Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Звезда на Шкверу после осам година

Ватерполисти Црвене звезде у дербију 3.кола Триглав Регионалне лиге гостују у Херцег Новом, на чувеном Шкверу, Јадрану. Уторак, 19 часова.

После осам година спектакл на Шкверу. На месту где су расли, стасали и играли неки од највећих ватерполиста света, међу којима Андрија Прлаиновић и Денис Шефик. Последњи дуел одигран је 22. фебруара 2006. године када је трофејна и чувена генерација Јадрана освојила титулу шампиона СЦГ без пораза и савладала Црвену звезду 16:4. Тадашњи тим Јадрана су чинили садашњи тренер и најомиљенији капитен Новљана Владимир Гојковић, велики и наш Денис Шефик на голу, затим велики капитен Андрија Прлаиновић, Никола Јановић, Александар Ивовић, Милош Шћепановић, Славко Гак, Данијел Премуш, Никола Вукчевић, Лука Секулић, Александар Радовић… а са клупе предводио Петар Поробић.

Црвена звезда је са новим, младим тимом после мале драме савладала сплитски Морнар 9:7, у првом мечу. Страхиња Рашовић је преузео на себе одговорност и улогу лидера и са 5 голова донео прву победу црвено-белима. Гостовање у Херцег Новом долази у незгодан тренутак по тим Дејана Савића. Црвену звезду одмах после Јадрана, очекује тежак турнир 2. кола квалификација за Лигу Шампиона у Хановеру, где су од петка осим домаћина противници Про Реко и освајач Еврокупа Спартак из Волгограда.

Јадран је актуелни шампион Црне Горе, освајач дупле круне. Тим је сачињен од изданака сопствене школе и у тренутном саставу сви су прошли школу Јадрана, тренерње легенда клуба Владимир Гојковић, па са поносом истичу да је новски и јадранашки као никад до сада. Екипу су појачали Борис Злоковић, који се вратио у матични клуб из Радничког из Крагујевца, као и Драган Драшковић, који је прошлу сезону провео у италијанској Серие А, напуљској Аквакјари, а такође изданак Јадрана. Уз капитена Луку Секулића, и младе Банићевића, Поробића и голмана Кандића су костур тима.

Јадран је у прва два кола остварио половичан учинак. У првом колу су савладали загребачки Медвешћак (10:4), док су у прошлом колу поражени у Дубровнику, од Југа (10:14). У својој трофејној сали, Јадран има два пехара Јадранске лиге – 2008/09, 2009/10.

Тренери су некадашњи саиграчи у репрезентацији СЦГ и руском Синтезу. Велики Дејан Савић и Владимир Гојковић.

Спектакл на реконструисаном Шкверу, који је истинита ризница и историја ватерпола. Љубитељи ватерпола и Звездаши из Херцег Новог, околине и Црне Горе не пропустите да овим младим момцима пружите подршку. Директан пренос је на РТЦГ, али ми вас очекујемо на Шкверу.

Уторак, 14.октобар 19 часова, „Шквер“

Јадран – Црвена звезда

3. коло Триглав Регионалне лиге

Отворени Шквер
Отворени Шквер

Повезане вести

Leave a Comment