u kojima smo ranije padali zbog toga sto su svi igraci dostizali formu u prvom delu sezone.Definitivno treba jedna iskusna 4-ka za Evroligu,ako treba neko sa kratkorocnim ugovorom na 2 meseca a u ABA dati vecu minutazu Tejicu i Mitrovicu.Pozz.MKD

Reply
pera сеп 24, 2014 at 17:07

Sa delom komentara se slažem ali sam mišljenja da nam nije potrebna četvorka jer su Luka i Tejić, bar na ovoj utakmici pokazali da su odlični. Ovde je bila potrebna šansa Kaplanoviću koji može odlično da odigra četvorku ali trener nije hteo da mu da priliku da igra. Zameram takodje izostavljanje Gudurića sa ovog turnira. Ako je turnir pripremni onda je logično bilo da dečko ima šansu da se pokaže. Mislim da smo doveli sve što nam treba a da ono što fali imamo u ovim mladjim igračima koji vape za šansom da igraju. Nije šansa trenirati sa timom već igrati utakmice. I drugo tim sa ovakvom popunjenosti ne sme da pada kroz prvenstvo ako se ozbiljno vodi. Mislim da takodje moramo da naučimo kako se bacaju slobodna bacanja. Bar ona se vežbaju i profesionalac ne sme da ih promašuje, za to nema opravdanja. Kad pogledate statistiku mi smo promašili taman toliko slobodnih bacanja da smo izgubili utakmicu. Trojke nisu išle ali to je stvar trenutka a bacanja se vežbaju. Ja prosto očekujem od ovog sastava da eksplodira, da igra brzo i maštovito jer ima sve predispozicije za to i da nadskaće protivnike jer takodje ima predispozicije a šut je opet stvar trenutka. Pametni kad ih ne ide šut igraju svaki napad na ulaz i kombinaciju e to se vežba.

Reply

Leave a Comment