Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

I FEEL DEVOTION

Ближи се тренутак који чека сваки навијач Црвене звезде, тренутак када наш тим одмерава снаге са конкурентима широм Старог континента, тренутак када се сви сетимо неких старих времена када је наш тим био страх и трепет за све остале клубове. Ово најпре важи за фудбалски клуб, али је много година прошло откад је и кошаркашки имао прилику да се такмичи са најјачима у овом спорту. Прошле године смо се вратили на велику сцену, ове се очекује искорак и пласман у ТОП16, а у наслову стоје добро познати стихови химне најјачег кошаркашког такмичења у Европи који ће се поново слушати са разгласа у Арени.

У госте нам долази екипа Галатасараја, вицешампион Турске. Ово ће бити њихов трећи наступ у Евролиги у последње четири сезоне. Тренер Ергин Атаман већ трећу сезону води овај тим и да га не води на прави начин не би сигурно био ту. Прошле сезоне су играли финале плеј-офа против фаворизованог Фенербахчеа, али су титулу препустили ривалу тек након свих седам одиграних утакмица. Пре тога су били прваци након 23 сезоне поста.

Што се Евролиге тиче, упркос бројним повредама, у ТОП16 су направили одличан подвиг и серијом од четири победе се пласирали у плеј-оф, по први пут у историји. Ове сезоне се не очекује ништа мање, а и ростер тима показује такве амбиције.

Оно што је за овај тим најважније, јесте останак Порториканског бека, Карлоса Ароја, искусног Евролигашког ветерана. Остали су такође и високи играчи Ерцег, Џаваи и Алдемир, као и искусни бек Арслан.

Што се појачања тиче, неколико играча је нама добро познато. Пре свих су ту српски интернационалац Владимир Мицов, као и бивши плејмејкер Цедевите Нолан Смит. Спољна линија је појачана искусним Мартинасом Поцијусем као и младим Италијаном Пјетром Арадоријем, који први пут наступа изван своје државе. На крају, центарску линију ће предводити још један прекаљени ас, Грк Јан Вујукас.

Црвена звезда и Галатасарај су се последњи пут састали претпрошле сезоне у другој фази Еврокупа. У оба меча је турски тим био бољи. У првом мечу у хали „Пионир“ је било 74:91 за госте, а у реваншу је било много неизвесније, 85:84 за Турке.

Што се црвено-белих тиче, здравствени билтен је задовољавајућ, с обзиром да је само Бранко Лазић под знаком питања. Сви остали су у пуном тренажном процесу и спремни за меч.

Јуче је почела продаја карата и продато је око 10 000. Очекује се најмање 20 000 гледалаца у Арени, највећој на овим просторима. О атмосфери не треба трошити речи, знамо сви какве су Делије кад је најбитније. О нама се и даље препичавају приче из прошле сезоне, када је навијање у питању. Оно што бисмо сви желели и што ће свима донети само корист јесте фер и коректно навијање, да не жалимо грла наша нити дланове, а све ситне предмете оставимо код куће. Хуком са трибина понесимо наш тим до победе.

Ви који нисте узели карту, пожурите до најближег продајног места Евентима, питање је да ли ћете је наћи. Лука, Дангуба, Калина, Реба, Теја, Јака, Маркус и остали рачунају на нас! А ево шта поручује и Боби Марјановић:

 Црвена звезда Телеком – Галатасарај, четвртак, 20:45, „Комбанк арена“

I FEEL DEVOTION

Повезане вести

3 comments

cz77 окт 16, 2014 at 19:58

Braco Delije,moze neki link za nas koji nismo u mogucnosti da pratimo drugacije? :mrgreen:

Reply
Zemun navija za ZVEZDU окт 15, 2014 at 21:14

Delije, je l’ ima neko da prodaje karte za istok nivo 400? Ako ima neka se javi, molim vas!

Reply
Zemun navija za ZVEZDU окт 15, 2014 at 20:41

Delije, je l’ ima neko da prodaje karte za istok nivo 400. Ako ima neka se javi, molim vas.

Reply

Leave a Comment