Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеНајновијеРукомет

Млади рукометаши у Македонији наставили са успесима

Млађе генерације нашег рукометног клуба, 1998. и 2000.годиште, протеклу недељу провели су на мини турнеји у Македонији и остварили нове успехе.

Генерација дечака рођених 2000.године Рукометног клуба Црвена звезда наставила је са сјајним резултатима. Они су протекле недеље били на мини турнеји по Македонији и учествовали на турниру „Јаболкопер 2014“ у Ресену, Македонија, који су трујумфално освојили. На три пријатељске утакмице, колико су одиграли у Македонији, забележили су три победе, међу којима је био и Вардар.

На турниру „Јаболкопер 2014“, наши момци су суверено савладали противнике. У полуфиналу, 25.септембра, били су успешнији од РК Младост Ресен 55:11, а у финалу, 26.септембра, били су успешнији од екипе Преспа 2010 23:11, који су наступили са дечацима рођеним 1999.године. Истог дана су одиграли пријатељску утакмицу у Струги, против РК Јуниор Струга (1999.годиште) и победили 16:15. Сутрадан (27.септембра) су за противника имали РК Гого из Кичева (1999.годиште) и убедљиво славили 26:5. Најслађе је остављено за крај македонске мини турнеје, пријатељски дуел против македонског великана РК Вардар (1999.годиште) и нова победа 25:20!

Генерацију 2000.годиште коју предводи тренер Игор Николић чинили су Алекса Макса, Иван Хорват, Огњен Радојичић, Никола Жакула, Михајло Станић, Матија Николић, Алекса Туфегџић, Виктор Томаноски, Огњен Митровић, Стефан Петрић, Дејан Милинковић, Петар Огњеновић, Михајло Златковић, Немања Аџић, Милош Пантић и Александар Пантић. За ову, Звездину децу која суверено покоравају свако тло на које кроче под вођством Игора Николића ће се тек чути. Они су Звездина будућност.

rk

И директор омладинске школе РК Црвена звезда, Братислав Стојменовић, који предводи генерацију момака рођених 1998. године је са својом групом одиграо пет пријатељских мечева. Савладали су РК Младост Ресен два пута и по једном РК Јуниор Стругу и РК Гого Кичево, а поражени су од РК Вардар (1997.годиште), на крају турнеје.

РК Црвена звезда жели да се искрено захвали граду Ресен, градоначелнику града Ресен – Ђоку Срезовском, председнику савета општине Ресен – Др. Методију Пашковском, Сандру Темелковском из РК Младост Ресен, дирекоту хотела „Мајски цвет“ из Струге – Јовану Пашковском, Горану Каранфиловском из РК Гого Кичево, директору омладинске школе РК Вардар Скопје – Тањи Медвед и нашем рукометном асу Владимиру Петрићу, који су омогућили ову мини турнеју у Македонији и употпунили сјајно дружење и почетак новог пријатељства.

Повезане вести

Leave a Comment