Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда без премца у региону: После Бугара и Хрвата пали и Словенци

Црвена звезда је наставила са добрим партијама на старту сезоне у АБА лиги. Након победа против Левског и Цибоне, пораз је доживела и Олимпија, која је трећи тим који је Звезда савладала од почетка сезоне. Иако није најбоље кренула у меч, екипа Дејана Радоњића је на полувремену водила резултатом 33:28. И поред великог броја изгубљених лопти, Звезда је, уз надмоћ у скоку, имала пристојних +5, а онда је кренула фурија у трећој четвртини. Тај део игре Звезда је добила резултатом 28:10, уз фантастичну партију Џенкинса и Вилијамса, па је након три четвртине резултат био 61:38. Марјановић је већ тада забележио дабл-дабл учинак, Вилијамс имао 5 асистенција, двоцифрен је био и Џенкинс, Митровић стандардан… У последњој четвртини, наши момци су спустили гас, дозволили гостима да постигну велики број поена, па су Словенци у потпуности смањили заостатак и претили да меч уведу у неизвесну завршницу (69:63, 54 секунде до краја), али наши играчи нису дозволили праву сезнзацију. На крају, ипак победа, за наставак серије и добра увертира пред меч против Галатасараја у Евролиги.

Црвена звезда Телеком – Унион Олимпија 73:65 (14:17, 19:11, 28:10, 12:27)

Хала Пионир

Гледалаца: 5 000

Судије: Радовић, Ерцег, Јововић

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 9п, 4ск, 5ас, 4изгл, Дангубић 4п, 4ск, 2ас, Митровић 9п, 4ск, 3укл, 3укл, Лазић 5п, 2ск, 2ас, Блажич 2п, 3укл, Калинић 3п, 2ск, Марјановић 15п, 13ск, Тејић 2п, 2ск, Џенкинс 13п, 2ск, 2укл, 3изгл, Јовић 1п, 3ск, Цирбес 10п, 3ск. Тренер: Радоњић

Унион Олимпија: Рупник, Маринели, Хорват, Салин 2, Вучетић, Мурић 10, Бегић 23, Николов 8, Махковић, Омић 4, Мариновић 10, Канацевић 8. Тренер: Пипан

Звезда је кренула силовито, пре свега захваљујући Вилијамсу и Марјановићу, који су постигли првих 9 поена, за 9:2 (пре тога 7:0) након 4 минута и 30 секунди игре. Словенци су поенима Бегића и Мурића успели да смање на 9:6, затим и на 10:8, а до краја тврде прве четвртине Словенци су успели да дођу до предности (17:14), тројком Дина Мурића, којем је то био седми поен.

Другу четвртину отворили су Цирбес и Дангубић поенима и асистенцијама, којима су вратили предност Звезди. Потом је и Калинић погодио уз фаул, па је наш тим дошао до највеће предности у другој четвртини, 27:21, на 04:20 до краја првог полувремена.

До нових +7, Звезда је стигла другом тројком на утакмици, преко Луке Митровића (30:23). Много грешака у корацима виђено је у првом полувремену од стране Звездиних играча. као и чак 14 изгубљених лопти, али је наш тим и поред тога имао предност 33:28. Однос у скоковима 24:12!

На старту треће четвртине, Црвена звезда је повећала своју предност преко Џенкинса и Вилијамса и веома брзо дошла до +14 (43:29), серијом 10:1. Прве минуте у Пиониру у овој сезони забележио је Бранко Лазић и одмах асистирао Вилијамсу за нове поене. Словенци су на час прекинули силовит налет Звезде, али је наш тим наставио да решета кош гостију и дошао до +17 за нешто више од три минута игре у трећем периоду.

Ни ту нису стали наши момци. Митровић је био сјајан, као и Вилијамс, који је спремио алеј-ап Дангубићу, после чега је загрмео Пионир, а Звезда дошла до великих +23 (54:31), па је серија продужена на 21:3. Прве поене су уписали и Јовић и Блажич, а наш тим је задржао предност од преко 20 поена и практично решио све дилеме када је победник овог меча у питању.

Ђенка је дошао до двоцифреног учинка након тридесет минута (10 поена), Боби до дабл-дабла (11 поена, 12 скокова), а Вилијамс је имао 9 поена и 5 асистенција.

На старту последњег периода кренули су наши момци нешто опуштеније, без Марјановића и Вилијамса, па су Словенци смањили на испод 20 поена заостатка. Радоњић је потом вратио у игру поменута два играча и наступио са изузетно јаком петорком, јер су гости дошли на „свега“ -11 (57:68), а затим и на -7 (63:69). Ипак, Звезда је серијом 6:2 дошла до победе и направила добру увертиру пред меч против Галатасараја.

Повезане вести

8 comments

kobr90 окт 12, 2014 at 00:55

aj sve sve….vodis 25 smanje na 5 ajde odmaras igrace i sve i dobro i lose smo videli,al zasto bre malom rebicu 4 sekunde do kraja na olimpijin napad…ako mu ne das da igra ne oras bas tako da ga zajeb…… mogao je da igra celu poslednju cetvrtinu i vrvt ne bi ovi smanjili na 5…

Reply
Marko окт 11, 2014 at 23:17

Kada hoće – Zvezda gazi sve pred sobom! Ali, kada se ugasi mašina, očigledno je da Crvena zvezda ima ozbiljnih problema, što se najbolje videlo u meču sa Olimpijom. Od prosečne igre, preko sjaja do očaja – ako je u prve dve utakmice crveno-bela ekipa odigrala furiozno i gotovo bez greške, tim će definitivno imati o čemu da razmišlja posle velikog pada koji se dogodio u poslednjoj deonici i velikog kockanja plusa od 23 poena.

Morao sam da kopiram,sve receno!

Reply
Luka окт 11, 2014 at 23:11

Jedini problem ostaje trener. Samo da mi je da mu vidim leđa, nikoga se ne bih plašio sa ovim timom.
I ne morate da nam prodajete priču o pet hiljada gledalaca, nismo slepi…

Reply
Villa окт 11, 2014 at 23:02

Treca cetvrtina primer koliko dobro mogu da igraju. Cetvrta cetvrtina primer koliko lose mogu da igraju. Dobro je da se ovo sad desilo da ovi sto su poleteli malo spuste loptu. A poseta je sramotna, ni blizu gore navedenih 5000.

Reply
cz окт 11, 2014 at 23:00

Solidno,na momente fantasticno dok je bilo i praznih minuta,dve cetvrtine dobre dve malo losije pogotovo ova zadnja.Realno gledajuci u Aba ligi nema ko da nam parira,u top 4 vidim nas,olimpiju ako ostane u ovom sastavu,cedevitu i mozda buducnost,a sto se partizana tice mislim da nikada slabiji nisu bili ali svinje se uvijek u finisu treba cuvati znamo to.Tako da,ovde mozemo na vecini utakmica da se uigravamo,na nekim gostovanjima pojacati tempo,medjutim sa greskama od veceras nece ici u Evroligi.Imao dosta izgubljenih lopti,i ono sto najvise treba da nas brine jeste sut za tri,za sada na ove tri utakmice je ocajan i nemamo dobrog trojkasa,bolje receno niko ni ne pokusava pretjerano da sutira vise su to neki ocajni pokusaji pri isteku vremena,to itekako treba da brine.Ne mozes da uporedis protivnike iz ovog takmicenja sa onim koji nas od cetvrtka ceka,moramo to da popravimo i vise sutiramo,lako je sada Djenki bilo pogoditi trojku kada je razlika napravljena,a ove relano Bobi i Cirbes mogu sami oduvati,dok u borbi za top 16 gresaka ne smije biti,jer nam je grupa jaka,i svaki dio igre mora biti na nivou.Jaka se izgleda jos nije otrijeznio ahahah 😀 salu na stranu,nije bilo njegovo vece,mora i Djenka da se ukljuci u ove utakmice koje nas cekaju,Dangubic pogotovo on je strasan igrac i jedva cekam da proradi.A mislim i da je ocigledno da nam treba cetvorka,ne moze Mitrovic sam i kad ga nema,bukvalno smo kao bez jednog igraca na terenu jer Tejic nije jos u stanju da odigra dobro Evroligu,i naravno ovo opustanje na kraju ne smijemo sebi dozvoliti moramo ostati smireni i imati akcije za kraj,opet za razliku od prosle sezone.

Reply
neco-peco окт 11, 2014 at 22:53

nemamo trenera a sve drugo imamo! Mi nemamo niti jedne akcije i kad je gusto baci se lopta Bobiju a on ocigledno nije igrac za takve stvari! Odbrana je ok i tu je nas trener sampion al kad krene naopako negov minut odmora nam nista ne znaci, nikakvog napretka! Svaki napad nam se svodi da se nekom ocisti i da on proba sam da rijesi! Puno izmjena, ne svidja mi se Radonjic i mislim da ce Partizan sa duplo gorim sastavom da nas opet namuci iskustvom i znanjem Vujosevica!

Reply
rs окт 11, 2014 at 23:09

Opet greske kao i prosle sezone,ti dijelovi igre samo sto ima igrace koji ga mogu izvuci,bar za sada,jer nista nije sigurno.U 3/4 nam je krenulo i on povadi sve igrace i eto sta se desi,egal,od +23 dosli na svega 5,6 razlike,veliko opustanje.Jos napad nije definisan,ok je to kada na pocetku idu lopte za Bobija i Cirbesa jer se tako zeli doci do laksih koseva i onda opusteno krenuti,podrzavam,ali ne moze ni to do kraja,gdje su akcija za druge i kao sto kazes bilo je nekih pokusaja pojedinih igraca da oni sami rijese,a bas u toj 3/4 je sve izgledalo timski i mnogo bolje, lakse se dolazilo do koseva,sut s distance ce biti veliki problem ove sezone.I kada je neizvjesno vidi se velika nervoza,dosta je zicera i niko ne zna sta da radi

Reply
ds окт 11, 2014 at 21:59

Provo poluvrijeme i ne tako dobro…ne sumnjam u pobjedu,ali treba neke segmente igre da podignemo u nastavku da bi bili spremni za Evroligu,i dobili jos vise na samopouzdanju.

Reply

Leave a Comment