Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Звездин навијач писмом честитао рођендан Аци Петровићу

Некадашњи тренер Црвене звезде, Ацо Петровић, који се већ дуже време бори са амиотрофичном латералном склерозом, у уторак је прославио свој 55. рођендан у кругу породице, а поред великог броја честитки пријатеља, рођака и колега добио је и писмо навијача који је још раније написао познати транспарент “Подршка Звездаша Аци Петровићу“. Писмо навијача преносимо у целини:

– Сви ми одлично знамо ко је Ацо Петровић, а желимо само да се присетимо. Ацо је шампион света и Европе као помоћни тренер код Светислава Пешића 2001. и 2002, а репрезентација Југославије је у то време бриљирала на сваком кошаркашком паркету.

Ацо је наставио да успешно ради у репрезентацији Србије поред Душана Ивковића, а безусловно је заслужан и за повратак нашег тима на светски врх под вођством Александра Ђорђевића. Аци много значи пријатељство и добра сарадња са наведеним тренерима, као и другим српским кошаркашким великанима, попут Жељка Обрадовића.

Петровић је освојио довољно трофеја и медаља са Црвеном звездом и другим клубовима из Србије, Русије и осталих земаља. А стекао је дубоко поштовање стручњака, играча и навијача тимова које и није водио. Најбоља карактеристика за тренера!

Прави борац. Ацо се никад не предаје, јер увек има у џепу пар дежурних “тројки“ напред и чврсту заштиту назад. Вредан човек. Петровић заиста ради, јер на најбољем могућем нивоу зна свој посао и у потпуности му је посвећен. Прави патриота. Без обзира на то, где радио, Ацо се увек враћао Србији, Београду и Златибору. При том Ацо је много пажљив и великодушан према сваком достојном човеку. Па нормално – и сам он је такав. ЧОВЕК. ЗА ПРИМЕР. Срећан рођендан!

У име навијача кошаркашке репрезентације Србије и КК Црвена звезда, Ђукић Данијел, Русија – пише у писму навијача.

 

Повезане вести

Leave a Comment