Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Најава: Кошаркашице стартују против Спартака на домаћем терену

Кошаркашице Црвене звезде крећу у нову сезону са знатно мањим амбицијама него претходне године. Клуб је у прелазном року остао без комплетног тима, али без обзира на то Звездине изузетно младе играчице покушаће да већ у суботу против Спатака забележе победу на домаћем терену. Меч се игра у дворани Баскет сити са почетком у 18 часова и 30 минута.

Клуб је због лоше финансијске ситуације већ одустао од учешћа у регионалној лиги, а мало ко је могао да претпостави да ће се по завршетку претходне сезоне играчице разићи на разне стране, али на велику жалост навијача управо се то десило. Прво је отишла Александра Црвендакић, једна од најталентованијих младих кошаркашица у Европи, која је прешла у мађарски Шопрон. Како је лето одмицало, тако се и црвено-бели састав осипао, а клуб није могао да их задржи због поменуте лоше финансијске ситуације. Тина Јовановић је потписала за мађарски Печуј, Милица Деура за румунску Алба Јулију, Александра Станаћев је постала члан шпанског Конкуера из Уелве, док су Мина Јовановић и Ивана Бошковић одлучиле да прекину каријеру. Међутим то није био крај одлива кошаркашица, па су Нина Ђоковић и Милена Папић нашле ангажмане у Шпанији, док су у Партизан отишле Јелена Станковић и млада Јулијана Војиновић. Талентована Кристина Арсенић је прешла у Гросупље из Словеније, док искусна Иванка Матић и Мирјана Бероња траже нови клуб.

Тако је Звезда остала на играчицама из своје школе, па ће на почетку сезоне тим чинити јуниорке и кадеткиње, које су освајале трофеје прошле сезоне у својим узрастима, али је и ту дошло до одлазака, јер су јуниорски тим чиниле поменуте Арсенић, Војиновић и Црвендакић, која је била и узданица првог тима. Клуб је поново на новом почетку, а тек што је прошле сезоне склопљен тим који се борио за трофеје. Нажалост, то је сурова реалност српског спорта, где се све своди на пуко преживљавање клубова, а невероватно је да потенцијални спонзори или људи који би могли финансијски да помогну клубу не препознаје величину Црвене звезде, која је најтрофејнији женски кошаркашки клуб у Србији, шампион Европе из 1979. године, другопласиране на Старом континенту 1981. и трећепласиране 1990. године, 28 пута првак државе и у 10 наврата освајач националног купа.

Ретко ко може да предвиди у каквом светлу ће се нови тим представити на почетку нове сезоне и који су домети Звезде у шампионату Србије, али зато љубитељи женске кошарке, симпатизери и навијачи могу да подрже црвено-беле на премијери против Спартака. Дошли смо у ситуацију да кажемо да је довољно и да Звезда постоји и то не само у овом спорту, већ и у рукомету, фудбалу…

Црвена звезда – Спартак (Суботица)

1. коло Прве женске лиге Србије

субота, 11. октобар 2014.

Дворана Баскет сити – Београд, 18:30 часова

Повезане вести

1 comment

Ivan окт 10, 2014 at 20:41

Cao Zvezdasi,vec sam ovo pitanje koje sada postavljam,postavio i na Facebook stranici ZKK Crvena Zvezda da mi neko kaze u kom sastavu ce sastavu igrati kosarkasice i da li je neko uopste dosao,posto je kao sto sam video ceo tim otisao?

Reply

Leave a Comment