Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Деспотовић и Грујић након тријумфа против Борца

Фудбалери Црвене звезде победом над чачанским Борцем у Београду пласирали су се у осмину финала Купа Србије. Црвено-бели настављају поход ка 25. трофеју у најмасовнијем такмичењу захваљујући поготку Ђорђа Деспотовића у 48. минуту. Фудбалер који никада није крио да је велики Звездаш, прославио је првенац у такмичарским мечевима за најтрофејнији српски клуб на себи својствен начин.

– Нисам имао план да отрчим на север након постигнутог гола, али се тако наместило. Још као клинац маштао сам о томе и заиста сам пресрећан, нема речи којима бих описао како се осећам. Погодак посвећујем мојој породици, оцу, мајци и брату који су увек били ту за мене и представљали највећу подршку. Жао ми је што дебитантски гол за клуб који волим нисам постигао две или три године раније, међутим никада није касно. Што се утакмице тиче имали смо доста прилика, али ни противник није био безопасан. На крају мислим да смо заслужено победили – рекао је Деспотовић.

Звездин центарфор у наставку сезоне очекује још голова.

– Вратио сам се из Белгије где нисам играо, и сигурно да ми је требало времена да уђем у форму. Такође и физичка спрема је утицала да не пружим најбоље партије. Верујем да ћу у наставку сезоне допринети још више успесима тима – констатовао је Деспотовић.

10574491_488564951280415_3038756280803802930_n

Дебитантски наступ у новој сезони забележио је Марко Грујић. Током свих 90 минута млади везиста деловао је сигурно и показао да се на њега у будућности итекако може рачунати.

– Имао сам трему у првих 15-20 минута. Одиграо сам два-три тачна паса која су ми улила сигурност и после је било све лакше. У првом полувремену имали смо неколико прилика, али нисмо успели да постигнемо гол. На самом старту наставка дошли смо до вођства и имали још опасних ситуација. Прошли смо у наредну елиминациону фазу Купа и сигурно је да желимо да догурамо до самог краја, односно трофеја – истакао је Грујић.

Омладински репрезентативац Србије као још неколицина његових саиграча игра на двојну регистрацију. Позивом на меч против Борца клуб је показао да озбиљно рачуна на Грујића и прати његове игре.

– Мислим да сам направио прави потез. Задовољан сам играма у две утакмице Прве лиге Србије и сматрам да је позајмица била добра одлука. Стичем искуство и рутину и истовремено се трудим да се наметнем тренеру Лалатовићу. Још не знам да ли ћу наредне недеље путовати за Чачак или играти за Колубару. Како год, најважније је да имам утакмице у ногама – закључио је Марко Грујић.

Повезане вести

Leave a Comment