Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Ватерполисти у Хановеру за плеј-оф ЛШ, 19.30!

Ватерполисти Црвене звезде од данас започињу борбу за плеј-оф Лиге Шампиона. На турниру 2.кола квалификација чији је домаћин немачки Хановер, црвено-бели ће од петка до недеље осим домаћина Хановера одмерити снаге са италијанским шампионом и великаном Про Реком и шампионом Русије и актуелним освајачем Еврокупа, Спартаком из Волгограда. Два најбоље пласирана клуба пласираће се у плеј-оф, док ће трећепласирани наставити такмичење у Еврокупу.

Први дуел Црвена звезда игра од 19.30h, против домаћина Хановера. Затим у суботу од 18хhпротивник је руски Спартак, док ће у недељу од 10.30h Црвена звезда играти против Про Реко. Програм отварају Про Реко и Спартак данас од 17.30h.

Група А 2.кола квалификација је можда и најјача, али свакако најзанимљивија. Апсолутни фаворит је дефинитивно италијански великан Про Реко, који повратком Габриелеа Волпија, као и свих звезда ватерполо света, жели осму круну и титулу клуба са највише трофеја Лиге Шампиона. Прошле сезоне су освојили девету узастопну титулу у Италији, 28 по реду, и другу узастопну дуплу круну. Нови тренер је Игор Милановић, а у клуб су се вратили капитен Црвене звезде и најбољи ватерполиста света, Андрија Прлаиновић, затим Душко Пијетловић и Филип Филиповић. У клуб је стигао и репрезентативац Италије, стрелац Франческо Ди Фулвио из Бреше, а у клубу су остали Алекс Ђорђети, Аикарди, Фиљоли, Ивовић, Јоковић, Фелуго… из клуба су отишли Норберт Мадараш (Солнок), Млађан Јановић (Галатасарај), Фјорентино (Бреша) и тренер Порцио. Колико су супериорни говори податак да су у уторак савладали Рому 23:3, а пре тога Флоренцију 24:3! Директно су се квалификовали у 2.коло, као и Црвена звезда. Класик из прошлогодишњег дуела плеј-офа имаће репризу у 3.колу, ако тако може да се назове. Про Реко је уз велику дозу среће након петераца (2:3) прошао у групну фазу Лиге Шампиона. У првом мечу су славили 9:5, а у реваншу Црвена звезда је голом Марка Аврамовића у последњој секунди стигла до 11:7 и петераца.

Петоструки узастопни шампион Русије и освајач Еврокупа, Спартак из Волгограда је фаворит број 2, и поред Про Река је виђен као други тим који из групе А иде у плеј-оф. У 2.коло пласирали су се као другопласирани из прве рунде, у групи са мађарским ОСЦ са којим су поделили прво место и бодове, а савладали су Раднички из Крагујевца, Посилипо и Марсељ. Сачували су тим из прошле трофејне сезоне, а управо против Про Река отварају групу А. Велику потпору имају у генералном спонзору, Лукоилу. Црвена звезда и Спартак су се састали прошле године у 2.колу кавалификација на Ташмајдану. Црвено-бели су били успешнији 12:10, Спартак је завршио као трећи у групи и пласирао се у Еврокуп, који је и освојио након двомеча са загребачком Младости у финалу. За викенд су савладали Динамо Астрахан 7:6.

Први противник и домаћин је немачки вицешампион Васпо98 Хановер. Хановер се у 2.коло пласирао као четвртопласирани из Б групе 1.кола квалификација. Савладали су француски Монпеље, ремизирали са румунским шампионом Орадеом, а поражени су од загребачке Младости, Јадрана из Херцег Новог и Синтеза из Казања. Прошлог викенда у уводу у нову сезону немачког шампионата су поражени од шампиона Шпандау Берлина (10:9). Немачки шампионат у ватерполу стартује наредног викенда.

vat2Мечеви ће бити одиграни на базену „Стадионбад Ханновер“. Карте ће се кретати по цени од 8€ до 50€, колико ће коштати за ВИП део.

Црвено-бела експедиција је јуче у 13.35h отпутовала за Хановер. Тим Дејана Савића има тешке противнике, али распоред мечева иде на руку. Евентуалном победом над Хановером би имали пласман у Еврокуп, а свакако најбитнији меч је сутрашњи против руског Спартака. Овај млади тим је показао да има потенцијала за напредак, али грешке у Лиги Шампиона се сурово наплаћују. Фантастичан успех би био пласман у плеј-оф. Ако сагледамо све чињенице, за овај млади тим би то значило невероватно пуно за наставак сезоне и развијање. Реално је очекивати да Про Реко и Спартак заузму прва два места, а да се Хановер и Црвена звезда боре за треће и наставак у Европи. Али, колико пута су наши ватерполисти учинили реалним оно што су други сматрали нереалним?

ПЕТАК 17.октобар, 19.30h

Хановер – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

СУБОТА 18.октобар, 18h

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК

НЕДЕЉА 19.октобар, 10.30h

Про Реко – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Повезане вести

1 comment

РУК окт 18, 2014 at 00:28

Изгубила Звезда 11:10…ништа од Европе ове сезоне…

Reply

Leave a Comment