Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвено-беле поражене од Спартака уз скандалозно суђење

Фудбалерке Црвене звезде нису успеле да откину бодове водећем тиму на табели у 7. колу Супер лиге Србије. Спартак је у Београду славио са 2:0 головима Алегре Пољак.

Сандра Милојевић се после неколико пропуштених утакмица вратила на гол црвено-белих и одлично обавила посао у првом полувремену. Напади суботичких играчица су се ређали један за другим, Санда Малешевић је погодила пречку, а Сандра Филиповић стативу после одбијене лопте у раној фази сусрета. а Сандра је осујетила ударце Јелене Маренић и Тијане Филиповић уз још неколико непрецизних покушаја гошћи. Међутим, Милојевићева није могла да спречи прецизан шут Алегре Пољак у доњи угао у 43. минуту.

10354932_710196265739004_1458058136229632741_n

У другом делу је ритам игре опао, а Звезда је преко Тијане Матић имала шансу да изједначи, али је њен снажан шут за мало завршио изнад пречке. Одавно је познато да се играчице и руководство Спартака када год играју против Црвене звезде служе најподлијим методама, па је тако Дина Благојевић у 61. минуту на ивици шеснаестерца ударена лактом у лице у тренутку када је имала отворен пут ка противничком голу. Судија Јелена Ристић није ни помислила да досуди барем прекршај у корист Звезде, а Благојевићевој је због силине ударца морала да се укаже лекарска помоћ. Међутим то није било све у режији Ристићеве, јер касније није свирала очигледан прекршај над Иваном Бобић, после чега су њене саиграчице притрчале да јој укажу помоћ, а Ристићева није прекинула игру. Звездине играчице су због тога на кратко одбиле да наставе утакмицу, али их је тренер Дарко Стојановић смирио. Фудбалерке Спартака су и други гол постигле преко Алегре Пољак.

Црвена звезда – Спартак  0:2 (0:1)

Београд – Помоћни терен стадиона Црвене звезде. Гледалаца: 300. Судија: Јелена Ристић (Врчин). Стрелац: Алегра Пољак у 43. и 87. минуту. Жути картон: Малешевић (Спартак).

Црвена звезда: Милојевић, Живановић (од 89. Еленков), Ј. Стојановић, Ђуричек, Бобић, Тришић, Пантелић (од 75. Ракић), Ерац, Благојевић, Матић, Т. Ђорђевић (од 70. Мићић).

Спартак: Гардијан, Илић, Крстић, Радановић, Словић, Малешевић, Пољак, Филиповић, Николић, Чанковић, Маренић.

Црвена звезда после седам кола има учинак од пет победа и два пораза и налази се на деоби другог места са крушевачким Напретком, који има меч мање и нешто бољу гол разлику. Спартак је први са свих седам тријумфа.

 

Повезане вести

Leave a Comment