Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКуп СрбијеНајновијеФудбал

Првенац Деспотовића за минималац и наредну фазу Купа, Звездина мрежа и даље недодирљива!

Црвена звезда се пласирала у наредну рунду Купа Србије, након што је савладала чачански Борац на Маракани, резултатом 1:0 (0:0).

Једини гол, свој први у црвено-белом дресу, постигао је Ђорђе Деспотовић, а победу Звезде испратило је нешто више од 4 000 гледалаца. Наш тим је могао да слави убедљивије, пошто је пропуштен велики број прилика, док су Чачани запретили два пута, али то није било довољно да се савлада Дамир Кахриман, који је такође дебитовао.

Голмани Црвене звезде нису примили гол преко 650 минута у низу и у чак седам утакмица у овој сезони!

Црвено-бели су на овај начин добили први од два дуела против овог ривала који играју у року од неколико дана. Друга утакмица игра се у Чачку за викенд (уколико не буде одлагања), у оквиру првенства Србије.

Тренер Ненад Лалатовић у потпуности је промешао карте, извршио неколико измена у односу на претходне мечеве, па су на терен истрчали Кахриман, Петковић, Планић, Павићевић, Антић, Грујић, Аврамовски, Гаврић, Лазовић, Јовић и Деспотовић. Шансу са клупе су чекали  Рајковић, Лазић, Стефан Ђорђевић, Катаи, Гогић, Ракић и Ристић.

Ненад Лалатовић извео је на терен два нападача, два појачања у последњој линији, младог Грујића и новајлију Аврамовског и то су биле кључне промене у односу на досадашњи део сезоне. Формацијски, наш тим је заиграо са два нападача, што се видело и у игри и двоцифреном броју прилика које је Звезда имала за 90. минута.

На трибинама се окупило 4.184 гледаоца.

Од првог минута, Звезда је имала иницијативу, док је Борац био без амбиција да уради нешто озбиљније у фази напада. У првих 45 минута посебно се истакао Ненад Гаврић, који је имао неколико одличних прилика, у 20, 30, 32, а у другом делу и у 50, 55. и 56. минуту, али није успео да постигне гол. У једној ситуацији одлично је и асистирао, али Јовић и Деспотовић инсу успели да спроведу лопту у мрежу. Исти тандем, који се по први пут нашао у стартној постави у тандему, имао је прилику, након што је Јовић скренуо лопту, коју његов саиграч из напада није успео да убаци у гол. Међутим, у ситуацији у којој је наш тим био најближи голу, Деспотовић се нашао у улози асистента, након корнера, али је Петковић погодио пречку. Борац је имао само један покушај, из 3. минута, када је један ударац завршио у корнеру, након интервенције одбране Звезде. Агилан је био и леви бек Антић, као и Лазовић, који није успео да постигне гол из две добре ситуације.

А онда, тек што је други део меча почео, уследио је у 50. минуту поменути покушај Гаврића, након којег је голман гостију интервенисао, а Деспотовић спровео лопту у мрежу, за 1:0. У наредних шест минута, покушао је још два пута наш крилни играч, али без успеха, да би потом и стрелац јединог гола био у прилици, али је погодио спољни део мреже.

У 63. минуту Чачани су имали најбољу прилику, али је Кахриман добро интервенисао и отклонио опасност. У наредних 10-ак минута, извршио је Лалатовић три измене, па су на терен истрчали Ристић, Ракић и Катаи, уместо Аврамовског, Јовића и Лазовића и одмах се истакли. Ракић је имао три добре шансе, а након њега и Катаи, али нису успели да постигну гол, у периоду од 70. до 82. минута. У међувремену, и гости су покушали да дођу до изједначења, али је Кахриман одлично интервенисао, још једном.

У самом финишу меча, Ракић је покушао још једном, главом, али је његов ударац завршио поред гола. У три минута надокнаде времена, наш тим је желео да постигне још један погодак, али је Бајић наставио да прави бравуре на голу и зауставио још један ударац Катаија.

Повезане вести

10 comments

mix сеп 25, 2014 at 02:32

pa je l je trebao da izvede najjaci sastav, pa da procitaju kako cemo da igramo za vikend.(pon.) i da pokrpe sve to, i de ne pridjemo golu…Ovako nek se poprime malo,kako smo slabi, pa da krenu da nas napadaju, pa cap 2:0 za nas poluvreme.

Reply
josif сеп 24, 2014 at 23:19

Slabo izdanje i veceras!Igru nemamo i nemozemo ovako dalje.Igraci tipa Gavric,Planic i Antic nisu za Zvezdu,sansu su trebali dobiti Katai i Bosancic jer treba da budu nosioci igre a ne da Katai dobija 10 min a Bosancica odmara posle dve utakmice.Plasim se da Lalatovic gubi kompas.Pozz.MKD

Reply
Denis сеп 24, 2014 at 23:30

Veciti negativac. Prvo Planic nije odigrao lose, Gavric je bio ogromna zelja Lalatovica i ja mu tu verujem, a Antic je debitovao pa je prerano suditi o njemu. Stoji da utakmica nije odigrana nesto dobro, kroz odbranu je duvalo, ali bitan je prolazak dalje, i ne treba zaboraviti da smo igrali sa kombinovanim sastavom.

Reply
mariachi сеп 24, 2014 at 23:00

Mislio sam da nema gorih od Mladenovica kada su u pitanju centarsutevi ali nisam u pravu. Gavric je novi kralj centarsuteva. :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Reply
jagodina navija za zvezdu! сеп 25, 2014 at 18:41

Seti se samo Vesovica 😀

Reply
kobr90 сеп 24, 2014 at 22:33

ja ne znam ljudi sta vi hocete…..da igralo prelepo i da gubimo bodove ili da igramu tu itamo a da dobijamo??? setite se da smo se jedva skupili da para nema da je iz kluba otislo od igraca skoro sve sto je valjalo da smo ubacili klince da smo doveli klince u proseku 23 24 godine….nek oni dobijaju valjda ce se i igra popraviti….borac nije naivna ekipa njih niko nije jos dobro nadigrao…danas smo igrali sa anticem koji nije igrao lose sa klincom avramovskim koji ima 19 godina sa grujicem koji ima isto tako 18 19 ili manje sa jovicem koji ima 16 17 sa petkovicem koj ima 22 sa gavricem koji je tek danas u pra navrata nbesto pokazao,sa despotovicem koji prosle godine kada je trebao samo da igra grejao klupu….nisam imao neko misljenje o rakicu al decko pokazuje da nije bas promasaj kako su ga mnogi opisivali….kazete dao slucajno golove n pazaru,pa sto nije neko drugi dao neki slucajan gol???? sami ste svesni da je ovo sezona da se malo vrate dugovi i da se pravi neki kostur ekipe za naredne godine zato nemojte odmah da pljujete lalatovica koji mnogo emotivno sve ovo shvata bice valjda to sve ok!

Reply
Spiritus сеп 24, 2014 at 22:05

Samo cu reci da je ovo velika sramota. Samo 1-0 protiv Borca … ?

Reply
Djole-Jagodina сеп 24, 2014 at 21:31

Ovo nece da izadje na dobro jer svaka utakmica sve slabije i slabije.Da nas je Borac napao pitanje je kako bi bilo.Problem je sto nema ko da poveze redove,potpuni raspad i sivilo u sredini a igramo sporo nedaj boze.Bojim se da Lale ne pogubi konce u trazenju idealnog resenja

Reply
dejca сеп 24, 2014 at 22:18

Pa jesmo mi osteceni u Krusevcu, to stoji, ali nas je ljubav prema Zvezdi toliko zaslepila da mi ne priznajemo da je igra bila losa… Da je Rakic dao dva SLUCAJNA gola N. Pazaru!! Pa sad ovo… Ajde da kazemo da nije problem rezultat koliko igra, sto kazes SPORA, do sesnaesterca i nekako ali u celini..
Zvezda ne igra napadacki kao Napredak za vreme Lalatovica, a ima bolje igrace !!!

Reply
dejca сеп 24, 2014 at 21:15

❗ ❗ ❗ ❗ ❗
Ocekujem da Lalatovic po ko zna koji put kaze da je ponosan na svoje momke ( ????) a ustvari treba da objasni sto je LICNO zeleo Gavrica i sto je mislio da je taj fudbaler toliko dobar???
Igra prosecna, izleda se ponadali da je Borac kao dojucerasnji drugoligas slab protivnik..
Sustina je da je od nekad velike Zvezde napravljen klub koji treba da slavi minimalne pobede protiv D.Srema,Borce, Borca (na Marakani!!!!) kao ogromne uspehe!!! 🙁

Reply

Leave a Comment