Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Црвена звезда – Рибница, Суперкуп Србије

Почиње нова одбојкашка сезона, а као што је то био обичај последњих година, отвара се утакмицом Суперкупа. Црвена звезда брани титулу у овом такмичењу, а до сада је ово такмичење одржано три пута, и наши одбојкаши су освојили све три титуле. Тим је доста промењен у односу на претходну сезону, али се надамо да ће се победнички низ наставити. На путу до 4. титуле, нашем тиму стоји прошлогодишњи финалиста Купа Србије, екипа Рибнице.

У склопу припрема за нову сезону, између осталог, наши одбојкаши су учетвовали на „Турниру пријатељства“ у Новом Пазару и заузели треће место, пошто су у полуфиналу поражени од Будванске ривијере, а затим су победили домаћина турнира у утакмици за 3. место. Након пораза од црногорског шампиона, тренер Црвене звезде је био задовољан појединим сегментима игре приказене против екипе која спада у европски врх, али да ће се тим трудити да побољша убојитост у нападу до почетка сезоне. Противник Црвене звезде у утакмици за Суперкуп Србије, краљевачка Рибница, освојила је меморијални турнир „Александар Глигорић“, одржан у Крагујевцу, пошто су били бољи од Младог радника у полуфиналу, а затим и од екипе Ниша у финалној утакмици. Најбољи играч овог турнира био је Стефан Окошановић, коректор Рибнице, који ће бити један од играча од којих ће претити највећа опасност нашем тиму. После турнира, Окошановић је истакао да очекује да ће се његова екипа борити за „горњи дом“ српске одбојке, и да ће најпре покушати да изненаде Црвену звезду у Суперкупу. Такође је истакнуто да ће Рибница у новој сезони играти са модификованом поставом, у којој ће наступити оба коректора.

Поводом почетка нове сезоне, одржана је свечаност у пословној згради „ВИГ плаза“, а присутнима су се обратили капитени и тренери екипа које ће ове сезоне учествовати у Суперкупу. Црвена звезда ће имати представнике у обе конкуренције, а нови капитен Црвене звезде, Максим Буцуљевић не очекује лаку утакмицу:

„Очекујем једну стварно тешку утакмицу као што је била и прошле сезоне у Супер Купу. Одбојкашки клуб Црвена звезда заслужује борбу на свим фронтовима и ове године ће тако и бити. Екипа Рибнице је неугодна, има огромну традицију иза себе и играмо у њиховој хали пред њиховим навијачима. Свесни смо свега тога и спремамо се за то. Навикли смо да се боримо под притиском.“

buculjevic_IVsk
Капитен Буцуљевић, слика преузета са званичног сајта Одбојкашког клуба Црвена звезда

Слично размишља и тренер Звезде:

„Потпуно сам свестан да ова утакмица нуди велики улог на нас. У Краљеву се годинама уназад игра квалитетна одбојка и верујем да ће тако бити и овога пута. Наравно, ми ћемо дати све од себе да победимо.“

Тренер Краљевчана, Бошко Мацузић, као и капитен Рибнице, Бранислав Радовић очекују добру утакмицу и надају се да ће уз помоћ публике моћи да изненаде актуелног шампиона Србије.

За крај остаје нам да пожелимо срећу нашим момцима у новој сезони, уз жељу да наставе са партијама које су пружали претходних сезона. То сигурно неће бити лако, нарочито имајући у виду промене у тиму, али се надамо да ће се и новајлије лепо уклопити и уз староседеоце покушати да надоместе одлазак неколико кључних играча. Одбојкаши, као и одбојкашице, нису имали велику подршку са трибина последњих сезона, нарочито у Београду, али се надамо да ће ове године то кренути на боље, а за почетак, позивамо све навијаче, пре свега из Краљева и околине да дођу у „Халу спортова“ и помогну нашем тиму да освоји нови трофеј, и успешно отвори сезону.

IV Суперкуп Србије:

Црвена звезда – Рибница,

Хала спортова у Краљеву, среда, 15. 10. 2014. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment