Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда поново убедљива, дабл-дабл Вилијамса

Црвена звезда је у оквиру 2. кола АБА лиге, у Загребу савладала актуелног шампиона Цибону резултатом 64:88 и тако остварила другу узастопну и веома убедљиву победу на старту сезоне.

Од самог старта су црвено-бели заиграли агресивну одбрану, онако како то од њих очекује тренер Радоњић, међутим у нападу није све текло лагано. Дошло се до почетне предности 6-0, али су се домаћи консолидовали и након три минута игре ушли у мини серију 4-0. Након тога, сви прилази нашем кошу су били затворени, а шутеви споља су се редом машили. То је отворило простор за наше играче, нарочито Вилијамса који је погађао у серији за два поена, а истовремено и разигравао Марјановића и Калинића који је још једним сјајним закуцавањем ставио тачку на прву четвртину која је завршена резултатом 11:26.

Где је стао са Марјановићем у првој четвртини, Вилијамс је наставио у другој са Цирбесом. Одличну ролу је имао и резервиста Јовић. Екипа Цибоне је наставила да тоне против Звездине одличне одбране, док су се на другој страни кошеви ређали као на траци. Углавном су то били одлични поени за два поена, из рекета, након доброг пик ен рола. Средином периода је почела да се топи Звездина максимална предност од 24 поена и заостатак домаћих је био само 16 поена. Међутим, у финишу су црвено-бели поново заиграли јаку одбрану, Џенкинс и Митровић украли два пута лопту и то је било довољно да Звезда оде на одмор са резултатом 28:51.

И трећа четвртина је убедљиво припала кошаркашима Црвене звезде, а главну улогу је поново имао Маркус Вилијамс. Постигао је 8 поена, дошао до дабл-дабл учинка након само 17 минута игре, а онда препустио терен Џенкинсу, а затим и Ребићу. Цибону је полако кренуо шут споља, али је и даље изостајала игра креатора Блесингејма, а у таквом ритму су домаћи изгледали беспомоћно. Звезда је водила 47:78.

У последњем делу, прилику су добили Ребић, Тејић, Дангубић, Лазић и Цирбес. Они су постигли само 10 поена за 10 минута и тако осетно умањили предност из претходна три дела. Чудно је да у тим тренуцима тренер Радоњић ниједном није тражио тајм-аут да скрене пажњу својим играчима на неке очигледне грешке које су правили. У том делу је нарочито до изражаја дошао лош дефанзивни скок који је пратио играче Звезде током целог меча. У овако лошем ритму, са великим заостатком, дозволили су Цибони 10 скокова у нападу, један мање него што су и сами имали. На крају, још једна убедљива победа, 64:88.

Најефикаснији је био Маркус Вилијамс са 19 поена, 11 асистенција и 6 скокова и укупним индексом 29. Пратили су га Марјановић и Цирбес са по 15 и Калинић са 13 поена.

Следећи меч црвено-бели играју у суботу против Олимпије у Београду.

Повезане вести

16 comments

Estrella Roja окт 8, 2014 at 18:41

Ne bih da zvučim kao paranoik ili da budem poput Kalimera,ali siptomatično je da mi se već drugi put brišu komentari koji su prethodno uspešno osvanuli na sajtu.Prvi put je bilo sinoć:kada je moj dole komentar prošao istu „proceduru“ brisanja u roku od 5 minuta,a onda se pojavio tek danas,ne u 1:05 nego mnogo kasnije.Ni u jednom nije bilo problematičnih analiza kojima sam,priznajem,nekad sklon,ali sve u granicama pristojnosti i ukusa(mada je to relativna kategorija :mrgreen: ).
Da ne bude ko u onoj pesmi Parnog valjka(nikakve asocijacije na lošiji komšijski klub) „Sve još miriše na nju“..mislim cenzuru..ali sam siguran da nije to iako dvadesetak minusa bodu oči jer ne verujem da je bilo uopšte toliko pregleda danas ove već bajate teme.

Reply
milos окт 8, 2014 at 15:50

sve je ovo ok al realno fali nam cetvorka za evro ligu

Reply
Estrella Roja окт 8, 2014 at 18:04

To sam i sam predložio pa dobih silne minuse 😡
Samo da ne bude kasno kada nam tako malo bude nedostajalo za drugi krug,četiri visoka igrača su nedovoljna za Evroligu,pri tome imamo slučaj da je Tejić još tinejdžer i da su njegovi košarkaški potencijali prava nepoznanica,Mitrović je isto veoma mlad,samo od njega očekujemo da bljesne tokom sezone.

Reply
Mare окт 8, 2014 at 09:25

Ja ne verujem da mi kad pobedimo ima samo ovoliko komentara a kad smo igrali one prijateljske, bilo je i 50-tak kom, utrkivali se ko ce da kritikuje ekipu i trenera, gde su sad ti znalci, zar imamo ovde vise onih koji se raduju porazu nego pobedi ne razumem ovo..

Reply
josif окт 8, 2014 at 09:00

Cestitka momcima na dobrom izdanju i na jos jednoj pobedi.Tejica netreba stavljati pred svrsen cin,decko je veliki potencijal,treba verovati u njega i davati mu podrsku vratice on sigurno dok mi je Rebic upitan i zbog igre i zbog visine.Pozz.MKD

Reply
moravac окт 8, 2014 at 01:07

Ako ovu grupu igraca(Uz dve-tri izmene) uspemo da sacuvamo 2-3. godine,napascemo EL. Neverovatna je kolicina snage,energije,brzine,motivacije koja se krije u ovim momcima. Hoce li sve to g.Radonjic znati da ukomponuje,videcemo.Treba biti stalozen,realan i ici stepenik po stepenik. Od Zvezde sam ocekivao dominaciju i to se potvrdjuje. Najprijatnije iznenadjenje u ova dva kola ABA Lige je Olimpija koja opet ima kompletnu ekipu na svim pozicijama.Cedevita je definitivno slabija nego prosle sezone i predstoji im blamaza u EL. Buducnost jos nisam odgledao ali prema pojacanjima,bice to jaka ekipa. MZT igra vrlo dobro i sve u svemu,bice to ujednacena borba za drugo,trece i cetvrto mesto pred doigravanje. Podrazumeva se da ce Zvezda biti za dva koplja iznad svih,na mestu broj 1. Ono cime sam odusevljen je sudjenje. Principi iz EL,bez pardona. Nema prigovaranja,gestikuliranja,bezobrazluka. Sve se to sece u korenu i tehnicke greske ce pljustati kao kisa. Bilo je i vreme da se zavedu red i sportski maniri na terenima ABA Lige. Dakle, nema vise gepekovanja,prebijanja sudija,stipanja,udaranja, utrcavanja u teren dok igra traje, trojke iz auta i td. Jedan mracan period je zauvek za nama. Mozda cemo to videti vec sutra. Pozdrav braci sa SEVERA!!!

Reply
pera окт 8, 2014 at 08:02

Samo to zadnje što si napisao i dalje važi za domaću ligu i bogami važiće poduže. I prošle godine u ABA ligi oni kojima su to maniri nisu imali ne znam kakvu sezonu.

Reply
Estrella Roja окт 8, 2014 at 01:03

Da ne postoji odbrana i zakucavanja verovatno bi Kalinić igrao stoni tenis :mrgreen:
Sve u svemu jedna kvalitetna utakmica ako izuzmemo poslednju četvrtinu,Tejić i Rebić očajni :facepalm: .Pravo je pitanje koliko ovaj tim može učiniti u Evroligi,odnosno može li biti četvrti u grupi sa kojim bi prošli u dalju fazu takmičenja.Za tako nešto neophodno je da se Jaka i Dženkins vrate u formu,da Dangubić ne bude danguba kada se na treninzima vežba šut,da se Cirbes još više uigra sa ekipom i,konačno,da se pokuša sa dovođenjem još jednog visokog igrača sa odbrambenim potencijalom,da li last cut u NBA ili neka druga situacija manje je važno.
Idealno bi bilo kad bi Tejića trampili za Jokića …….uz još milion dolara razlike Mišku :mrgreen:

Reply
Miljan окт 7, 2014 at 22:29

Marcus je veceras drzao cas iz „plejmejkerstva“ 🙂

Reply
nebo sever окт 7, 2014 at 22:19

Srecom imali su Tejica i Rebica u 4 oj cetvrtini inace bi bilo preko 40 razlike,dali je Cvetkovic jos nas igrac na pozajmici u MZT.jer ako jeste evo im Rebica nek nam vrate Cveleta.. 😆

Reply
Бранимир окт 7, 2014 at 23:01

Будимо професионални, ослободимо се непотребног терета, за добробит Црвене Звезде. Управо је ова утакмица показала потенцијал играча који нам ни-је потреба. Нису нам потребни такви играчи-јер нису најбољи.
Једино још чекамо на Дангубића, игра стегнуто и у грчу, нервира се у сазнању да му цуре минути без стварног ефекта.

Reply
pera окт 8, 2014 at 07:53

A zašto tako, neko0rektan ti je komentar. Radi se o dva izuzetno perspektivna igrača i samo oni koji se ne razumeju u košarku to ne vide. Ne bi da uporedjujem Cveleta i Rebića jer bi onda neki bili nezadovoljni komentarom. Igrač sa 19 godina je na samom početku i oduševljen sam time što ga je Radonjić pustio da odigra 10 minuta. Nekad imaš dan pa ti se namesti da svaka lopta bude ekstra nekad to nije tako ali Rebić napreduje za razliku od Cveleta koji i dan danji igra isto nema pomaka napred. Paušalna ocena iskreno nisam gledao Cleleta od prošle sezone daj bože da je napredovao da se nametne pa nazad u klub. Tejića ne dirajte pogotovo jer je on suvo zlato. U ovakvoj utakmici gde su niski igrači odigrali fenomenalno a Cirbes zatvorio reket bilo je manje prostora za njega ali već protiv Olimpije će biti suvo zlato. Svi su bili odlični a neko nekad ima kažem dan neko ne i ne generališe se to. podrška ovo je najbolji tim koji smo imali od šampionskih dana a tek kako ćemo igrati kad se uigramo i kad svi počnu da daju najviše. Pa ovde se iz utakmice u utakmicu vidi da dajemo više. Bravo Zvezda.

Reply
Milo окт 8, 2014 at 10:01

Slazem se za Tejica da je suvo zlato,ali Cvele tamo igra preko 20 min. i sad je bio najbolji igrac utakmice. Pozdrav

Reply
spawn окт 8, 2014 at 12:03

ok sada je bio najbolji a gde je bio na prosloj utakmici za istih tih 20 minuta? mislim da je imao 2 ili 3 poena

Reply
pera окт 7, 2014 at 22:18

Bravo i još uvek tu ima mnogo prostora za napredak u igri. Oseća se da ovaj tim ima rezervu u svakom igraču i da je faza uigravanja u trajanju. Tako se bori za Zvezdu bravo.

Reply
dejo окт 7, 2014 at 22:10

Ma, izvanredno!!! Mada…Tejic i Rebic bi mogli i morali mnogo bolje!

Reply

Leave a Comment