Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Звезда путује у Зрењанин

Рукометашице Црвене звезде ће шансу за прву победу у новој сезони тражити на гостовању против зрењанинског Пролетера. Изузетно важан меч за београдски тим игра се у суботу од 17 часова и 30 минута у зрењанинској Кристалној дворани.

Црвено-беле су у претходна два меча уписале два пораза. У другом колу су се успешно носиле са екипом Кикинде у првом полувремену, али су и поред вођства од три разлике у једном тренутку на крају поражене са осам голова разлике. Ипак, тим Славенка Жерајића показује знаке напретка у игри, а потпуно нова екипа полако добија и нове носиоце игре у које су се на минулој утакмици искристалисале Војислава Ђорђевић, Тамара Никић, голман Снежана Лежаја, Јелена Ђорђевић и капитен Катарина Манчић. Звезди евидентно недостаје још времена да се уигра, јер је тим готово комплетно промењен у односу на прошлу сезону, а у исто време и знатно подмлађен. Сестре близнакиње Ђорђевић су право освежење за клуб и биће велика снага црвено-белих у грчевитој борби за опстанак која се кисело смеши клубу ове сезоне.

Екипа Пролетера је као и Звезда за сада без бодова у Супер лиги. У првом колу су изгубиле на домаћем терену од београдског Јуниора (25:33), а у другој рунди су поражене у Инђији против Железничара (31:35). Прво име екипе из Зрењанина је капитен Дијана Четић, која је у прва два меча забележила укупно чак 22 поготка (девет против Јуниора и 13 против Железничара). Подршку у нападу јој пружају Моника Ишпановић, Мила Чаушевић и Анђела Месарош. Сигурно је да и играчице Пролетера виде своју шансу да на овом мечу прекину низ пораза.

Црвена звезда треба да игра максимално пожртвовано у одбрани и да тражи своју шансу за тријумф на овом мечу, како би што пре побегла са дна табеле, јер ће наредни противници бити знатно тежи, а и победа на гостујућем терену много вреди у борби против једног од директних конкурената за голи живот у Супер лиги. Позивамо све навијаче Звезде из Зрењанина и околине да бодрењем помогну тиму да стигне до прве победе у шампионату.

Пролетер Суперпротеин – Црвена звезда

3. коло Супер лиге Србије

субота, 4. октобар 2014.

СЦ Кристална дворана – Зрењанин, 17:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment